|
A3 1.9TDI senzor temperature rada motora???
|
| Author |
Message |
herkules
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: A3 1.9TDI senzor temperature rada motora???
Majstore, možeš li mi napisati koji su ti bili simptomi kvara. Naime, ne znam da li je normalno, kod mene na AR kada vozim van grada temperatura motora pada daleko ispod srednje vrijednosti (90°C), a mislim da ne bi trebalo, obzirom da pri normalnoj vožnji (vožnja izvan grada) auto treba imati konstantnu radnu temperaturu. Hvala
Radna temp.je ok 90c stalno ali ja imam problem prilikom paljenja...Sve drugo je ok!
...0-100KM/h 9.3sec 402m-17.2sec
Testirano G-techom
|
|
| 10-30-2007 07:36 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ma ja kad upali ideeeee...ali dok upali ili ako upali...hahahhaaaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 10-30-2007 07:47 AM |
|
 |
Il Grande Blek
Junior Member

Status:
|
Majstore, možeš li mi napisati koji su ti bili simptomi kvara. Naime, ne znam da li je normalno, kod mene na AR kada vozim van grada temperatura motora pada daleko ispod srednje vrijednosti (90°C), a mislim da ne bi trebalo, obzirom da pri normalnoj vožnji (vožnja izvan grada) auto treba imati konstantnu radnu temperaturu. Hvala
Ja sam imao slicnih fazona na passatu tdi 90ks: Na otvorenom sa upaljenim grijanjem temperatura pada ispod 90, a to je ganz normal... isto mi se desavalo i na vectri.. i audiju..
I meni je i na Fiatu padala ispod 90°, na drugim autima nisam nikada obraćao pažnju (i sad se jedem zbog tog ), ali na Saxu zakuca nakon par minuta rada motora i nigdje ne mrda...pa me zainteresovalo. U svakom slučaju, Alfica slijedeći mjesec ide na redovni servis kod Hote, pa neka on kaže šta misli.
|
|
| 10-30-2007 01:48 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Moja A klasa i nema kazaljke za temperaturu...Mercedes je to, niti se grije niti hladi...kako ga upalis prvi put tako radi cijeli zivot...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 10-30-2007 01:50 PM |
|
 |
BMW-E30
Posting Freak

Status:
|
Radna temp.je ok 90c stalno ali ja imam problem prilikom paljenja...Sve drugo je ok!
1.provjeri jesuli grijaci u redu.
Ja mislim da je simton da ti treba Motoro dok upali jedno 3-5 sekundi,kad je vruc tesko pali ako je hladan vec bolje pali.
2.skini jek sa sensora,i nek ostane skinut u pali auto ako ti bolje pali.
95% da ti je anlaser otiso u helac.Javi sta se desava
Za kratko vrjeme bice preradena moja web stranica
.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim
This post was last modified: 10-30-2007 07:28 PM by BMW-E30.
|
|
| 10-30-2007 07:25 PM |
|
 |
Il Grande Blek
Junior Member

Status:
|
Moja A klasa i nema kazaljke za temperaturu...Mercedes je to, niti se grije niti hladi...kako ga upalis prvi put tako radi cijeli zivot...
Oglas!
Mijenjam Alfa Romeo 156 za Mercedes (po mogućnosti dizel)...ne stariji od 17 godina. 
Izgleda da mi je ovo trajnije rješenje
|
|
| 10-31-2007 06:39 AM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
E napokon i ja nekoga da prevedem na pravu stranu...hahahaaa
|
|
| 10-31-2007 07:15 AM |
|
 |
herkules
Posting Freak

Status:
|
1.provjeri jesuli grijaci u redu.
Ja mislim da je simton da ti treba Motoro dok upali jedno 3-5 sekundi,kad je vruc tesko pali ako je hladan vec bolje pali.
2.skini jek sa sensora,i nek ostane skinut u pali auto ako ti bolje pali.
95% da ti je anlaser otiso u helac.Javi sta se desava
Grijaci su mijenjani prije 10mj.Auto pali kad je motor topal samo sto grijace nikako ne iskljucuje.Znaci ne cekam da se gase grijaci nego odmah i tako pali bez problema.
Ako je topal a pustim da se grijaci ugase onda vergla dugo da upali.Bio sam na dijagnostici kod naseg dr.Ajdine.I pajdo kaze da je taj senzor otisao u *urac.Kupio sam novi pa cu da ga zamijenim do kraja sedmice.
...0-100KM/h 9.3sec 402m-17.2sec
Testirano G-techom
|
|
| 10-31-2007 07:20 AM |
|
 |
|
|