|
50ccm
|
| Author |
Message |
Pejky
Member

Group: Registered
Status:
|
50ccm
Eh ovako:
Imam Tomos 3, 50ccm (ubacen je novi klip, sto mi ga je jedan prijatelj prodo, pa sad ima 80ccm), prije (sa starim klipom) je iso oko 45 km/h, a sad bi predpostavljam trebo ic oko 70 km/h (nisam testiro).
I sve je ovo dosad uredu i ok, al sad bi htjeo da jos vise snage ima, i naravno da ide brze. Vrjedi li radit sta sa karburatora (samo mi nemojte reci da nadjem drugi), i da li bi dobio sta snage sa kakvim prepravkama na filteru za zrak? I naravno ako neko zna jos neki fazon kako dvotaktni motor da uradim jos boljim, nek slobodno pise.
I jos nesto, sta bi mogo uradit na vizuelnom planu (da ne pravim temu i na podforumu "Vizuelni Tuning"), trenutno je "motorcic" bijele boje, sa zicanim felgama... ...konto sam farbanje u kakvu narandjastu, il' u boju "Trula Visnja", sa crnim naljepnicama...
|
|
| 11-08-2004 02:50 PM |
|
|
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
E pejky nindza.. izgleda nisam samo ja poludio pa od 50 ccm ocu da napravim 150... heheh
sto se tice izgleda, samo nalijepi "tribale" i bog te veselio... im da bude jako dobro
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 11-09-2004 04:57 PM |
|
 |
sixpack
Banned
Group: Banned
Status:
|
ja sam kao klinac imao apn6s pa onda ga prepravim u petnaesticu sve zamijenim stavi klip 38 sa l karikom veliki karburator sa vanjskim zracnim filterom narucim auspuh kod gorazda marovica u sloveniji kakav u to vrijeme nije niko imao pa onda stavim cross upravljac ,pa onda sjebem 3 radilice za godinu dana,posle sve to prodam i kupim ctx80 taj me dobro sluzio i predjem s nji 26000 za 9 mjeseci,i sat mu stao na toj kilometrazi..
nisam brz ali ipak?
|
|
| 11-09-2004 05:24 PM |
|
 |
e.bug
Senior Member

Status:
|
Re: 50ccm
Eh ovako:
Imam Tomos 3, 50ccm (ubacen je novi klip, sto mi ga je jedan prijatelj prodo, pa sad ima 80ccm), prije (sa starim klipom) je iso oko 45 km/h, a sad bi predpostavljam trebo ic oko 70 km/h (nisam testiro).
I sve je ovo dosad uredu i ok, al sad bi htjeo da jos vise snage ima, i naravno da ide brze. Vrjedi li radit sta sa karburatora (samo mi nemojte reci da nadjem drugi), i da li bi dobio sta snage sa kakvim prepravkama na filteru za zrak? I naravno ako neko zna jos neki fazon kako dvotaktni motor da uradim jos boljim, nek slobodno pise.
I jos nesto, sta bi mogo uradit na vizuelnom planu (da ne pravim temu i na podforumu "Vizuelni Tuning"), trenutno je "motorcic" bijele boje, sa zicanim felgama... ...konto sam farbanje u kakvu narandjastu, il' u boju "Trula Visnja", sa crnim naljepnicama...
Stavi vecu diznu na karb, stavi drugi filter zraka ili taj samo malo otvori. Pazi da ne bude imao previse zraka jer ce zaribat ( 2T ti radi na mjesavini benge, ulja i zraka... zato pazi )
ride it like you stole it
|
|
| 11-17-2004 02:35 PM |
|
 |
htruba
Junior Member

Status:
|
Probaj ovako: skini klip i na vrhu klipa tamo di ti je oblik pera zbuši dvije rupice od 3mm. , i metni L karike. Koje ti je veličine klip?
|
|
| 11-05-2005 08:06 PM |
|
 |
hondagirl
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
pa jel ovo neko otvorio takmicenje "ko otvori stariju temu, pobjednik je-nagrada 100 KM!?!?!?!?!?"
|
|
| 11-05-2005 08:13 PM |
|
|
Blade
Senior Member

Status:
|
pa jel ovo neko otvorio takmicenje "ko otvori stariju temu, pobjednik je-nagrada 100 KM!?!?!?!?!?" 
Ja mislim da njih neko placa da nas nerviraju !
The best drog in the world CS...
Live long CS...
|
|
| 11-05-2005 08:50 PM |
|
 |
_loADIng_
Member

Status:
|
|
| 11-05-2005 08:52 PM |
|
 |
htruba
Junior Member

Status:
|
Jel mi može neko reči sta da radim imam tomosa A35 i nesto mi ronda u motoru ja mislim da su to ležajevi radilice. Jel zna neko koliko bi me došao novi ležaj ili komplet cjela radilica sa klipnjačom?
|
|
| 11-11-2005 09:24 PM |
|
 |
big xxxl
Junior Member

Status:
|
karburator izvadi van i fino ga iznutra ispoliraj sa vodobrusnim...spusti glavu kolko ide...znači glava dole sviječica van i na brušenje!!izvadi klip i ono pero mislid da sa ljije ve strane sa koje prima gorivo odere ži za 1 cm i lijepo ga zaturpijaj!!kad to složiš natrag onda se javi da čujemo kakave su promjene!!pozdrav
|
|
| 11-24-2005 08:05 AM |
|
 |
|
|