Chevrolet hostese u kreacijama mladih umjetnika

261190 199x300 Chevrolet hostese u kreacijama mladih umjetnika na Chevroletovom štandu ovogodišnjeg Ženevskog sajma automobila nosile su haljine koje je kreirala Erica Fuschini, 24-godišnja Talijanka, studentica škole za modu Istituto Carlo Secoli u Bologni. Erica je osvojila prvu nagradu u kategoriji Moda na prošlogodišnjem natjecanju u primijenjenim umjetnostima Mladi Kreativni , sveeuropskoj inicijativi kojoj je cilj promicanje radova mladih umjetnika.

Zadatak za sudionike koji su se natjecali u kategoriji Moda bio je da dizajniraju vrlo modernu i kreativnu opravu po mjeri namijenjenu hostesama na Chevroletovom štandu na različitim sajmovima. Žiri europskog natjecanja Mladi Kreativni Chevrolet odabrao je Ericin projekt kao pobjednički u 2009. godini, obrazloživši to time da je haljina koju je Erica kreirala elegantna i vrlo moderna. Žiri je posebno pohvalio kvalitetan , dobar izbor prirodnih materijala i originalne detalje.

Erica Fuschini je o svojoj kreaciji rekla: „Željela sam napraviti elegantnu, seksi i praktičnu haljinu u kojoj će se hostese osjećati ugodno. Vrlo me veseli vidjeti Chevroletove hostese u haljinama koje sam ja dizajnirala.“

“Kada sam čula za ovo natjecanje, pomislila sam da je ono izvrsna prilika da isprobam nešto novo. Zadatak me potaknuo da promišljam modu u novom svjetlu. Pozvala bih sve koji imaju umjetničkog talenta da se prijave – ovo je prilika, možda i jedina u životu, za mlade ljude da pokažu svoje ideje i dobiju priznanje od velike međunarodne tvrtke. Konkurencija je vrlo oštra, puno je natjecatelja prijavilo izvrsne kreacije, tako da sam bila jako iznenađena saznanjem da sam upravo ja pobijedila na europskoj razini! To mi puno znači i daje samopouzdanje – nadam se da će mi pomoći da u budućnosti lakše nađem posao u svijetu mode“, rekla je Erica o svom iskustvu na natjecanju Mladi Kreativni Chevrolet.

261191 199x300 Chevrolet hostese u kreacijama mladih umjetnikaKao nagradu Erica je osvojila 1.000 eura i put u Berlin u listopadu 2009. na susret s mladom njemačkom dizajnericom, Mischom Woesteosnivačicom branda Smeilinener, kako bi je vidjela na djelu, točnije u radu na „Modnoj iskri“ – posebnoj verziji Chevroletovog gradskog automobila Sparka. Erica je također pozvana u Ženevu da vidi svoju kreaciju na hostesama na Chevroletovom štandu.

„Vidjeti Ericinu kreaciju u praktičnoj primjeni, na našim hostesama, veliko je postignuće. To je dokaz da mladi ljudi mogu biti iznimno kreativni, talentirani i puni energije“, rekao je Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevroleta Europa. „Ovaj se natječaj pokazao vrlo uspješnim i osobno sam impresioniran kvalitetom nagrađenih projekata u svim kategorijama. Mladi Kreativni Chevrolet je inicijativa koja se izvrsno uklapa u Chevroletovu filozofiju – namjeravamo je dalje razvijati i tražiti još više prilika za praktičnu primjenu svih onih zanimljivih ideja koje je potakla i donijela na svijet.“

Susret napredne tehnologije i futurističkog dizajna

Fotomodel na štandu posvećenom Chevroletovom Voltu u Ženevi nosila je futurističku odjeću koja je osvojila prvu nagradu na nacionalnoj razini natječaja Mladi Kreativni Chevrolet 2009 u Mađarskoj. To je grupni rad triju studentica Umjetničke akademije Moholy-Nagy u Budimpešti, Szandre Hofstadter (25), Adél Kovács (22) i Anett Hajdú (23). Iako njihov rad nije ušao među prva tri na europskoj razini zbog visokih troškova produkcije, savršen je za Chevroletovo tehnološki napredno električno vozilo s produljenim dosegom.

Adél Kovács je komentirala: “Naš je projekt rezultat predanog timskog rada – bilo je dosta teško napraviti dizajn i izraditi odjeću, no bila je to izvrsna vježba za nas jer smo radile nešto posve drugačije od uobičajenog. Odlična je vijest da će se koristiti u Ženevi! Dodatni izvor veselja za nas je i činjenica da nismo pobijedile na natjecanju, ali ćemo sada zahvaljujući ovom pojavljivanju ipak dobiti šansu da se istaknemo.“

Mladi Kreativni Chevrolet 2010

Nakon uspjeha prošlogodišnjeg natjecanja Mladi Kreativni Chevrolet na koji je bilo prijavljeno preko 530 projekata na nacionalnim razinama iz 19 europskih zemalja, Chevrolet ide dalje. U listopadu 2009. najavljeno je četvrto izdanje ove jedinstvene i kreativne inicijative koja će opet fokusirati na modu, fotografiju, vizualne umjetnosti, video i glazbu. Sudionici će se ove godine inspirirati Chevroletovim najnovijim modelima, SparkomVoltom. Prijave za sudjelovanje na ovogodišnjem natječaju Mladi Kreativni Chevrolet zaključene su 31. siječnja, dok je broj zemalja i škola koje sudjeluju opet nadmašio prošlogodišnje brojke.

Leave a reply

required

required

optional