Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
'87 Opel Corsa Sedan iz Tuzle
Author Message
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: '87 Opel Corsa Sedan iz Tuzle

faya69 Wrote:

goran16v Wrote:

faya69 Wrote:
ma ja bi vazda nesto oko kola da imam svoju radionu...al jbg nisam u zivotu kreno skolom na tu stranu...farmaceutski fakultet i auta slabo da imaju veze...al bice bice nekad...kad se pare uzmu s farmacijom, onda se pravi radiona...Very Happy

Eh i kod mene je slicno, fakultet se ni u putu nije sreo sa necim sto ima veze sa ikakvom tehnikom, pa meni opet samo daj nekih sarafa, federa, matica, tockova itd... I ja sam razmisljao o tome da se negdje organizuje hobby radiona, ali da bi se to napravilo treba bas i para i znanja, odnosno da te neko ko se time bavi posavjetuje, tako da je ta stavka ostala za neka bolja vremena. Kao prelazno rijesenje sam sa se "udomacio" kod prijatelja koji ima odlican i veliki servis sa svim mogucim i nemogucim alatom i uvijek ima jedno radno mjesto za moju malenkost. Najljepse je subotom poslijepodne ili nedjeljom kad je sevis zatvoren za musterije, tada svi nesto radimo za svoju dusu. Tu sam, osim limarije i tapeciranja sjedala, uradio kompletan moj stari BMW...

Ma joj druze moj u ovom svijetu nema vise razmisljanja sta se voli a sta ne...danas se za skolu opredjeljuje prema jednom drugom faktoru: gdje je vise para...al neka kad se ima para onda hobby moze da bude po zelji...
P.S. ove felgice sam ti jednom htio ponudit za BMW-a jer su se ugradjivale dosta cesto, ako ne i fabricki na E21 i na 02 seriju...al mi ih nesto zao....nizak offset pa izasle napolje, pa i meni dobro stoje...Very Happy

Ja imam iste takve felge u "steku", doduse trebalo bi ih malo srediti ali zbog autenticnosti sam ostavio fabricke jer se 315 nije isporucivao na alufelgama.

Proud to be BMW E 21 owner!
11-05-2007 10:30 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
faya69
Senior Member

goran16v Wrote:

faya69 Wrote:

goran16v Wrote:

faya69 Wrote:
ma ja bi vazda nesto oko kola da imam svoju radionu...al jbg nisam u zivotu kreno skolom na tu stranu...farmaceutski fakultet i auta slabo da imaju veze...al bice bice nekad...kad se pare uzmu s farmacijom, onda se pravi radiona...Very Happy

Eh i kod mene je slicno, fakultet se ni u putu nije sreo sa necim sto ima veze sa ikakvom tehnikom, pa meni opet samo daj nekih sarafa, federa, matica, tockova itd... I ja sam razmisljao o tome da se negdje organizuje hobby radiona, ali da bi se to napravilo treba bas i para i znanja, odnosno da te neko ko se time bavi posavjetuje, tako da je ta stavka ostala za neka bolja vremena. Kao prelazno rijesenje sam sa se "udomacio" kod prijatelja koji ima odlican i veliki servis sa svim mogucim i nemogucim alatom i uvijek ima jedno radno mjesto za moju malenkost. Najljepse je subotom poslijepodne ili nedjeljom kad je sevis zatvoren za musterije, tada svi nesto radimo za svoju dusu. Tu sam, osim limarije i tapeciranja sjedala, uradio kompletan moj stari BMW...

Ma joj druze moj u ovom svijetu nema vise razmisljanja sta se voli a sta ne...danas se za skolu opredjeljuje prema jednom drugom faktoru: gdje je vise para...al neka kad se ima para onda hobby moze da bude po zelji...
P.S. ove felgice sam ti jednom htio ponudit za BMW-a jer su se ugradjivale dosta cesto, ako ne i fabricki na E21 i na 02 seriju...al mi ih nesto zao....nizak offset pa izasle napolje, pa i meni dobro stoje...Very Happy

Ja imam iste takve felge u "steku", doduse trebalo bi ih malo srediti ali zbog autenticnosti sam ostavio fabricke jer se 315 nije isporucivao na alufelgama.

eh tu si u pravu s obzirom da je 315...

