Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
2006 Spain - Catalunya
Author Message
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status: Offline
RE:  2006 Spain - Catalunya

Vector Wrote:
Ali bez obzira na sve receno, meni i dalje ostaje vjecna enigma kako dvije Skode pobjedise dva Subarua STI WRC Laughing      

Uh, kad me ovako zabodes, padnem sa stolice.
Kako uspeva Renault u F1 da pobedjuje Hondu i Ferrari ,a?

Understeer is a crime - Colin McCrae
03-28-2006 10:23 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dren
Senior Member

Group: Registered
RE:  2006 Spain - Catalunya

Vector Wrote:
Ali bez obzira na sve receno, meni i dalje ostaje vjecna enigma kako dvije Skode pobjedise dva Subarua STI WRC Laughing      

Jednostavno, bolja priprema relija...8) Ocito su napravili u prosjeku bolji paket od Subarua, barem na ovoj Catalunya-i... Nije potrebno posebno naglasavati koliko pogresan odabir guma ili neki relativno banalan kvar na jednom autu moze taj auto usporiti u odnosu na makar i nominalno "sporiji" auto, pa da ovaj bude ispred...

Skoda (ma sta mi mislili o njoj) uz VAG logistiku je mogla i trebala puno vise, samo da je neko htio da potrosi vise para na vrhunske rezultate... Ovaj put su pravili manje gresaka, a uz pouzdanost koju su postigli nakon par godina polu-ucestvovanja, to je bilo dovoljno da prestignu Subaru...

This post was last modified: 04-03-2006 09:28 AM by Dren.

04-03-2006 09:27 AM
tata
Posting Freak

RE:   2006 Spain - Catalunya

Dren Wrote:
Skoda (ma sta mi mislili o njoj) uz VAG logistiku je mogla i trebala puno vise, samo da je neko htio da potrosi vise para na vrhunske rezultate... Ovaj put su pravili manje gresaka, a uz pouzdanost koju su postigli nakon par godina polu-ucestvovanja, to je bilo dovoljno da prestignu Subaru...

Procitaj izjavu Panizzija sto je dao neopozivu ostavku timu Skode.Jednostavno covijek nece vise da rizikuje svoj zivot i da vozi sa 120% mogucnosti da bi imao neki prosjecan rezultat.

Mislim da je osnovni problem Subarua izbor dobavljaca guma.Jednostavno Pirelli nije dorastao Miselinu odnosno BF Goodrichu na ovakvoj podlozi.

04-03-2006 10:18 AM
Dren
Senior Member

RE: 2006 Spain - Catalunya

Moguce, bez istrazivanja sam "lupio" ono o pripremi, ali kada 2 Skode budu brze od 2 Subarua, to smanjuje mogucnost pojedinacnog "bljeska" ili "usera" jednog od vozaca... I vise govori o timskom nastupu i pripremi...

Panizzi odlicno vozi, ali kada nema bolju varijantu za voziti od Skode, bolje bi mu bilo da vozi, nego da ceka aranzman snova kao McRae, pa da ga ne doceka... On ima mali "problem" u glavi, osjeca da bi mogao pobjedjivati, a nema cime... I eto frustracije... To je bar moje misljenje... Znam kako je voziti 120% da bi se bilo "tu negdje" sa jacima...

Moja konstatacija o VAG-u i dalje stoji, toliki koncern koji je krenuo u WRC je morao ostvariti bolje rezultate... Ne moze se WRC voziti sa troskovima Skoda Kup-a u Hrvatskoj...

This post was last modified: 04-06-2006 09:43 AM by Dren.

04-03-2006 10:52 AM
tata
Posting Freak

Nismo se nas dvojica razumili.Ono sto sam ja napisao govori u prilog ovoj tvojoj konstataciji.Ako se vec VAG odlucio na ucesce u WRC onda je to trebao napraviti na nacin koji dolikuje jednom od vecih svijetskih koncerna.

04-03-2006 11:10 AM
Dren
Senior Member

Ma to sam i mislio, zato i zakljucih onom mudrom opaskom o Kup-u...

Dosta bi oni mogli nauciti od Francuza ( Renault, Citroen, Peugeot ), kada se vec "uhvate u kolo" na svjetskim takmicenjima, onda je sve ispod titule neisplativ trosak...

Ali, kad tako hoce u Volfsburgu...

04-03-2006 11:21 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Varsava 2006 Vector 1 227 12-12-2006 02:16 PM
Last Post: Hybrid
  Velika Britanija 2006 Vector 3 264 12-07-2006 01:48 PM
Last Post: Hybrid
  Novi Zeland 2006 Vector 3 930 11-23-2006 10:43 AM