Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
0-100 7,3 sec - Renault 5 GT Turbo & Co.
Author Message
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Group: Registered
Status: Away

Hvala, hvala...
Ma znas sta, sto se tice odrzavanja, nije on nesto posebno komplikovan, to sad vidim... mislim ima par caka, ali nista posebno... turbina na tim autima je vrlo "kvarljiva", ona u biti moze biti jedini znacajniji problem...
Jedina stvar koja se mora paziti, jeste da ako se jedna stvar mora srediti, sredi je odmah ili ga ne vozi jer ako krenu jedna za drugom nikad neces "isplivat"... Sto se tice dijelova, kod nas to stvarno nije problem, pogotovo zato sto ja i ne trazim nista osim originalnih dijelova (osim nekih stvari kao sto su disk plocice i tako te stvari gdje ima jeftinijih a mozda i boljih proizvodjaca od onih koji rade za Renault, ili ako znas ko im to radi, trazis tacno to i ne placas sto na kutiji pise Renault - recimo filtere im radi uglavnom Purflux, pa ako nadjes to, to je to... ili remenje je Gates, a i to mozes naci na drugim mjestima...)...
Citava karoserija ti ne treba, jer su ovo sve plasticni dodaci na karoseriju koja izgleda identicno na svim 5icama... samo je podvozje drugacije (nizi je 20 mm od standardnog i straznji most je drugaciji - ima uzi trag tockova)... Branici imaju iste tacke montaze i iste nosace, samo su drugaciji izgledom...
Te plastike mozes poskidati sa nekoliko njih sa otpada na primjer, pa ih srediti i ofarbati u boju koja ti treba... ili narucis citav kit izvana (britanija najbolje... al je sigurno skuplje)
Linkove cu ti iskopat kuci kada dodjem, jer trenutno nisam na svom kompu... ali za sada mozes proceprkati po site-ovima firmi K-Tec i BB Tuning... to mi sada pada na pamet...
Btw. u bijelom je 1,7 single-point injection sa 54 kW/73 KS... model je GTX...
Pozdrav i thanx jos jednom na komplimentima... Wink

http://www.bhrenaultclub.com/

11

12-23-2004 01:53 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status: Offline

Yoho, svaka cast na auticu, ub'o si legendu nema sta, licno nisam imao priliku da vozim 5 gtt mada bih mnogo volio, njih sam "upoznao" preko jednog prijatelja koji je imao jednog takvog sivog u Prnjavoru mada je covjek sada odavno van B&H, prodao ga je prije odlaska i to bez mog znanja Sad ! Kazes nije ti na nasim tablama pa me ineteresuje kako ga onda vozis???
Ehe da ti ne diram u klan i dusu, sto ne postavis onog ljubicastog od K-teca ovde na forum Very Happy , valjda nisam pobrk'o, ono 6-brzina sekvencijalni i ostalo 8)
P.S. ovo me ubija vec dobrih par god... lik me provozao u jednoj petici, ja bio josh klinac tada tako se i ne sjecam dosta detalja koje mi je on rekao, bilo nesto strasno brzo u pitanju, sad, da li je imao neki 'eben karburator ili je turbo u pitanju ne mogu da povezem, ubrzavalo ko ludo, bio je onaj stari model petice u pitanju, s onim zadnjim stopkama sto "cure" sa limarije. e jednog se dobro sjecam, ubrzavalo ko blentavo do 3000 rpm a posle toga se nesto otvori i onda ubrzavalo jos ludje do kraja. kazem otvori zato sto je to rijec koju je on upotrebio, isto tako ta rijec otvori me podsjeca na carb pa sam zato gore spomeno karburator. Pomagaj ako boga znas sta je u pitanju jer ja ga nikad vise nisam vidio a mnogo sam zagrizo da saznam sta je!!!

Man maximum Machine minimum
12-29-2004 07:14 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
sixpack
Banned

Group: Banned

pa vjrovatno dobro ide posto je jak i lagan ali dali trosi pola litre ulja na 8000 km to neznam tako ti kazes.sudeci koje je godiste i ima turbinu neznam dali mozes proc s pola litre ulja.imao sam priliku vozas audi s3 sa 9000km i trosio je malo ulja ne usporedjujem ga ali ipak..

nisam brz ali ipak?
12-30-2004 06:38 AM
0-100 7,3 sec

sixpack Wrote:
pa vjrovatno dobro ide posto je jak i lagan ali dali trosi pola litre ulja na 8000 km to neznam tako ti kazes.sudeci koje je godiste i ima turbinu neznam dali mozes proc s pola litre ulja.imao sam priliku vozas audi s3 sa 9000km i trosio je malo ulja ne usporedjujem ga ali ipak..

