Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
AC Cobra
Author Message
KosOOki
Member

Group: Registered
Status: Offline

Ok sad cu da se bacim u pretragu. Inace, nesto sam razmisljao, verovatno bi najbolje resenje za motor (lak i jak) bio neki nadpunjeni motor iz motocikla (Hayabusa) ili vankel TT iz RX7. Mada nisu bas najdostupniji...

12-23-2003 08:42 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
gordon
Member

Smile prvo sam razmisljao da nikome ne govorim za nacrte, ali ja sam vec odmakao sa izgradnjom i vjerovatno me niko nemoze prestici. Cilj mi je da budem prvi ko ce napraviti lotus - repliku u ovim krajevima . Istina, la roch vec ima Westfield-a ali on je dosao u djelovima i samo je sastavljen ovdje.
Na BiH tablicama je sto znaci da se moze regularno registrovati.
Nacrti su dobra osnova ali se mora jos puno "surfati" za detaljima.
ja imam oko 600MB skinutih sa interneta, sto slika , sto crteza .
Nadam se da si se zaineresovao, i u pravu si sto se tice motora. Ja sam vec nabavio fordov V6 za 200km i to je odlucilo (cijena).
Ako neko jos pravi nesto slicno (ili je vec napravio) neka se javi da razmjenimo iskustva. Laughing

12-23-2003 08:54 PM
airman1
Member

Ma ja sam godinama nesto mislio o tome al' me najvise odbija nasa legalna zavrzlama. Atesti i sve to to tio je prava nocna mora, gore nego sto je ikad bilo. Al' da nema boljeg odnosa kila/ks nema.

The Caterham Superlight R500 has broken the world road car record for speeding from standing to 100mph and then back to standing, completing the test in an astounding 11.44 seconds.
The previous record time of 11.50 seconds had been set in 1999, in a MacLaren F1 LM car, specifically shod in bespoke race tyres.

The 0-100-0 exercise, designed to separate the men from the boys when it comes to fast cars, was conducted a fortnight ago at Bruntingthorpe airfield. It was part of a series of tests conducted annually by the editorial team from Autocar Magazine.

Pa ti sad vidi a koliko kosta McLarenf1 LM (gutu para o kokama da i ne govorimo)

Od cega radis sasiju, okrugli ili kvadratni profil?

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-05-2004 09:23 AM
gordon
Member

Kvadratni profil 1´, tako je u nacrtima. vidi galeriju
Ko hoce laksi moze CrMo , meni nije bitna tezina (imam 115 kg Hehe)
i ovo pravim vise za zabavu. Stvar je u tome da , ako ispadne konstrukcija dobra mozes staviti motor koji hoces. Ima ih i sa 420 ks V8.
Ja nisam lud da to ubacujem, neki dan sam sjedio u nedovrsenoj sasiji i razmisljao : ja te sastavljam a ko ce te smjeti stisnuti do kraja?...
Kao sto rekoh meni je to samo zabava. Smile

01-05-2004 01:18 PM
Dren
Senior Member

Samo naprijed, dobra furka, ja sam o tome razmisljao prije rata, a sada me proslo...

01-05-2004 01:30 PM
airman1
Member

Ma nije me proslo (mislim emotivno materijalno za sada jeste) bilo bi cool kad klinci porastu strpati bolju polovinu i sebe i otici najedan pravi drive godisnji. Ma ne treba pretjerivati sa ks i Lotusom. Mislim sve preko 150 ks je za trkanje, za ceif je previse. Lagano krstarenje na lijepom suncanom danu, vjeter kose, gledas diferencijal od kamiona odozdo... ljepota. Mislim da bi se moja bp prestravila, ona ionako zazire od kamiona po cesti kad su previse blizu. Kvadratni profill je laksi za rad od okruglog pa je i bolji za uradi sam projekte. Ko bi se zaje...avao sa okruglim cijevima. Samo ja bih to probao napraviti oko neke Alfe TS (mislim V6 bi bilo super al pusti snovi) 75-ic ima a sve su transaxle pa bi mozda bilo lakse sa stanovista rasporeda tezine. Ma sve jedno samo ti to stavi na cestu!

01-05-2004 01:39 PM
gordon
Member

Naravno da ce na cestu. Previse sam zagrizao da sad pustim.
Troskovi i nisu neki... odvajam oko 150km mjesecno ( da duhanim i onako bi otisle u dim, ovako nesto ostaje) Very Happy

01-05-2004 01:48 PM
airman1
Member

Znaci ako hoces Lotus prestani pusit!!!!!!! Sala. Mislim nije sala to sa prestajenjem pusenja.

01-05-2004 02:19 PM
ghibli
Junior Member
**

Svaka cast gordone, treba imati puno volje i puno ljubavi da se tako nesto pocne i zavrsi..
nek ti vala bude sve kako si ti zamislio i nek taj lotus ubrzo ugleda svjetlost dana pa da nam kazes kako ide.

Trud se na kraju isplati

01-07-2004 09:58 AM
airman1
Member

Hej al' da bidne kao na sliki! Nemoj pri kraju da sfuserise nesto! Mali savjet bez obzira koji ces motor korisiti gldeaj da uzmes i kompletnu struju sa tog auta jer ce ti tako biti lakse da to sastavis inace si na...ebo k'o zuti dok pohvatas sve one zice!

01-07-2004 10:54 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Shelby Cobra Blade 0 1,032 02-14-2005 03:03 PM
Last Post: Blade
  AC Bristol Lage- alijas240Z 14 977 02-03-2004 11:09 PM
Last Post: Sike

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites