Post Reply  Post Thread 
Pages (7): « First < Previous 1 [2] 3 4 5 6 Next > Last »
Afera BIHAMK
Author Message
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status: Offline

nista i drugi put...
evo dobio sam info sta je VKS ''odlucio''

BiH i dalje bez šampiona u Brdskom Šampionatu
Danas se sastajao Visoki Komitet za sport BIHAMK-a, povodom neodumica kako će se bodovati ova sezona.

Nakon što nije održana utrka u Ugljeviku, sezona je zaključena sa četiri trke, o čemu je PunGas.com već pisao. Nakon zaključenja sezone postavlja se pitanje pobjednika po klasama i u ukupnoj konkurenciji, jer se čini da u pravilniku koji je zbog nedostatka financijskih sredstava, objavljen u .PDF formatu na oficijelnoj stranici BIHAMK-a (http://www.bihamk.ba), nedostaje ključni dio pravilnika, koji bi trebao dati rješenje u ovoj situaciji.
Iako je prethodno bilo najavljeno da će VKS BIHAMK-a donijeti odluku po kojoj će se oduzimati najlošiji plasman, na danas održanoj sjednici VKS-a, članovi ovog komiteta se nisu mogli složiti oko rješenja u ovom slučaju, i nisu bili jedinstveni o rješenju koje je bilo predlagano.
Stoga je odlučeno da će konačnu odluku o ovom slučaju dati Upravni Odbor BIHAMK-a.
PunGas.com će vas i dalje obavještavati kada dobijemo i zvanično obaviještenje od BIHAMK-a.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
10-29-2003 02:06 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zlatan
Member

Group: Registered
pozdrav

Pozdrav borisu i svoj raji koja me se sjeca.
Pratim sve sto se dogadja u auto-moto sportu na prostorima ex-yu.
Bio sam u sarajevu proslu nedelju i radovao se da se vidim sa rajom u ugljeviku.Slucajan susret sa Fadilom Kadicem u petak i informacija da je trka otkazana.Bio sam razocaran jer je auto sport bio prvi u bosni i hercegovini koji je organizovao sampionat uz ucesce svih i pod jednom kapom.a sada pocinju s...a po politickoj liniji.Sta da se radi neznam ali treba biti istrajan i organizovati jedan sampionat za sve a ne neke pozivne kupove.

Pozdrav svima

This post was last modified: 10-29-2003 04:50 PM by zlatan.

10-29-2003 04:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faruk
Unregistered

Group: Unregistered / Not Logged In

GogaI dosada se Pravilnik nije dobijao besplatno, vec je knjizica kostala 20 KM! Prema tome, nema govora da nije bilo novca za stampanje, vec je ovo trebala biti tekovina 21. vijeka

boris
Nije da se nisu mogli dogovoriti,nego Ozren nije smijo dati na glasanje da li je pravilnik vazeci ili ne.Ozren je da se pravilnik ponisti.Valjda je obecao nekim vozacima da ce biti prvaci,pa kako sad da ih slaze?

Kenan

Mala zanimljivost: Jasmin Mrzljak je na ovom sastanku Nevenu rekao, parafraziram, sta ti hoces, zar tebi nije dosta titula?!!!!
Mislim da su neki ljudi u ovoj zemlji definitivno izgubili osjecaj za vrijeme i prostor!

jasmin
Informacija je tacna, zaista sam rekao Nevenu to sto Kenan citira i to nakon sto me isprovocirao njegov stav o striktnom postovanju pravilnika. Sve bi bilo ok da se pravilnik striktno postuje godinama i sada se pojavio nekakav slucaj nepostivanja. Nevena sam podsjetio na clan 10. pravilnika o organizaciji takmicenja cije je nepostivanje prosle sezone donijelo nevenu titulu i zlatnu kacigu. Tada se nije zalio. Zakir je striktnim postovanjem pravilnika trebao biti prvak jer se "kalendar prve i zadnje trke ni po kojim uslovima ne smije mijenjati". Medjutim, Zakir je rekao "daj da to rijesimo na stazi" i izgubio.
Kada se vec pozivas na svoje izvore na sjednici onda neka ti kazu da sam podnio ostavku kao moralni cin zbog cinjenice da ce jedan ili dva vozaca zbog nemarnosti clanova VKS-a biti osteceni u svakoj varijanti. To je jedan par cipela i priznajem odgovornost iako se ne radi o mojoj krivici. Ali, postoji i drugi ljudski faktor koji kenan i njegovi puleni nikad nece shvatiti. Le Roch je u poretku ekipa sponzora vozio za Nevena i donio mu bodove bez kojih Sandor ne bi bio sampion. Neven mu vraca na ovakav nacin. Drugi razlog zasto sam bio isprovociran bilo je prisustvo tih ljudi na sjednici VKS-a s ocitim ciljem da se izvrsi pritisak na clanove VKS-a. Taj pritisak je nazalost urodio plodom i vecina clanova rezonovala je po onoj: "ako Francuz ne bude prvak, nece dizati nikakvu frku, a ova trojica (Hota, Neven plus Fadil Kadic) u stanju su svasta napraviti". Hotu sam upitao da li je saglasan da prema clanu 10. Pravilnika o brdskim trkama diskvalifikujemo njegovog vozaca Nihada Alikadica (uzgred sjajnog vozaca, covjeka i sampiona) jer nema homologiran trkacki kombinezon vec nastupa u radnickom odijelu. Fadila nisam stigao upitati hocemo li striktno drzeci se propisa ponistiti rezultate tuzlanske trke zbog kratke staze i neispunjavanja sigurnosnih elemenata zbog cega ce sampion u klasi N1 biti Goran Dojcinovic umjesto Fadila Kadica, a Hota Racing umjesto SAKS-a u poretku klubova. Ne, ta gospoda su za striktno postovanje propisa kada to njima odgovara. Rekao sam na sjednici da su kompromisi (bolni ili ne) uslov opstanka ovog sporta i da se to na kraju svima odbija o glavu.
Kako bih ja reagovao da sam na mjestu ove trojke? Dosao bih na sjednicu, zatrazio kolektivnu ostavku svih clanova VKS-a, ali i rekao "nemojte da zbog ovoga nastrada Le Roch koji nas je na stazi pobijedio". Hotu mogu donekle razumjeti jer se covjek prvi put nalazi u ovakvoj situaciji, ali me Neven racocarao.
Ovo sam napisao da bi se znalo sta mislim i sta sam govorio a ne da bih se "kenanu i slicnim kenanima" pravdao zbog necega.

prenio sam komentare nasih citalaca sam pocetne stranice

10-29-2003 04:20 PM
boris
Member

Jasmine,tvoje pozivanje na clan 10,zato sto Niho nije imao kombinezon,zato sto je Cesko vozio radijator,zato sto je Ovcinu zamalo ubio teg.i da ne nabrajam dalje za to ste sve Vi krivi.Niste imali M... da svemu tome stanete u kraj,nego ste gledali da uzmete svoje dnevnice,da takmicara bude sto vise bez obzira na posljedice i ovo sto se desava sve su posljedice toga,ljutio se ti ili ne ali tako ti je.

10-29-2003 04:50 PM
Faruk
Unregistered

jos komentara sa prve stranice

Laki
Bravo Jasmine.To si trebao davno učiniti,jer tebi i takvim i nije mjesto u auto sportu.
Nadam se da će tvojim stopama krenuti Ozren i ostali kojima trke služe samo da ubiju koju dnevnicu i da se najedu i napiju na račun BIH-amka.Vi sa sportom nemate nikakve veze.Davno je bilo vrijeme da odete.

