9 najneobičnijih motora

jaguar massow 1 263x300 9 najneobičnijih motoraPočetak godine obično je obilježen gomilom sajmova na kojima se može vidjeti zaista gomila vozila i raznoraznih ideja i različitih vizija dizajna budućnosti. Iako, na većinu vozila iz prve znamo reći da nikada neće ugledati svjetlo dana, zapravo (barem u posljednje vrijeme) smo u krivu. Jer statistički većina njih zapravo ugleda svjetlo dana.

Istraživanje o koncept vozilima nas je nenadano odvuklo u drugu stranu, pa smo počeli istraživati i kakva je to budućnost i sadašnjost dvotočkaša? Zapravo, neke od motora koje ćemo vam prikazati ispod, imaju i više od 2 kotača icon smile 9 najneobičnijih motora , ali ono što smo sigurni da ćete se složiti sa nama jeste da su ultra cool, i veoma veoma neobični.

1.Hubless Monster.… teško je opisati Hubless Monster, mada ime govori sve. Kako ovo zapravo radi-nemamo pojma, (ali radi, što se možete uvjeriti pregledom snimka) nismo toliko daleko išli u istraživanju, ali i slika govori više od hiljadu riječi…mada je nama još uvijek par upitnika iznad glave:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yJPTSaARlvs[/youtube]

2.Mach Ness Monster… nastao je zbog zavidnosti izvjesnog Arlena Nessa. Arlen je na TV vidio priču o motociklu sa mlaznim motorom kojeg posjeduje . Leno je taj motocikl platio $250.000 što je smatrao pravom pljačkom. Usto nije ni imao te pare, pa je odlučio sam napraviti svoj motor. Mach Ness Monster je napravljen od aluminija, ručno obrađenog, a za pogon koristi Mach motor iz helikoptera. Pouzdano znamo da je na kraju bilo jeftinije kupiti motor kao i Jay Leno.

mach ness 9 najneobičnijih motora

3. …napravili su ga u Massow …zapravo su ubacili motor u Jaguar skulpturu. Kako god, ali bitno je da ga je moguće voziti, o čemu svjedoči i video snimak, to što izgledate potpuno idiotski dok jašete Jaguara sa točkovima na autoputu je sasvim druga stvar. Definitivno motor koji privlači pažnju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pzg0rcMvypM[/youtube]

4. Uno…Inspiriran sa Segway, Ben J. Poss Gulak, 18 godina star dizajner, napravio je sportsku varijantu. Uno koristi nekoliko žiroskopa da bi održao ravnotežu, i da uz to izgleda cool. Potpuno je funkcionalan, i predstavljen je na sajmu u Torontu prije dvije godine.

5. Batpod…sjećate ga se vjerovatno jer su prezentacije ovog motora bile aktuelne i na Formula 1 trkama. Riječ je modelu koji je napravljen za Batmana…lično..korišten je u filmu, ali iako su mnogi skeptični, tvrdi se da je potpuno operativan i da se može voziti. Naprijed i nazad 20 inčni točkovi,  motor sa 786 ccm, vodom hlađeni, otporan na metke (pa rekli smo da je za Batmana pravljen), itd..namaštan holivudski.

6. Biplane.…predstavljen je kao Suzukijev koncept na sajmu u Tokiju prije nekoliko godina. Nismo uspjeli pronaći previše detalja, no Biplane svakako izgleda predobro… nadamo se da će se naći u proizvodnji.

7. B120 Wraith ….njegovi konstruktori kažu da je ovo najluksuznije vozilo na dva točka na svijetu. Napravljeno je samo 250 komada.

8. Mission One... najbrži serijski električni motocikl na svijetu.Spsoban za brzine od skoro 300 km/h, a prvi kupac će svoj naručeni motor dobiti već ovog proljeća.

9. Tomahawk...koja bi to lista najneobičnijih motora bila da u njoj nema Dodge Tomahawk… pravi monstrum na točkovima, 500 KS,  za kojeg s vremena na vrijeme ponovno priča da će ići u proizvodnju.

[youtube]i7MedT2TDRM[/youtube]

Leave a reply

required

required

optional