Post Reply  Post Thread 
Pages (10): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 Next > Last »
125ccm
Author Message
Dottore
Jel te baca..!?

Group: Registered
Status: Away

Pa koji će ti 30 KS na 125-ici za početnika, to je brz motor. Sasvim je dovoljna ova deklarirana snaga i polako dok se ne stekne osjećaj a lako je kasnije uzeti četiri takta i 90-tak KS...... Wink

11-10-2005 07:56 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
passenger57
Posting Freak

Status: Offline

ha cuj RS-ica je vec dugo tu, i stekla je image tako da je to tesko pobiti, derbi tek treba da se dokaze,a isto tako je i sa kvarovima...
uglavnom se u svemu slazem s tobom, samo mi u oko upada sigurnost?
RS ima brembo 320mm cetveroklipna Confused nazad 220mm istoo brembo...

imas na http://www.motori.hr test derbija pa procitaj

meni se po glavi isto vrti neki motorcic, a posto mi je aprilija u vrhu izbora dozvoljavam da sam malo subjektivan Very Happy

Forza Ferrari!!!
11-11-2005 09:38 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Blade
Senior Member

passenger57 Wrote:
ha cuj RS-ica je vec dugo tu, i stekla je image tako da je to tesko pobiti, derbi tek treba da se dokaze,a isto tako je i sa kvarovima...
uglavnom se u svemu slazem s tobom, samo mi u oko upada sigurnost?
RS ima brembo 320mm cetveroklipna Confused nazad 220mm istoo brembo...

imas na http://www.motori.hr test derbija pa procitaj

meni se po glavi isto vrti neki motorcic, a posto mi je aprilija u vrhu izbora dozvoljavam da sam malo subjektivan Very Happy

Ma znam, i ja sam dugo razmisljao o RS-u ali jedino me kvarovi zezaju ! Kada sve zborijim i cijena jer Aprilia u Hr je 40.000kn (10.000Km), a Derbi je oko 8 - 9.000Km, a za mene je puno hiljadu KM, a Derbi je puno ljepsi i svi kazu da se manje kvari ! Citao sam taj teks i kontaktirao sam tog momka sto ga je pisao i vozi Derbi ! Jedini problem je sto nigdje nemogu naci da neko u BiH prodaje Derbi ! Koliko je cijena RS u BiH ?

The best drog in the world CS...

Live long CS...
11-11-2005 11:20 AM
Blade
Senior Member

Ovako sad sam zvao Apriliu u Tuzli, i kazu da RS nece dobijati do proljeca, a cijena im je bila oko 9.000KM do registracije novim modelima ! I rekao mi je da imaju jednu polovnu Apriliu RS momka prodaje stara godinu dana u odlicnom stanju momak kaze uzima nesto vece pa oce ovo da proda . Nije mi znao reci tacnu cijenu sutra ce se raspitati ali kaze oko 7.000Km ! A cijena RS-a za lipanj (neznam koji je ) Embarassed mijesec u IngKartu u Hr je 35,340.00 Kn (8.835)
Pa ako nekoga zanima !

Live long CS...
11-11-2005 12:03 PM
e.bug
Senior Member

I ja sam prosle godine razmisljao u kupovini nove 125ce i skontao sam da se to nimalo ne isplati. Za 10000km se moze uzeti neka dobra 6ca. Ja sam mislio da ti hoces polovnu. Ovo ovako ti se ne isplati nikako. Imas kod nas ovdje crnu RS250 na italijanskim tablama. Prodaje se za 6000, neka te izadje 9000 opet si super prosao. Kazes da ti 1000 puno, onda bi ti najbolje bilo da kupis neku 6cu i da zavrsis.

ride it like you stole it
11-11-2005 03:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
passenger57
Posting Freak

slazem se sa Ebug. nov 125 se nikako ne isplati.
ljetos kad sam se ja raspitivao neko od mostarske raje mi je nasao bio RS sa svega 250km za 5500km. misim da je onaj Jim sto vozi na zadnjem nasao ponudu, pa mu posalji pp...mada mi to malo bilo cudno.
a ovo sa kvarovima je svakako ok sto se tice derbija,briga te imas dve godine garanciju ako se ipak odlucis, pa nek se kvari.
meni je to najveci problem kod polovne aprilije,dosta mi je majstora ja bi nesto da se vozam, zbog toga i oklijevam Confused

Forza Ferrari!!!
11-11-2005 05:35 PM
m++++
Banned

Group: Banned

125 mi je nekako bezze. ja bi radije preporucio 400-600 sportaka, jer ako si dalabu imas iste sanse da padnes sa 125 kao i sa 600...

http://community.webshots.com/user/miljan20
11-11-2005 08:23 PM
e.bug
Senior Member

m++++ Wrote:
125 mi je nekako bezze. ja bi radije preporucio 400-600 sportaka, jer ako si dalabu imas iste sanse da padnes sa 125 kao i sa 600...

Bravo, a za cijenu nove 125ce se moze uzeti ODLICNA 6ca!

ride it like you stole it
11-11-2005 09:08 PM
Blade
Senior Member

passenger57 Wrote:
slazem se sa Ebug. nov 125 se nikako ne isplati.
ljetos kad sam se ja raspitivao neko od mostarske raje mi je nasao bio RS sa svega 250km za 5500km. misim da je onaj Jim sto vozi na zadnjem nasao ponudu, pa mu posalji pp...mada mi to malo bilo cudno.
a ovo sa kvarovima je svakako ok sto se tice derbija,briga te imas dve godine garanciju ako se ipak odlucis, pa nek se kvari.
meni je to najveci problem kod polovne aprilije,dosta mi je majstora ja bi nesto da se vozam, zbog toga i oklijevam Confused

To i jeste najveci problem, da ce se polovna Aprilia kvariti ... Meni kad bi se pocela tako kvariti i stalno da je vozim kod majstora odma bi je zapalio, dopizdili mi vise ti kvarovi ! Jos se razmisljam i verovatno cu na proljece nesto uzeti !

Live long CS...
11-12-2005 09:11 AM
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

Meni dosta mojih 400ccm i 55KS ! Cak i previse ! Very Happy
Sto se tice 125ccm i motora sa vise ccm, smatram da su 125ccm zujalice previse brze sa svoju malu tezinu i prije ces se razbit sa 125ice nego sa nekog tezeg motora koji ima 400-500 ccm.
Na kraju svega, ima motora sa vecom kubikazom a koji opet nisu prejaki... Mora li svaki motor da na sebi nosi oznaku "R" ? Mislim da ne mora ! Posebno za pocetnika !

11-14-2005 07:28 AM
Pages (10): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: