|
'87 Opel Corsa Sedan iz Tuzle
|
| Author |
Message |
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: '87 Opel Corsa Sedan iz Tuzle
ma ja bi vazda nesto oko kola da imam svoju radionu...al jbg nisam u zivotu kreno skolom na tu stranu...farmaceutski fakultet i auta slabo da imaju veze...al bice bice nekad...kad se pare uzmu s farmacijom, onda se pravi radiona... 
Eh i kod mene je slicno, fakultet se ni u putu nije sreo sa necim sto ima veze sa ikakvom tehnikom, pa meni opet samo daj nekih sarafa, federa, matica, tockova itd... I ja sam razmisljao o tome da se negdje organizuje hobby radiona, ali da bi se to napravilo treba bas i para i znanja, odnosno da te neko ko se time bavi posavjetuje, tako da je ta stavka ostala za neka bolja vremena. Kao prelazno rijesenje sam sa se "udomacio" kod prijatelja koji ima odlican i veliki servis sa svim mogucim i nemogucim alatom i uvijek ima jedno radno mjesto za moju malenkost. Najljepse je subotom poslijepodne ili nedjeljom kad je sevis zatvoren za musterije, tada svi nesto radimo za svoju dusu. Tu sam, osim limarije i tapeciranja sjedala, uradio kompletan moj stari BMW...
Ma joj druze moj u ovom svijetu nema vise razmisljanja sta se voli a sta ne...danas se za skolu opredjeljuje prema jednom drugom faktoru: gdje je vise para...al neka kad se ima para onda hobby moze da bude po zelji...
P.S. ove felgice sam ti jednom htio ponudit za BMW-a jer su se ugradjivale dosta cesto, ako ne i fabricki na E21 i na 02 seriju...al mi ih nesto zao....nizak offset pa izasle napolje, pa i meni dobro stoje...
Ja imam iste takve felge u "steku", doduse trebalo bi ih malo srediti ali zbog autenticnosti sam ostavio fabricke jer se 315 nije isporucivao na alufelgama.
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 11-05-2007 10:30 AM |
|
|
faya69
Senior Member

Status:
|
ma ja bi vazda nesto oko kola da imam svoju radionu...al jbg nisam u zivotu kreno skolom na tu stranu...farmaceutski fakultet i auta slabo da imaju veze...al bice bice nekad...kad se pare uzmu s farmacijom, onda se pravi radiona... 
Eh i kod mene je slicno, fakultet se ni u putu nije sreo sa necim sto ima veze sa ikakvom tehnikom, pa meni opet samo daj nekih sarafa, federa, matica, tockova itd... I ja sam razmisljao o tome da se negdje organizuje hobby radiona, ali da bi se to napravilo treba bas i para i znanja, odnosno da te neko ko se time bavi posavjetuje, tako da je ta stavka ostala za neka bolja vremena. Kao prelazno rijesenje sam sa se "udomacio" kod prijatelja koji ima odlican i veliki servis sa svim mogucim i nemogucim alatom i uvijek ima jedno radno mjesto za moju malenkost. Najljepse je subotom poslijepodne ili nedjeljom kad je sevis zatvoren za musterije, tada svi nesto radimo za svoju dusu. Tu sam, osim limarije i tapeciranja sjedala, uradio kompletan moj stari BMW...
Ma joj druze moj u ovom svijetu nema vise razmisljanja sta se voli a sta ne...danas se za skolu opredjeljuje prema jednom drugom faktoru: gdje je vise para...al neka kad se ima para onda hobby moze da bude po zelji...
P.S. ove felgice sam ti jednom htio ponudit za BMW-a jer su se ugradjivale dosta cesto, ako ne i fabricki na E21 i na 02 seriju...al mi ih nesto zao....nizak offset pa izasle napolje, pa i meni dobro stoje...
Ja imam iste takve felge u "steku", doduse trebalo bi ih malo srediti ali zbog autenticnosti sam ostavio fabricke jer se 315 nije isporucivao na alufelgama.
eh tu si u pravu s obzirom da je 315...
2Francuz:i tu ima pravilo...nema podpetica u krugu od 5 metara oko vozila...a nije ono stvar samo kolko je para...ima tu volje i paznje prema sitnicama...da sam ja dao nekom da mi sam radi za ove pare sumnjam da bi ovako bilo...sumnjam da bi skido blatobrane i zastitu ispod njih udaro, sumnjam da bi stavio prvo podprag novi, pa tek onda prag...ima tu dosta...znaju svi da je uvijek bolje kad si ti tu makar, a da ne spominjem da tek radis, nego da samo das majstoru u ruke...cast izuzetcima...
...nije bila lijepa, al imala je para...dakle, bila je simpaticna....
|
|
| 11-05-2007 12:56 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
cool corsica nema sta... jos neki motor iz nekog GSI-a i nema dalje ( ili mozda LET ).
Man maximum Machine minimum
|
|
| 11-06-2007 02:06 AM |
|
 |
faya69
Senior Member

Status:
|
cool corsica nema sta... jos neki motor iz nekog GSI-a i nema dalje ( ili mozda LET  ).
ama ljudi su ubacivali 2.0 16V iz calibre...nije neizvodljivo...i vrlo rado bi ja, duboko sam cak o tom razmisljo...al znajuci sta to jos povlaci, bice kad budem imo 1000eura na kamari....puno jednostavnije bi bilo iz GSi corse 1.6 sa 100KS, ali brate kad je dernek nek i hala gori il 2.0 il nista...malo kasnim s odgovorom...
|
|
| 12-05-2007 12:00 PM |
|
 |
faya69
Senior Member

Status:
|
eh da malo obnovim temu...u planu su na proljece standardne sitnice stopovi, amortizeri, ljetne gume fine, kakvi fini farovi (koje je gotovo pa nemoguce naci)...amortizeri ce najvjerovatnije biti gewinde ga mi auto zimi ne sluzi ko ralica... stvar je uglavnom u tome sto ja sve hocu da uzimam novo, pogotovo amortizere, gume, kocnice, jer to glavu cuva, pa treba pofino para...
zasad evo par slika, i jedna konstatacija kolko se auto uprlja do sarajeva iz tuzle, a bilo je cisto ko suza
|
|
| 12-05-2007 12:06 PM |
|
 |
faya69
Senior Member

Status:
|
'87 Opel Corsa Sedan iz Tuzle
|
|
| 07-15-2008 02:21 PM |
|
|
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Mirza K.