2Francuz:i tu ima pravilo...nema podpetica u krugu od 5 metara oko vozila...a nije ono stvar samo kolko je para...ima tu volje i paznje prema sitnicama...da sam ja dao nekom da mi sam radi za ove pare sumnjam da bi ovako bilo...sumnjam da bi skido blatobrane i zastitu ispod njih udaro, sumnjam da bi stavio prvo podprag novi, pa tek onda prag...ima tu dosta...znaju svi da je uvijek bolje kad si ti tu makar, a da ne spominjem da tek radis, nego da samo das majstoru u ruke...cast izuzetcima...

...nije bila lijepa, al imala je para...dakle, bila je simpaticna....
11-05-2007 12:56 PM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

cool corsica nema sta... jos neki motor iz nekog GSI-a i nema dalje ( ili mozda LET Very Happy ).

Man maximum Machine minimum
11-06-2007 02:06 AM
faya69
Senior Member

lucozade Wrote:
cool corsica nema sta... jos neki motor iz nekog GSI-a i nema dalje ( ili mozda LET Very Happy ).

ama ljudi su ubacivali 2.0 16V iz calibre...nije neizvodljivo...i vrlo rado bi ja, duboko sam cak o tom razmisljo...al znajuci sta to jos povlaci, bice kad budem imo 1000eura na kamari....puno jednostavnije bi bilo iz GSi corse 1.6 sa 100KS, ali brate kad je dernek nek i hala goriVery Happy il 2.0 il nista...malo kasnim s odgovorom...

12-05-2007 12:00 PM
faya69
Senior Member

eh da malo obnovim temu...u planu su na proljece standardne sitnice stopovi, amortizeri, ljetne gume fine, kakvi fini farovi (koje je gotovo pa nemoguce naci)...amortizeri ce najvjerovatnije biti gewinde ga mi auto zimi ne sluzi ko ralica...Very Happy stvar je uglavnom u tome sto ja sve hocu da uzimam novo, pogotovo amortizere, gume, kocnice, jer to glavu cuva, pa treba pofino para...

zasad evo par slika, i jedna konstatacija kolko se auto uprlja do sarajeva iz tuzle, a bilo je cisto ko suzaVery Happy

12-05-2007 12:06 PM
faya69
Senior Member

'87 Opel Corsa Sedan iz Tuzle

evo nakon nekog vremena naslo se vremena da se gewinde montiraju...fino jer leglo auto, tvrdo pravo, lezi ko karting...s obzirom da prednji imaju opciju bocnog podesavanja uvuko sam amotrizer, tako da su se tockovi maksimalno nageli...bolje drzi krivine tako, a i da ne para od blatobran kad amortizuje...trap malo vise trpi al nema veze...

07-15-2008 02:21 PM
MK516
BMW MOD 516

Opa, privela se kraju stara priča! Mr. Green Neka mašAllah, leglo je k'o 1 na 10 Wink Neka bude sretno i da se navozaš bez kvarova Wink

Mirza K.
07-15-2008 05:46 PM
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Toyota Celica 2.0 GT 87.god Tarantula 37 1,461 08-31-2008 05:15 PM
Last Post: ajdin_ze
  BMW 325i god 87 BMW-E30 349 16,313 08-29-2008 02:55 PM
Last Post: BMW-E30
  GTI Mk2 8V iz mrtvih.... Dottore 206 14,874 10-17-2007 04:16 PM
Last Post: NidjeVeze
  Nove felnice svjeze iz Sarajeva stigle jutros oko 3h herkules 14 933 05-21-2007 08:50 AM
Last Post: Sajo_Turbo
  Corsa (prerada) Fele 13 1,110 04-10-2006 08:55 PM
Last Post: AUTOFREAK

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: