|
AC Ganjgo Hyundai i30
|
| Author |
Message |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
AC Ganjgo Hyundai i30
E ovakooo, da se pohvalim sta sam vozo ovaj vikend...
Da bio je to NOVI HYUNDAI i30!
Auto je fantasticno, extra, puno je ljepsi u zivo nego na slici.
Prvenstveno me iznendailo od hyundai-a da uradi ovako dobro, lijepo i kvalitetno vozilo. U ovom slucaju radi se o 1.6 CrDi motoru koji razvija zdravih 115 konjskih snaga. Auto ide super i s pravom mogu rac da je prevaziso mnoge TDI-je i HDI-je. Iako nisam ljubitelj dizela, bio sam prilicno zadovoljan, ali ipak je tu prisutan neizbjezan traktorski zvuk, ali nakon provozana par krugova to je mana sa kojom se moze zivit (al jebi ga, ja mu to ne mogu oprostit). U ponudi ima i 1.6 benzin, nisam vozio, al drug kaze da tisi,a zesci motor dugo nije vozio.
Sto se tice opreme auto ima SVE, dobro sad nema navigaciju i kozu, licno me je iznanadilo kad sam vidio da ima el. podizace na svim prozorima. E da ima i utor za USB stick sto mi se bas svidjelo. Sve u svemu auto je tipicno Europsko i da se sakrije znak hyundai-a mislio bi da ga je napravio neki njemac ili pak italijan (s obzirom na dizajn). Cijena ovog modela je 33000 KM na cesti sto je prilicna suma novca,ali u poredjenju sa konkurencijom puno vise nudi.
Licno mi se vise svidja benzinska verzija 1.6 sa (mislim) 115KS sa istom opremom, koja je nesto jeftinija, cijena je 28000KM na cesti.
Evo i slika, hehe malo sam ga slikavo, i usput i reklama za AC GANJGO ovlasteni distributer Hyundai vozila za ZE-DO kanton, hehe. E da i zahvaljujem se prijatelju Ermin Ganjgi na prijateljskom ustupanju vozila.
Jednom rijecju, auto je extra i toplo ga preporucujem za kupnju.

Just be... Dead Like Me!
|
|
| 10-30-2007 06:33 PM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
RE: AC Ganjgo Hyundai i30
meni jedino sto se ne svidja na ovom autu je zadnji kraj, zbog prevelikih stopova...inace sve je ostalo extra, pogotovo unutrasnjost i osvjetljenje instrumenata...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 10-30-2007 07:47 PM |
|
 |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
Jest to malo poruzno,al kad sam vidio uzivo nije tak lose, sa zada lici malo na BMW 1 ,mislim hauba tj. straznja vrata,a i navikne se covjek.
Just be... Dead Like Me!
|
|
| 10-30-2007 08:34 PM |
|
 |
cenga
Posting Freak

Status:
|
jao ja mislio poludio, ali nisam jedini i meni baca na bmw...
po meni je hyundai pokazao kvalitet, i vrlo rado bih ga uzeo
Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi
|
|
| 10-30-2007 09:30 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Lijepo izgleda...stvarno je nesto novo u poredjenju sta je Hyundai prije radio...pohvale...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 10-30-2007 09:48 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
Bas sam ga danas gledao u salonu Hyundaia na Pofalicima, istina je to sto kazes da je drugaciji uzivo, stvarno jeste, mnogo je bolji uzivo, sprijeda je fantastican, a zadnji kraj - stopke su preglomazne kao u MB a-klase, al hajde koliko ljudi-toliko cudi,a sve ostalo je ok...
al cijena pa neznam, on je fol u "golf" klasi (iako izgleda manji) a s tom cijenom pored dosadnog golfa, astre, megana, opet ce ovdje tesko uspjeti...
pa jel tako?
-------------
A bas sam danas skontao da Hyundai kao marka nije uopste jeftin, kad uporedis konkurentske modele s KIA modelima, naprimjer, po meni je KIA mnogo realnija...
kad uporedis modele(a to sam bas danas radio,trazio starcima auto) s prilizno istom opremom i dizel motorom:
Santa Fe > Sorento (KIA 4000jeft i 15KS vise)
Tucson > Sportage (7000 jeftiniji)
Sonata > Magentis (6000 jeftiniji)
i30 > cee`d -lopatom ga uzima u svemu, al opet da se ogradim: "po meni"
hyundai gubi te ga samo trunku izvlaci bolji dizajn, a sve ostalo, neznam bas...
mozda bez razloga vrijedjam hyundai, ali to je samo MOJE skromno misljenje
|
|
| 10-30-2007 10:07 PM |
|
 |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
Ma ne vrijedjas Hyundai, ali cinjenica je ta da Hyundai posjeduje KIA i uglavnom, sve, ukljucujuci i dizajn i tehniku, prvo provjerava na KIA, pa sta se dobro pokaze na KIA implementira se na Hyundai modele,a sta je lose izbacuje. Zbog toga je Hyundai kvalitetniji i skuplji.
Just be... Dead Like Me!
|
|
| 10-31-2007 11:22 AM |
|
|
poKle
Senior Member

Status:
|
da upravo tako... oni su koncern KIA-Hyundai...
ista stvar sa VW-Skoda, probaju na skodi, pa uvode sebi...
|
|
| 10-31-2007 01:30 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
i to je ocit dokaz da Skoda NE MOZE! biti kao VW i da to nije VW, kako mnogi kazu...ipak je VW, VW, a Skoda, Skoda....ista stvar i sa Seatom...
a za ovog Hyundaia, se i ja slazem da lici na BMW-a jedinicu, al ne htjedoh rec, reko bice da mu previse blatim zadnji kraj..
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 10-31-2007 02:41 PM |
|
 |
cenga
Posting Freak

Status:
|
Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi