|
Šta mislite...
|
| Author |
Message |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
RE: Šta mislite...
Jucer ispred mene u guzvi pretovaren kamion i Yugo 45 bez karika, ma dzaba i zatvoreni prozori i recirkulacija zraka kad se nisam udavio!!!! Ja mislim da auto jos uvijek smrdi na naftu iz kamiona i ulje iz Yuge...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 06-18-2008 05:07 AM |
|
|
Edin
Member

Group: Registered
Status:
|
Mislim da di to bilo izvodivo.
Dođeš na tehnički sa uplatnicom od 150 KM i ako te obori imaš rok dva dana da otkloniš nedostatke i ponovo se pojaviš na pregledu. Ako se ne pojaviš - lova propade u žetonjeru i 140 KM ide tehničaru. Ako sve bude uredu - imaš ispravno vozilo i registruješ ga. Dođeš ponovo u roku i ako opet ne valja, opet propade lova, a tehničar naplati 140 KM. Znači da bi ga podmitio moraš iskeširati minimum 150 KM i opet imati neispravno vozilo, ako ti se isplati. A rizikuješ da te naša revnosna policija (haha) uputi na vanredni tehnički pregled.
Samo lupanje po džepu ima efekta.
|
|
| 06-18-2008 03:29 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Bravo Edine. Ja sam uvjek govorio da samo balkanac konta ili hoce da skonta kad ga lupis po djepu...U potpunosti se slazem...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-18-2008 04:46 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
Mislim da di to bilo izvodivo.
Dođeš na tehnički sa uplatnicom od 150 KM i ako te obori imaš rok dva dana da otkloniš nedostatke i ponovo se pojaviš na pregledu. Ako se ne pojaviš - lova propade u žetonjeru i 140 KM ide tehničaru. Ako sve bude uredu - imaš ispravno vozilo i registruješ ga. Dođeš ponovo u roku i ako opet ne valja, opet propade lova, a tehničar naplati 140 KM. Znači da bi ga podmitio moraš iskeširati minimum 150 KM i opet imati neispravno vozilo, ako ti se isplati. A rizikuješ da te naša revnosna policija (haha) uputi na vanredni tehnički pregled.
Samo lupanje po džepu ima efekta.
Uvijek sam zastupao ideju da je strog tehnicki pregled bolja varijanta od bilo kakvog ogranicenja na uvoz automobila spram godine proizvodnje. Mislim u ovom slucaju samo zaista drakonske mjere pomazu, ali i bolja oprema tehnickih pregleda i obrazovanje radnika i modernizacija zakona. I naravno drakonske kazne. A sve pocinje parkiranjem neispravnih automobila i pokretnim stanicama za tehnicki pregled (trebali bi "iznajmiti" policiju iz Njemacke ili Austirjie na jedno 6 mjeseci da vidis kako se to ocisti).
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 06-19-2008 09:10 AM |
|
 |
|
|