|
Čudo zvano Vanuatu
|
| Author |
Message |
MK516
BMW MOD 516

Group: Registered
Status:
|
RE: Čudo zvano Vanuatu
Hmmm, baš bih ovo volio provjeriti iz prve ruke...
Ništa me ne pitajte, ne dajem više dobronamjerne savjete, a posebno o BMW-u!
Ja solim pamet velikanima!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 10-04-2007 08:36 PM |
|
|
Sajo_Turbo
Posting Freak

Status:
|
My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
|
|
| 10-04-2007 08:57 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
sumnjam da je tako jednostavno...jer znam da je debelo skupa registracija ali se samo jednom registruje i nikad vise...sad zavisi sve kolko planiras to vozat i tako sve...
950$ je dozivotna registracija tj. koliko god ti posjedujes to auto registracija je u opticaju, a 250$ je godisnja,...
Po tome to nije skupo bar za moje razmisljanje jer ako recimo 2 godine vozis auto to je neka nominala sto bi platio i ovdje, s tim da na auto nisi platio ni porez ni carinu,....
Izgleda super na papiru samo volio bih kada bi neko rekao iz iskustva koliko je to izvodljivo,...
jednostavnije ti je preko svice
Kako "hoda" preko svice????
znas ti dobro kako hoda preko svice
manijak ne moze biti svak
|
|
| 10-04-2007 10:18 PM |
|
 |
Sajo_Turbo
Posting Freak

Status:
|
sumnjam da je tako jednostavno...jer znam da je debelo skupa registracija ali se samo jednom registruje i nikad vise...sad zavisi sve kolko planiras to vozat i tako sve...
950$ je dozivotna registracija tj. koliko god ti posjedujes to auto registracija je u opticaju, a 250$ je godisnja,...
Po tome to nije skupo bar za moje razmisljanje jer ako recimo 2 godine vozis auto to je neka nominala sto bi platio i ovdje, s tim da na auto nisi platio ni porez ni carinu,....
Izgleda super na papiru samo volio bih kada bi neko rekao iz iskustva koliko je to izvodljivo,...
jednostavnije ti je preko svice
Kako "hoda" preko svice????
znas ti dobro kako hoda preko svice 
ne znam, pojasni,.... ili bolje nemoj
My dream cars: Porsche 959, GT1, GT2, GT3; - BMW M3 CSL, 850CSi, M5 (E60) and of course Bugatti Veyron
|
|
| 10-04-2007 10:55 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Vidio sam i ja tog Audija...ali nesto se ne usudjujem ga zaustaviti i pitati "majke ti kako si uvezao to auto". Bojim se za sigurnost...hahahaaaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 10-05-2007 06:23 AM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
poslije svega mozda ovo nije ni legalno,...
evo sta nadjoh, bar nije legalno u susjednoj nam drzavi,...
http://www.vidiauto.com/aktualno/vanuatu/index.php
ma ja mislim da je ovo kod nas legalno...da se moze vozat auto, ako si drzavljanin BiH sa stranim tablama...odnosno da je registrovano na tebi u nekoj drugoj drzavi...raspitaj se malo s ovim pravnicima i ovima sto bolje poznaju zakon, pa nek ti kazu...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 10-05-2007 06:26 AM |
|
|
trizex
Junior Member

Status:
|
Od ove ili iduce godine Vanuatu ukida te offshore registracije, progooglajte malo, ne mogu se sjetiti tacne informacije.
@faya ne smijes vozati auto sa stranim tablama u BiH, ne piju vode nikakve punomoci itd, samo ako ti je prebivaliste negdje van BiH, a ovo moze jer tamo osnujes fiktivnu firmu, pa na nju registrujes auto
|
|
| 10-05-2007 07:17 AM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
Od ove ili iduce godine Vanuatu ukida te offshore registracije, progooglajte malo, ne mogu se sjetiti tacne informacije.
@faya ne smijes vozati auto sa stranim tablama u BiH, ne piju vode nikakve punomoci itd, samo ako ti je prebivaliste negdje van BiH, a ovo moze jer tamo osnujes fiktivnu firmu, pa na nju registrujes auto
e moze bit, onda ovi nasi svi imaju drzavljanstvo il nesto tako tamo...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 10-05-2007 11:01 AM |
|
 |
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Forever #1