|
2006 Spain - Catalunya
|
| Author |
Message |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
RE: 2006 Spain - Catalunya
Ali bez obzira na sve receno, meni i dalje ostaje vjecna enigma kako dvije Skode pobjedise dva Subarua STI WRC
Uh, kad me ovako zabodes, padnem sa stolice.
Kako uspeva Renault u F1 da pobedjuje Hondu i Ferrari ,a?
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 03-28-2006 10:23 PM |
|
|
Dren
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Ali bez obzira na sve receno, meni i dalje ostaje vjecna enigma kako dvije Skode pobjedise dva Subarua STI WRC
Jednostavno, bolja priprema relija...8) Ocito su napravili u prosjeku bolji paket od Subarua, barem na ovoj Catalunya-i... Nije potrebno posebno naglasavati koliko pogresan odabir guma ili neki relativno banalan kvar na jednom autu moze taj auto usporiti u odnosu na makar i nominalno "sporiji" auto, pa da ovaj bude ispred...
Skoda (ma sta mi mislili o njoj) uz VAG logistiku je mogla i trebala puno vise, samo da je neko htio da potrosi vise para na vrhunske rezultate... Ovaj put su pravili manje gresaka, a uz pouzdanost koju su postigli nakon par godina polu-ucestvovanja, to je bilo dovoljno da prestignu Subaru...
This post was last modified: 04-03-2006 09:28 AM by Dren.
|
|
| 04-03-2006 09:27 AM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Skoda (ma sta mi mislili o njoj) uz VAG logistiku je mogla i trebala puno vise, samo da je neko htio da potrosi vise para na vrhunske rezultate... Ovaj put su pravili manje gresaka, a uz pouzdanost koju su postigli nakon par godina polu-ucestvovanja, to je bilo dovoljno da prestignu Subaru...
Procitaj izjavu Panizzija sto je dao neopozivu ostavku timu Skode.Jednostavno covijek nece vise da rizikuje svoj zivot i da vozi sa 120% mogucnosti da bi imao neki prosjecan rezultat.
Mislim da je osnovni problem Subarua izbor dobavljaca guma.Jednostavno Pirelli nije dorastao Miselinu odnosno BF Goodrichu na ovakvoj podlozi.
|
|
| 04-03-2006 10:18 AM |
|
 |
Dren
Senior Member

Status:
|
Moguce, bez istrazivanja sam "lupio" ono o pripremi, ali kada 2 Skode budu brze od 2 Subarua, to smanjuje mogucnost pojedinacnog "bljeska" ili "usera" jednog od vozaca... I vise govori o timskom nastupu i pripremi...
Panizzi odlicno vozi, ali kada nema bolju varijantu za voziti od Skode, bolje bi mu bilo da vozi, nego da ceka aranzman snova kao McRae, pa da ga ne doceka... On ima mali "problem" u glavi, osjeca da bi mogao pobjedjivati, a nema cime... I eto frustracije... To je bar moje misljenje... Znam kako je voziti 120% da bi se bilo "tu negdje" sa jacima...
Moja konstatacija o VAG-u i dalje stoji, toliki koncern koji je krenuo u WRC je morao ostvariti bolje rezultate... Ne moze se WRC voziti sa troskovima Skoda Kup-a u Hrvatskoj...
This post was last modified: 04-06-2006 09:43 AM by Dren.
|
|
| 04-03-2006 10:52 AM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Nismo se nas dvojica razumili.Ono sto sam ja napisao govori u prilog ovoj tvojoj konstataciji.Ako se vec VAG odlucio na ucesce u WRC onda je to trebao napraviti na nacin koji dolikuje jednom od vecih svijetskih koncerna.
|
|
| 04-03-2006 11:10 AM |
|
 |
Dren
Senior Member

Status:
|
Ma to sam i mislio, zato i zakljucih onom mudrom opaskom o Kup-u...
Dosta bi oni mogli nauciti od Francuza ( Renault, Citroen, Peugeot ), kada se vec "uhvate u kolo" na svjetskim takmicenjima, onda je sve ispod titule neisplativ trosak...
Ali, kad tako hoce u Volfsburgu...
|
|
| 04-03-2006 11:21 AM |
|
|
|
|