|
201 m
|
| Author |
Message |
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: 201 m
to raslojavanje na kojekakve discipline moze samo skoditi, bolje imati jedne prave nego svugdje po sacicu autica da se ganjaju medjusobno...
mislim da je Cybernck ciljao na to da ti na 201m uopste ne treba jak automobil niti velike pare. nadjes neki lagani sa 4x4 koji ima dobar start npr. fiat pandu ili onaj mali neki subaru i oderes petosevica sa 400ks, hipoteticki govoreno. onda bi se jaci automobili takmicili u slabijim klasama...
bezze nidje veze...
I na 402 m se dešava da jači automobili učestvuju u slabijim klasama. Da je trka na pola milje Ascona bi bila ubjedljivo najbrža ali opet kažem kakve to ima veze ? Isto tako sumjnjam da će npr. Petošević ili Dario doći u BiH na 1/8 mile trku, pored toliko trka na 402 m. Ja sam gore spomenuo da bi to bilo zanimljivo za gradove koji nemaju stazu pogodnu za trke na 402 m. To je mogućnost da se pojedini regioni u BiH "ožive", naravno ako bude zainteresovanih ljudi da to organizuju.
SRCBL
|
|
| 10-19-2006 09:55 PM |
|
|
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Group: Administrators
Status:
|
Ja zainteresovan uvijek za sve i svasta.Samo nek se desava i usput da se malo zabavimo.Mozda bi na takvoj trci upravo doslo do izrazaja umijece i efikasnost vozaca na prvom mjestu a snaga auta na drugom.Ujedno mislim da bi bilo puno interesantnije.Jer ako pustite vozilicu od 200.300KS na 402m fakat postize velike brzine ali nema toliko dobar start.A manja vozila sa puno manje KS imaju bolji start.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 10-20-2006 08:58 AM |
|
 |
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Ja sam gore spomenuo da bi to bilo zanimljivo za gradove koji nemaju stazu pogodnu za trke na 402 m. To je mogućnost da se pojedini regioni u BiH "ožive", naravno ako bude zainteresovanih ljudi da to organizuju.
to je tacno.
[205]
|
|
| 10-20-2006 12:30 PM |
|
|
passenger57
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
ja sam hipoteticki navodio trkace i njihove pile, a za automobile za te trke i dalje tvrdim da onda tu nema poente slagati jak automobil.
za procvat automoto sporta u bilo kojoj disciplini se apsolutno slazem.
Forza Ferrari!!!
|
|
| 10-21-2006 08:29 AM |
|
 |
|
|