joj u potpunosti ste u pravu.
stvarno se mora poceti od slabijeg, da steknes navike,iskustva u voznji jer ipak motor je pravo zajebano voziti, puno nekih varijabli koje te mogu zeznuti, za razliku od auta.
ev bas ja, ja sam imao skuter yamahu aerox 100ccm, sa njim sam usao u svijet motora, i sta mi se desilo prvi dan vozanja, pao(pijesak na cesti)!?
i onda sam se malo opametio, te polako, ucio, ucio, ucio, najvise iz prakse, poceo malo bakcat se oko motora, pa ebo mater sad mu znam svaki saraf gdje treba da stoji i svaki dio kako radi, sve polako, sve iz prakse.
koliko sam imao onih situacija "U ebote, zamal padoh sad,proklizah" ili "U ebote zamal me covjek ne pokupi autom" ili "U ebote zamal ne spucah u auto" pa jedno 195 situacija, e bas za te situacije treba da se privikes na necem sporijem, sto mozes lakse kontrolisati, necem sporijem sto mozes lakse zaustaviti, i na kraju mozes sporije pasti.
al dzaba sve ovo pricamo kad svako od nas uvijek u sebi misli:"MA MOGU JA TO,NECU JA BRZO VOZIT,NECU JA MAHNITAT,ZNAM JA TO"
e qrac arane kad te povuce gas, tesko ga je pustiti, ima to nesto prokleto u covjeku! (jal foliranje, jal dokazivanje drugom ili dokazivanje samom sebi)