Nisam rekao za ovog... rekao sam za mog 1.7 GTX-a... i taj sigurno ne popije vise od pola litre u intervalu izmjene ulja, tj. tih nekih 8500-9000 u prosjeku...
A za turba stvarno ne znam jer sam sa njim za ova dva i nesto mjeseca presao manje od 2000 km....

11

12-31-2004 08:51 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
0-100 7,3 sec

lucozade Wrote:
Yoho, svaka cast na auticu, ub'o si legendu nema sta, licno nisam imao priliku da vozim 5 gtt mada bih mnogo volio, njih sam "upoznao" preko jednog prijatelja koji je imao jednog takvog sivog u Prnjavoru mada je covjek sada odavno van B&H, prodao ga je prije odlaska i to bez mog znanja Sad ! Kazes nije ti na nasim tablama pa me ineteresuje kako ga onda vozis???
Ehe da ti ne diram u klan i dusu, sto ne postavis onog ljubicastog od K-teca ovde na forum Very Happy , valjda nisam pobrk'o, ono 6-brzina sekvencijalni i ostalo 8)
P.S. ovo me ubija vec dobrih par god... lik me provozao u jednoj petici, ja bio josh klinac tada tako se i ne sjecam dosta detalja koje mi je on rekao, bilo nesto strasno brzo u pitanju, sad, da li je imao neki 'eben karburator ili je turbo u pitanju ne mogu da povezem, ubrzavalo ko ludo, bio je onaj stari model petice u pitanju, s onim zadnjim stopkama sto "cure" sa limarije. e jednog se dobro sjecam, ubrzavalo ko blentavo do 3000 rpm a posle toga se nesto otvori i onda ubrzavalo jos ludje do kraja. kazem otvori zato sto je to rijec koju je on upotrebio, isto tako ta rijec otvori me podsjeca na carb pa sam zato gore spomeno karburator. Pomagaj ako boga znas sta je u pitanju jer ja ga nikad vise nisam vidio a mnogo sam zagrizo da saznam sta je!!!

Hvala na komplimentima..... Very Happy
Hehe K-Tec je li? Ma mogao bih sta ja znam, ma oni nisu normalni, doktorirali su GTT-a... Evo bas Nitro Junkie-ju pricam sinoc da su konacno sastavili kompletan multi-point injection kit za GTT-a, sa novim instalacijama, ECU-ijem... i vrlo brzo ce krenuti u prodaju za oko 2000 funti...
Stara petica...
ovakva?

Eh pazi vamo.... Laughing Moze biti Alpine ili Alpine Turbo, u svakom slucaju radi se o 1.4 masini, Alpine 95 konja a Alpine Turbo 110 konja.... i u kojem god da si se vozao, svaka ti cast, imas srece k'o sto je rijetki imaju... Very Happy
A to da razbija nakon 3000 o/min mozda i potvrdjuje pricu da je Turbo u pitanju...
Saznao sam nedavno, recimo da u okolini Busovace neki cica ima Alpine Turba i to da je u prilicno dobrom stanju...
Osim ta dva modela, ne znam sta bi moglo biti jer su te petice dolazile sa motorcicima od 900, 1000 i 1100 kubika i to su sve ljencine u rangu R4... Wink

11

12-31-2004 09:02 AM
lucozade
Super Moderator

Ma to ti je sve onaj celo sto inace drzi K-Tec, on uopste nije normalan, luna head, covjek u glavi ima benzin i turbo punjac i to je to. Ma postavi ga brate ovde na forum, vidit ces odgovore poput "ma to ne moze tako iz GTT-a..." i ovo ono al svedno postavi, ak nema detalja masine imam ja ovde negdje u kuci mogu ti prebacim.
A za ova kolica, Da tako je izgledao, bash tako Very Happy , ma picio je on i do tri milje obrtaja, samo na tri milje ide "uuua" i ninjdjaaaaaaa i trpa ko lud. pazi, mozda i nije tacno tri milje obrtaja, davno je to bilo al bilo je ... luuudoo Twisted Evil . uzet cu da je alpine turbo onda

01-01-2005 10:12 PM
0-100 7,3 sec

Evo ga....

K-Tec Racing Demo Car

Svi detalji su izloozeni u citiranom dijelu...
Auto je kompletna jedna nenormalna prerada sa 350 konja i 6-stepenim sekvencijalnim mjenjacem...
Pa da vidite sta je ticape... Twisted Evil

Quote:
Article - KTR Demo Car
We are proud to show you our new demo car. Watch out for a forthcoming cover feature on Max Power magazine. This is one of the most comprehensively modified R5's in the country.

