|
125ccm
|
| Author |
Message |
esso_sa
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
Blade, Kawasaki ZXR 400 je poprilicno fin motor, moj prijatelj ga ima vec 2 godine i nije imao nikakvih problema s njim ! Takodjer ide pravo dobro !
Sto se dijelova tice, on ja za svog ZXR-a dosta zamjenskih dijelova kupovao u Slavonskom Brodu i kaze da gore imaju sve sto je potrebno.
I moj motor koji sam nedavno kupio, namjenjen je za Japansko i USA trziste pa opet nema nekih problema oko nabavke rez. dijelova ! Namjerno sam se raspitivao i ima sve ! Od lanca, svjecica, disk plocica pa nadalje. Jedina peglana je nabavka dijelova kao sto su dijelovi motora, poklopci na deklu, pape i nogare al to je na kraju svega problem nabaviti za svaki motor !
Zakljucak, ako kupis Kawasaki ZXR400, imat ces poprilicno fin,brz (cak i prebrz za pocetnika)i poslusan motor koji ces moci uredno da odrzavas ako ne padnes sa njega i ne polomis nesto vitalnije.
Malo specifikacije :
4 cilindra-redni, 16 ventila, 4 karburatora, vodeno hladjen, 65 KS.
Prednja guma 120/60/17
Zadnja guma 160/60/17
Kocnice : 2 diska naprijed, 1 disk nazad
|
|
| 11-08-2005 06:08 PM |
|
|
Blade
Senior Member

Status:
|
Blade, Kawasaki ZXR 400 je poprilicno fin motor, moj prijatelj ga ima vec 2 godine i nije imao nikakvih problema s njim ! Takodjer ide pravo dobro !
Sto se dijelova tice, on ja za svog ZXR-a dosta zamjenskih dijelova kupovao u Slavonskom Brodu i kaze da gore imaju sve sto je potrebno.
I moj motor koji sam nedavno kupio, namjenjen je za Japansko i USA trziste pa opet nema nekih problema oko nabavke rez. dijelova ! Namjerno sam se raspitivao i ima sve ! Od lanca, svjecica, disk plocica pa nadalje. Jedina peglana je nabavka dijelova kao sto su dijelovi motora, poklopci na deklu, pape i nogare al to je na kraju svega problem nabaviti za svaki motor !
Zakljucak, ako kupis Kawasaki ZXR400, imat ces poprilicno fin,brz (cak i prebrz za pocetnika)i poslusan motor koji ces moci uredno da odrzavas ako ne padnes sa njega i ne polomis nesto vitalnije.
Malo specifikacije :
4 cilindra-redni, 16 ventila, 4 karburatora, vodeno hladjen, 65 KS.
Prednja guma 120/60/17
Zadnja guma 160/60/17
Kocnice : 2 diska naprijed, 1 disk nazad
Znam ja sve to, ali nevjerujem da bi se sa svojima uspio dogovoriti oko njega ipak je on jos prejak za mene ! Najvjerovatnije cu uzimati Cagivu Mito ili NSR ! Ali i to nije sigurno ako nadjem kupca za svoj motor i dobro ga prodam, a ako ne onda nista !
The best drog in the world CS...
Live long CS...
|
|
| 11-08-2005 07:08 PM |
|
 |
e.bug
Senior Member

Status:
|
Jeste da je bolje sto slabije u pocetku, ali ako imas imalo mozga mozes poceti i sa hiljadarkom.
Sto jest' jest'. I ja sam tako poceo pa se onda vratio na 900 cc, hehe. Ne bih se bakcao sa 125 cc, to su samo igracke za staze. Za normalnu upotrebu se pocinje sa minimalno nekih 600 kubika. Suzuki SV 650 je idealan.
Ali ako vec mora, onda, kao sto rekoh, birao bih Apriliju ili Cagivu. Jedan interesantan podatak kojima je mozda mnogima poznat a meni je bio razlog da ipak ne kupim jednu RS 250 koja mi je bila zapela za oko: svakih 15-ak hiljada kilometara se moraju mijenjati cilindri. To vjerovatno vrijedi i za masine od 125 cc.
Lancist slazem se, i ja bi prije uzeo nesto sa vise kubika a da je 4T nego ove zujalice 125/250 2T . One su idealne za staze. Kada bih bas imao para poceo bih sa Ducati Monsterom, malo se stelio na njemu i onda uzeo nesto jace. Po meni idealan motor za pocetak
ride it like you stole it
This post was last modified: 11-08-2005 10:28 PM by e.bug.
|
|
| 11-08-2005 10:24 PM |
|
 |
Dottore
Jel te baca..!?

Status:
Away
|
Pustite momka,
samo ti uzmi 125cc i polako i postepeno....
|
|
| 11-08-2005 10:27 PM |
|
 |
e.bug
Senior Member

Status:
|
Niko mu ne brani, ja samo kazem sta bi ja uradio. Vjerovatno zato sto nemam para da uzimam motor na motor. Ja bih prije uzeo pravi motor pa da mi duze traje nego da kupim neku 125cu koja bi mi dojadila za 15 dana . Opet, to je moje misljenje
|
|
| 11-08-2005 10:31 PM |
|
 |
Dottore
Jel te baca..!?

Status:
Away
|
Neće trajati 15 dana jer momak traži nešto novije, i nebi mu trebalo dosaditi ni za jednu sezonu. 125 je extra ako imaš 18 god. i nikad nisi vozio ništa jako a imaš dovoljno novca da si priuštiš adekvatnu zujalicu i da ako stekne samouvjerenje da zna da vozi motor, onda nek si kupi 600 cc i dalje PunGas
|
|
| 11-08-2005 10:35 PM |
|
|
e.bug
Senior Member

Status:
|
Neće trajati 15 dana jer momak traži nešto novije, i nebi mu trebalo dosaditi ni za jednu sezonu. 125 je extra ako imaš 18 god. i nikad nisi vozio ništa jako a imaš dovoljno novca da si priuštiš adekvatnu zujalicu i da ako stekne samouvjerenje da zna da vozi motor, onda nek si kupi 600 cc i dalje PunGas 
Ne kazem da ce ona kratko trajati, nego da bi meni dojadila za 15 dana
|
|
| 11-08-2005 10:39 PM |
|
 |
Dottore
Jel te baca..!?

Status:
Away
|
Ne kazem da ce ona kratko trajati, nego da bi meni dojadila za 15 dana 
Meni vala nebi
Samo da su dva točka asssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
| 11-08-2005 10:41 PM |
|
 |
Lancist
Senior Member

Status:
|
Mislio sam da je Blade malo stariji, hehe. Hajde de, jedna sezona na 125 cc mu se moze oprostiti ali nije neophodno. Ja sam polagao na Hondi CB 500 i to je bio prakticno prvi motor na koji sam sjeo. Al' haj'... tad mi je vec bilo skoro 25 godina. Razuman insan.
Horsepower sells cars, Torque wins races, hehe
|
|
| 11-09-2005 05:45 AM |
|
 |
Lancist
Senior Member

Status:
|
Za Bladea vjerovatno nije interesantno ali mozda jeste za potencijalne kupce koje muci slicna dilema. Ako zelite ekskluzivno zapoceti vozacku karijeru, prilikom selekcije motora ne bi trebali zaobici Bimotu Supermono. Pokrece je BMW-ov jednocilindricni motor od 650 kubika i "samo" 48 konja (jednostavna, pouzdana i dugotrajna tehnologija).
Horsepower sells cars, Torque wins races, hehe
|
|
| 11-09-2005 03:39 PM |
|
 |
|
|