|
248 F1 & M.Schumacher
|
| Author |
Message |
Haris
Member

Group: Registered
Status:
|
248 F1 & M.Schumacher
Dakle, jednostavnom jednačinom:
248 F1 + M.Schumacher + Bridgestone = REKORD STAZE!!
1.13.552 je bivši neoficijelni rekord staze u Barceloni, tačnije taj rekord je bio sve do jučer oko 16h i 30 min. kada je Michael Schumacher skinuo to vrijeme.
1.13.469 - M.Schumacher - Ferrari
Stvar ne bi naravno bila ništa posebno, da to ipak nije vrijeme koje je postavljeno sa bolidom pogonjenim V8 motorom, a dotadašnji rekord je postavljen sa V10 motorima u 2005.sezoni
Naravno, da to ne bi bilo premalo, treba još naglasiti da je najbrže vrijeme sa V8 motorima do sada držao čini mi se F.Alonso, ili neko drugi, no bitno je napomenuti da to vrijeme nije bilo ispod 1.13.9 , što znači da je Schumacherovo vrijeme brže pola sekunde od svih dosadašnjih vremena sa V8 motorima.
Staza Circuit the Catalunya je inače jedna on najzahtnijevnijih staza po pitanju aerodinamike...
I naravno, da vi ne bi mislili da je to bio neki quali krug, sa kapljicama goriva u bolidu, taj stint je trajao 3 kruga (ok, niej bas puno)...ali, imajmo na umu: Ferrari nije Honda, da samo ganjaju top vremena na testiranjima...
Here you can enter a short message which will automatically be appended to the bottom of your posts.
This post was last modified: 06-02-2006 02:33 PM by Haris.
|
|
| 06-02-2006 02:31 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: 248 F1 & M.Schumacher
i prosli rekord je postavljen sa manje vise praznim rezervoarom.
meni je malo opet interesantnije (jasno je sada da je Bridgestone dosao do prave formule i da je bolid brz) sto se desilo sa Badoerom.
U posljednje vrijeme na testiranjima jakoooo cesto dolazi do neobjasnjivih izlijetanja u zavojima, kao da gume ne drze nesto najbolje u pojedinim situacijama.
Massa u Monte Carlu, Michael Schumacher u Monte Carlu, tokom testiranjia mislim da se dva puta desilo Michaelu puno cesce Badoeru, a i Massu nije zaobisao problem izlijetanja u brzim zavojima
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 06-02-2006 02:36 PM |
|
 |
Darth Oliver GPL
Member

Status:
|
Odlicno vrijeme, ali tu su u igri i vremenski uslovi, mozda su bili bolji od onih od prije 20 dana...
|
|
| 06-02-2006 04:28 PM |
|
 |
eXmAn
Senior Member

Status:
|
Bezveze. Opet se sve ubrzava što znači manje mogućnosti za preticanje. I da je bolid iza brži ne može prestići nekoga u svoj toj silnoj brzini. Nama se to čini lagano, ali sam čitao izjave vozača.
Dobro motor, ali ovo što rade sa aerodinamikom...
Prvi bosanski hardverski portal!
|
|
| 06-02-2006 07:01 PM |
|
 |