Post Reply  Post Thread 
Šta hoćemo a šta nećemo
Author Message
Flik
Senior Member

Group: Registered
Status: Offline
Šta hoćemo a šta nećemo

Svjesni smo činjenice da magazin Pun Gas neće biti prvi BH magazin o automobilima. Doduše, tema hoće biti automobili ali definitivno nećemo samo klonirati konkurenciju. Imamo par "asova u rukavu" zbog čega ćemo se definitivno razlikovati od konkurencije te uz pomoć kojih ćemo pokazati javnosti da magazin o automobilima može biti i ovakav.

Eh sad, o tim "asovima" nećemo ovdje pričati da ne bi smo pokvarili iznenađenje filanim produktom. Zanima nas šta vi mislite kako bi naša novina trebala izgledati?
Ali ovaj put bez standardnih koemntara tipa "ja bih više američkih automobila i DTMa". Imamo uredništvo koje odlučije o temi časopisa i iako bih ja htio više žena Playboy praviti nećemo (nažalost).

Zanimaju me onako konkretni prijedlozi: Ja bih manje teksta tako da novinu mogu nositi u WC i pročitati neki članak tamo, a ne da 3 dana čitam... Ja bih puno slika sa tekstom ispod, i izdvojenim dijelovima da novinu jednom čitam te podnaslove a drugi put tekstove. Ja bih više popratnog materijala o događajima tipa reagiranja na utrku, razmotreno kako je neko pretekao nekoga a ne samo bila utrka, pobjedio taj-i-taj.

Također, da bi ovo gore štimalo volio bih ako bi ste nas uputili na greške ostalih auto magazina iz BiH (a i šire). Kako mi ne bi smo ponovili iste greške a i kako bi smo napravili novinu onakvu kakvu vi želite a ne onakvu kakvu mi mislimo da vi želite. Možete reći i šta vam se sviđa kod tih novina.

Unaprijed hvala na pomoći.

The Official Suzie Q Web Page

[img]http://www.pungas.com/flik/sq-anim4a.gif[/img]
10-21-2003 06:45 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

Zavisi kolika ce biti cijena časopisa. Ja mislim da novina (tipa Auto) ima i previse.
Najbolji časopis u okruženju je ubjedljivo Top Speed (SCG), nešto takvo treba i BiH - za njega se isplati dati 15 km.

SRCBL
10-21-2003 07:43 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

cijena ej 0 KM i skidat ces magazin u PDF formatu sa pungas.com

ne ide na trafike ka papirno izdanje.barem ne jos...

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
10-21-2003 07:45 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
passenger57
Posting Freak

gore lova dole slova ko izgrebe cetiri slova G O L F dobije golfa-ne kontam,ne vjerujte nikome.

cuj nesto dzabe da se dobije Rolling Eyes Very Happy

10-21-2003 08:02 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

ma nemas sta kontat.. magazin ko i svaki drugi samo posto je ovo doba interneta nema ptorebe da bude na papiru.

Stoga moze biti u pdf formatu.. fino sebi skines sa sajta i rahat pregledas.. iam to mana niej da niej... ne mozes u WC otici sa njim.. moro bi ga isprintat, ali sta ako nemas printer.. shvatamo mi to..
ALi eto... dzaba je i besplatana download, stranica oko 100 ce biti i tako..uostalom vidjet cete za 10-tak dana..nadam se

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
10-21-2003 08:08 PM
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Evo nekih konkretnih ideja. Kao sto flik rece bez kopiranja konkurencije. Plus kao i sto naslov Pun Gas kaze treba biti orjentisano na brzinu i zestinu. Znaci manuti se stokakvih hundaia i kia i budzet modela sa dna. Takodje ne treba ici ni u drugu krajnost i biti fantazija magazin sa masom clanaka o nedostiznim autima od po milion dolara itd. Posto je vecina ljudi ovdje "raja" trebalo bi pisati o temam sto raju zanimaju poput one o Mostarskoj street race itd. Znaci imati sve infose o lokalnim dogadjanjima. Takodje volio bih vidjeti i "how-to" sekcije.....modifikacije, popravke, savjeti u voznji (sve vrste sportske voznje mislim). Posto ima i onih sto se takmice ovjde onda i njih angazovati da pisu "dnevnik" ili "zurnal" sa traka. Isto ima ovdje i kamikaza sto se na velez penju kombijem. Shocked Treba i njih angazovati i praviti reportaze sa tih "avantura". Ih j.ebote mogucnosti su neogranicene dok god prava raja radi i neprati neki glupi sablon vec vidjeni 1000 puta.

Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
10-21-2003 08:25 PM
Sike
Posting Freak

Odlična ideja !!!
Nisam skonto o čemu se radi, ali ovako je bolje...

SRCBL
10-21-2003 08:57 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Jezik kojim pišemo Damir/114 9 392 08-08-2007 05:43 PM
Last Post: PITAROZDER
  16 : 22 šta nas je registrovanih na forumu!!!!! Engin 5 477 10-14-2005 10:44 PM
Last Post: basake

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: