|
125ccm
|
| Author |
Message |
passenger57
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
istina,ali kad je procitas bas te baci u depru...
ova nova RS mi je skroz OK, podsjeca malo na novije YZF R modele...
dobro sto je ostao cvajtakt,mnogi bi zaplakali da nije
Forza Ferrari!!!
|
|
| 11-19-2005 01:25 PM |
|
|
razoyn
Junior Member

Status:
|
RE: 125ccm
Tehnički podaci:
Motor: 2T, jednocilindrični, hlađen tekućinom.
Odnos kompresije: 6,8:1.
Provrt×hod, obujam: 54×54,5 mm.
Mjenjač: 6 brzina.
Napajanje: rasplinjač “Dellorto PHBH 28” mm.
Paljenje: elektronsko CDI.
Ovjes sprijeda, straga: klasična teleskopska vilica, promjera 35 mm i hoda 118 mm; monoamortizer hoda 125 mm, Pro-Link.
Kočnice sprijeda, straga: jednostruki plivajući disk, promjera 318 mm s dva klipića, disk promjera 220 mm s jednim klipićem.
Gume: prednja, stražnja: 100/80-17, 130/70-17.
NSR (nova) :
Dimenzije dך×v: 2075×670×1065.
Međuosovinski razmak: 1345 mm.
Visina sjedala: 800 mm.
Visina od tla: 135 mm.
Suha težina: 132 kg
Spremnik goriva: 13 l.
Snaga: 20 kW na 10000 okr/min.
Okretni moment: 19,5 Nm na 4750 okr/min.
Boje: crna, HRC (crvena-bijela-plava kombinacija).
Cijena: 5311 €.
MITO (nova):
Tehnički podaci:
Motor: 2T, jednocilindrični, hlađen tekućinom, odvojen spremnik ulja, ventil na ispušnom kanalu za povećanje snage, višelamelna spojka u ulju.
Provrt×hod, obujam: 56×50,6 mm, 124,63 ccm.
Mjenjač: 7 brzina.
Napajanje: rasplinjač «Dell'Orto» PHBH 28 BD mm.
Ovjes sprijeda, straga: up-side-down vilica, promjera 40 mm i hoda 120 mm, podesiv monoamortizer hoda 133,5 mm, potpomognut spiralnom oprugom, aluminijska asimetrična vilica.
Kočnice sprijeda, straga: jednostruki plivajući disk, promjera 320 mm s četiri klipa, disk promjera 230 mm s jednim klipom
Gume: prednja, stražnja: 110/70 ZR17, 150/60 ZR17.
Dimenzije dך×v: 1980×760×1100.
Međuosovinski razmak: 1375 mm.
Visina sjedala: 760 mm.
Suha težina: 129 kg.
Spremnik goriva: 14 l.
Snaga: oko 35 KS
Boje: crvena, žuta i crna
po meni je jaća Cagiva i lijepša...ali kada ih usporediš-NSR je bolja jer je izdržljivija, manje se kvari, i jeftiniji su djelovi u odnosu na CAGIVU!
osobno sam bio lud za Cagivom Mito,ali su me dečki na mom forumu (http://www.forum.hr) uvjerili u surovu stvarnost Cagive!!Kod mene sada traje dvojba između NSR, TZR, RGV... pa dečki molim vas da mi pomognete.....jer meni motor treba samo do škole (tamo i nazad 8-9km na dan) i po Jarunu (kvartu)malo
|
|
| 06-03-2007 09:19 AM |
|
 |
razoyn
Junior Member

Status:
|
Tehnički podaci:
Motor: 2T, jednocilindrični, hlađen tekućinom.
Odnos kompresije: 6,8:1.
Provrt×hod, obujam: 54×54,5 mm.
Mjenjač: 6 brzina.
Napajanje: rasplinjač “Dellorto PHBH 28” mm.
Ovjes sprijeda, straga: klasična teleskopska vilica, promjera 35 mm i hoda 118 mm; monoamortizer hoda 125 mm, Pro-Link.
Kočnice sprijeda, straga: jednostruki plivajući disk, promjera 318 mm s dva klipića, disk promjera 220 mm s jednim klipićem.
Gume: prednja, stražnja: 100/80-17, 130/70-17.
NSR (nova) :
Dimenzije dך×v: 2075×670×1065.
Međuosovinski razmak: 1345 mm.
Visina sjedala: 800 mm.
Visina od tla: 135 mm.
Suha težina: 132 kg
Spremnik goriva: 13 l.
Snaga: 20 kW na 10000 okr/min.
Okretni moment: 19,5 Nm na 4750 okr/min.
Boje: crna, HRC (crvena-bijela-plava kombinacija).
Cijena: 5311 €.
MITO (nova):
Tehnički podaci:
Motor: 2T, jednocilindrični, hlađen tekućinom, odvojen spremnik ulja, ventil na ispušnom kanalu za povećanje snage, višelamelna spojka u ulju.
Provrt×hod, obujam: 56×50,6 mm, 124,63 ccm.
Mjenjač: 7 brzina.
Napajanje: rasplinjač «Dell'Orto» PHBH 28 BD mm.
Ovjes sprijeda, straga: up-side-down vilica, promjera 40 mm i hoda 120 mm, podesiv monoamortizer hoda 133,5 mm, potpomognut spiralnom oprugom, aluminijska asimetrična vilica.
Kočnice sprijeda, straga: jednostruki plivajući disk, promjera 320 mm s četiri klipa, disk promjera 230 mm s jednim klipom
Gume: prednja, stražnja: 110/70 ZR17, 150/60 ZR17.
Dimenzije dך×v: 1980×760×1100.
Međuosovinski razmak: 1375 mm.
Visina sjedala: 760 mm.
Suha težina: 129 kg.
Spremnik goriva: 14 l.
Snaga: oko 35 KS
Boje: crvena, žuta i crna
po meni je jaća Cagiva i lijepša...ali kada ih usporediš-NSR je bolja jer je izdržljivija, manje se kvari, i jeftiniji su djelovi u odnosu na CAGIVU!
osobno sam bio lud za Cagivom Mito,ali su me dečki na mom forumu (http://www.forum.hr) uvjerili u surovu stvarnost Cagive!!Kod mene sada traje dvojba između NSR, TZR, RGV i ove aprilir rs... pa dečki molim vas da mi pomognete.....jer meni motor treba samo do škole (tamo i nazad 8-9km na dan) i po Jarunu (kvartu)malo
|
|
| 06-03-2007 09:21 AM |
|
 |
mirkan_
Member

Status:
|
Nadji tzr dobrog dobre masine izdrzljive dugo traju, apriliu ti nebi ni u kom slucaju preporucio zat sto mi drug ima 97 godina i kvari se svako malo, nsr ti je kvalitetna manje se kvari ali ide najslabije od 125. A za cagivu mito neznam dobre su masine idu i sve kako za dijelove eto pozdrav nadam se da sam makar malo pomogo pozz
Peugeot 406 2.0 HDi
|
|
| 06-03-2007 03:29 PM |
|
 |
razoyn
Junior Member

Status:
|
DA!!dosta si mi pomogao...znači da apriliju mogu prekrižiti....a dal ima netko od vas susjeda NSR-ku ili TZR-a za prodati (čim bolja godina)
|
|
| 06-03-2007 05:03 PM |
|
 |
mirkan_
Member

Status:
|
Budem ti ja pogledo od druga tzr 125 , pa ti javim hocel prodat
Peugeot 406 2.0 HDi
|
|
| 06-05-2007 01:27 PM |
|
|
razoyn
Junior Member

Status:
|
|
| 06-05-2007 07:51 PM |
|
 |
Darko13
Junior Member

Status:
|
Pozdrav drustvo ! Procitao sam vasu raspravu oko toga sta prvo uzeti. Ja mislim da treba krenuti od najslabijeg pa navise, dok se ne stekne osjecaj. Prije 2 godine sam uzeo Apriliu RS 50 2002 . godiste, e sta se sve izdesavalo sa tim motorom, koliko je bilo samo padova bezveznih i nepromisljenih poteza. Sreca samo sto se sve to desavalo na manjim brzinama. Vozio sam je jednu sezonu i uzeo sam Suzuki RG 125 F (30KS). Odlican bajk, brzo sam usao u fazon, iako sam se praksao na Aprilii 50 kubika. Suzuki vozim i sada, snazan je
extra poslije 9000 obrtaja, ali evo vec ne uzivam toliko jer sam i njega prevazisao pa bih nesto jace, neku CBR 600 RR. Da napomenem da nikada nisam padao sa Suzukija ( steceno prethodno iskustvo). Ja sam za to: SAMO
POSTEPENO. I mislim da se ne isplati uzimati nov motor kao prvi, jer tesko se
moze proci bez padova.
Slike Suzukija mog mozete pogledati na http://bikepics.com/suzuki/rg125/07/pics.asp To je ovaj crni.
Sredio sam ga ove godine, promijenuo sve kablove, sve do jedne zicice, polirane felge (masinom), nove gume, carbon zmigavce sa diodama stavio.
REgistrovan do 08.2008. god. Cijena 3300 KM
P.S Stvarno mi je zao sto ga prodajem, dosta sam i ulozio na njega, ali mi konja fali. Javi se ako si zainteresovan. Pozdrav !!!
|
|
| 09-14-2007 04:30 PM |
|
 |
WildRide
Junior Member

Status:
|
Nikako se neslazem s tim da pocetnici umjesto sa 50cc i 125cc pocnu i udju u vode dvotockasa sa ozbiljnih 550 + cc. Ako ih brine to sto ce im cjena brzo padnuti pa da ih nece uspjeti dobro prodati te da ce dosta izgubiti (kako inace i jeste cinjenica kod malih kubikaza), onda neka nekupuju nove, vec neka nabave neke polovne i do 15 godina stare, jer ipak toliko ce glupih i nepromisljenih gresaka napraviti s tim prvim da je prava steta nesto novo unistavat (osim ako ste neki budzos pa vas boli kita za takve stvari) a to je u najboljem slucaju ako ce ostati na tom "unistavanju", najvjerovatnije je da cete unistiti i zagorcati sami sebi zivot. Osim toga prednost kod uzimanja polovnih motora je ta sto oni rjetko kad su potpuno ispravni tj. morate stalno oko njih nesto da prckate i popravljate bolje receno morate se brinuti za njega kao sto se brinete i sami za sebe. NIkad neostavljajte sitne kvarove za sutra jer do sutra ce vec od tog sitnog doci do velikog i ozbiljnog kvara i primoravanja da kupujete nove djelove umjesto da ste odrzavali te postojece i pravili neke preventive da ne dodje do cega najcesce dolazi.
Poenta navedenog je sto cete kroz ta prckanja bolje upoznati svoj motor a i dobiti sliku o tome kako sta funkcionise i s tom praksom ulazite u pravi svijet motora.
JEr kakav ste vi to biker ako nemate prestavu o tome kako taj motor uopste funkcionise (nekazem da morate biti mehanicar, ali neke osnovne stvari kao sto je mjenjanje ulja, zatezanje i ciscenje lanca, popravljanje kocnica (zatezanje sajle ili ako je hidraulika dosipanje glicerina), ciscenje karburatora, provjeravanje i dopunjavanje akumulatora, provjeravanje pritiska guma, mjenjanje osiguraca i td sve su to "gluposti" koja svaka baba moze nauciti u vrlo kratkom roku).
NIje sve u voznji vaseg ljubimca, vec je dosta toga i u njegovom odrzavanju. Sto ga prije upoznate to cete mu manje ici na stetu, i voznja ce postajati sve vece uzivanje. S vremenom ste sve sitiji kvarova i kojekavih problema koje ce vam stvarati, ali za to vrijeme ve cete se obuciti kako u popravljanju tako i u nepravljenju glupih gresaka koje vas dovode u opasnost gubljenja zivota tako i onih gresaka koje nedovode do padova ali ostecuju vasu masinu, mjenjac, amortizere i td i prouzrokuju velike novcane stete. I tako poslije te osnovne obuke (jednostavno ce te osjetit kad je vrijeme) mozete i preporucujem vam da kupite motor u extra stanju ili ako mozete ganz novi iz salona. Osjetit cete pravo uzivanje u voznji gdje sve stima i gdje se nemorate na duze periode misliti o nekim sitnicama (naravno i njima je potrebno odrzavanje ali daleko manje nego kod starih). I poslije svih muka koje ste prosli sa svojim prvim motorom, bicete ponosni jer cete izaci s nekim znanjem i iskustvom bez kojega prelazak na jace masine nema smisla jer kad tad biste ga sjebali a najverovatnije bi sjebali sebe i to mozda za cjeli zivot zato pamet u glavu i sve postepeno. Bez muke nema zanata i svi trebaju proci kroz to. Ima ljudi koji nemaju zivaca da cekaju (ja sam jedan od njih), ali dali ste spremni zbog nestrpljivosti od 1-2 godine "cekati" ostatak zivota u kolicima!?
|
|
| 09-15-2007 02:01 PM |
|
 |
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."