Technical Specification
Engine
KTR built 1397cc, lightened and balanced bottom end, ceramically coated internals, wire ringed liners, triple doweled block, KTR Level 3 gasflowed head with modified valves and seats, gas flowed inlet manifold, KTR tubular stainless steel exhaust manifold, KTR uprated head gasket, KTR uprated head bolts, KTR camshaft, modified crank, KTR in car boost control kit, KTR maximum boost adjuster, KTR Group A carb, KTR big bore turbo elbow, KTR 2 ½" bore s/s turbo pipe, KTR 2 ½" bore s/s side exit exhaust system, KTR350 rollerbearing turbo, KTR Alloy T3 actuator kit, KTR front mount intercooler with stainless steel boost pipes, KTR induction kit, KTR alloy tanks, oil cap, carb top, Alloy breather tank, KTR/Samco silicone hoses, KTR uprated fuel pump, Mocal oil cooler with braided pipes, lightweight high output starter motor, Monster blow off valve, copper radiator, uprated engine mounts, polished alternator, chromed sump, engine mounts and all brackets.
Transmission
KTR lightened and balanced flywheel, KTR group A paddle clutch, KTR lightweight pedal conversion, |Sadev 6 speed sequential gearbox with extended input shaft.
Suspension
KTR/Gaz coilover Slamshocks, re-set rear torsion bars, KTR front and rear stainless steel strut braces.
Brakes
FRONT: KTR cross drilled big brake kit, Kevlar pads, REAR: KTR cross drilled rear brake kit, Kevlar pads, Braided brake lines, DOT 5.1 fluid.
Wheels/Tyres
7" x 17" OZ Superlegerras, Uniroyal 205/40 ZR17 Rainsport tyres.
Bodywork
KTR Kombat bodykit, flushed tailgate, Intergrale fibreglass bonnet, KTR DTM mirrors, de-locked, de-badged, single wiper conversion, clear side repeaters, clear front indicators, Rage Illusion Chromaflair paint.
Interior
Colour coded Cobra Imola 2 seats, Sparco 4 point harnesses, Techtronics Evodash digital display in aluminium surround, Autometer gauges, colour coded dashboard, modified centre console, Isotta Modena Corsa steering wheel, Carbon rear floor and doorcards, KTR stainless steel roll cage and boot brace, 6 speed sequential gearlever, alloy handbrake handle.

ICE
JVC CD headunit, JBL Amp, 2x 6"x9" JBL rear speakers, 2x 6 ½" JBL front speakers with crossovers and tweeters (all JBL top of the range)
Performance
350BHP @ 42psi, Top speed 120mph (due to gearbox gearing) 0-60 5secs
(Power figure based on customers same spec engine which did 324bhp on the rollers at 35psi)

Thanks to
Dawsons Body Shop 01202 891123, Bavaria Autoradio 01202 511221, Evolution Performance 01268 759600, Uniroyal 01788 552937, Motorsport Wheels 01375 489500, Techtronics 01295 771077, My wife Rebecca and son Lewis, Trevor, Captain Chaos, Scott and Dale.

Styling je ono sto bi britanci sami rekli "over-the-top", meni se licno ne svidja zbog nekih pretjeranih detalja, ali oni to tako furaju i oni to tako vole... Rolling Eyes

11

01-11-2005 09:51 PM
lucozade
Super Moderator

Ma ovo meni ubija u svakom pogledu, styling jeste loma in yer face ali ... i dalje mi je jedan od jacih gtt-ova

01-16-2005 01:50 AM
Vladimir
Posting Freak

Sve moze proci osim ovog spojlera na gepeku.
Vozio sam se u jednoj petici turbo ali samo po gradu tako da sam zkljucio da do 120km/h ide kao lud.
Neki pricaju da je slab za vece brzine .Ti si sigurno probavao pa mi reci kako ide poslije 120 km/h.

01-18-2005 10:36 AM
0-100 7,3 sec

Dobro si zakljucio... valjda je taj citav prijenosni sklop napravljen za sprint do stoje... i kratke prve tri brzine i diferencijal i svasta nesto...
Ide zaista kao blesav do 120... kasnije popusta, ali je i to za mnoge aute nedostizno...mislim zavisi na sta si navikao, ali eto, podatak od 15,7 sec. na 402 metra ti govori dovoljno... a ide za tih nekih recimo 7,5 sec. do stoje!! ali je isto tako zaista fascinantno kako recimo sa 160 petom nabere do 180...

11

01-18-2005 04:54 PM
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  punto abarth - Fiat Punto GT Turbo Sike 70 7,938 06-22-2006 01:47 PM
Last Post: ABAS1
  Renault CLIO :-] sYpheR 28 1,864 04-25-2006 07:59 AM
Last Post: elvir
  W0dk4_B0y - Fiat Bravo & Renault 9 W0dk4_B0y 19 871 10-22-2005 04:43 PM
Last Post: W0dk4_B0y
  test - Mitsubishi Eclipse 2.0 Turbo test 18 705 09-30-2005 08:46 PM
Last Post: Legolas