10-29-2003 05:38 PM
Kenan
Senior Member

Moram priznati da nam je Jasmin u svom komentaru dao tezak zadatak za nastavak diskusije na „zadatu temu“, jer je uspio u svom postu spojiti nespojivo.
Prvo, drago mi je da se po prvi put jedan sportski funkcioner u ovoj zemlji odlucio na ovakav direktan nacin javiti sa svojim stavovima ali sam istovremeno zaprepasten onim sto je iznio!
Ne mogu da vjerujem da pojedinci iz VKS u ovom trenutku zagovaraju promjenu Pravilnika ili kako to oni zovu „tumacenje“ umjesto da svim silama stite integritet i Prvenstva i Pravilnika. Zalosno!
A jos je zalosnije da kada takmicari insistiraju na primjeni pravilnika dodju u situaciju da ih funkcioneri zaduzeni za donosenje pravilnika i njegovu primjenu u njaboljem slucaju proglasavaju budalama!
Ne mogu da vjerujem da je Jasmin napisao komentar o Fadilu, Nevenu i Suletu koji je napisao?!
Takoder, ne mogu da vjerujem da se Nevenu ili Hoti imputira kao problem sto neko drugi zaboga vozi bez pune zastitne opreme za ciju kupovinu treba skromna svotica od 2000 KM! Ili sto je BIHAMK prosle godine jedva uspio privesti sezonu kraju pa je eto Neven koji je ulozio SVOJ novac u SVOJE trkanje zapravo problem u cijeloj prici! Naprosto nevjerovatno!
Nazalost, u ovoj cijeloj prici se spominje ime covjeka za kojeg sam siguran da nikada u svojoj karijeri nije pozelio da se zbog njega odreduje niti mijenja pravilnik. Od samog pocetka isticem da je apsolutno losa stvar sto je trkac koji je pobijedio na tri trke a na cetvrtoj odustao Pravilnikom, i to prije svega nacinom bodovanja pa tek onda promjenjenim Clanom 5, ostao bez titule, ali to je jednostavno nesto sto pise u Pravilniku. Ovakvim zalaganjem za izmjenu pravilnika cinite medvjedju uslugu Johnu i mislim da bi vas rad bio puno korisniji da ste trud ulozili u odrzavanje jos jedne trke!
Pravilnici se jos od sezone 2001. godine potpuno nestrucno i nekopetentno mijenjaju, sa sablasnim i potpuno smijesnim odlukama! Ovogodisnji pravilnik je definitivno tacka na i u jednom cijelom procesu srozavanja kvalitete Prvenstva i auto-sporta! Nakon ovoga, ja sa zadovoljstvom pozdravljam ovu prvu ostavku u VKS, a nadam se da ce to biti tek prva u nizu!
Za neupucene: u ovom Komitetu nisu niti Goran Bilan, nekadasnji Predsjednik Odbora za sport AMS Jugoslavije niti Goran Lubarda, jedan od tri dugogodisnja clana Tehnicke komisije istog tog odbora, ali su zato clanovi za ciju strucnost bolje da i ne znate!
Tuzna je cijela ova prica a ja se jedino nadam da ce nakon ovoga slijedeca sezona donijeti dugo ocekivane kvalitetne promjene!
Ja o losim odlukama BIHAMK-a pricam i pisem vec godinama, tako da je to jedna konstantna i ovo u ovom trenutku svoditi na neku licnu pricu je u najmanju ruku – smijesno!

Playlife, izvini nisam odolio Very Happy

10-29-2003 06:12 PM
Faruk
Unregistered

ma nemas se sta meni izvinjavati Laughing
zalosno je da ovakva situacija
i jos komentara sa prve stranice

Neven

Jasmine,
ja se automobilizmom aktivno bavim vec 28 godina,ali jos nikad nisam cuo da se pravilnik o nacinu bodovanja u tekucoj sezoni pokusava izmijeniti nakon zavrsetka iste.Isto tako mi nije nikada padalo na pamet da i onda,kada mi neki clanovi tog pravilnika nisu isli na u korist sugerisem promjene nekome nakon zavrsene sezone.Eventualne primjedbe ili prijedloge davao bih za neku buducu takmicarsku sezonu.To da je ovaj pravilnik greskom ovakav kakav jeste je prica u koju ni mala djeca ne bi povjerovala.Isto tako je prosto nevjerovatno da niko od clanova VKS-a nije procitao pravilnik koji su oni donijeli .Da se to meni slucajno desilo,ja to ne bih priznao od sramote.To bi bilo isto kao da vam se rodilo dijete kome ste vi dali ime,a vi to poricete. Kako onda ocekujes od ostalih takmicara da citaju taj pravilnik,kad ga nije procitao onaj ko ga je napisao.Vjerovatno ga je pisao zavezanih ociju.Teorija zavjere kao i mogucnost da je daktilografkinja napravila gresku i izbacila dio teksta takodje je neumjesna jer je jos nekoliko clanova promijenjeno sustinski, kao naprimjer clan o minimalnom broju vozila potrebnih da bi se trka uopce bodovala za sampionat, uvodjenje nove tzv. klase itd. Po meni famozni clan 5 pravilnika u kojem izricito pise da se za plasman vozaca sabiraju bodovi sa svih takmicenja koja se odrze , izmjenjen je iz tog razloga da bi se primorali takmicari da voze sve trke ukljucujuci i posljednju u sezoni bez obzira sto bi po pravilniku iz 2002 god.vec obezbijedili titulu i ne bi morali voziti tu trku.Time bi se postiglo vece ucesce takmicara na zadnjoj trci i naravno sezona bi bila uzbudljivija. Iz istog razloga je promijenjen clan o minimalnom broju ucesnika na trci.Cinjenica je isto tako da se u pojedinim slucajevima odstupa od pravilnika,ali se to odnosi prvenstveno na sigurnosnu opremu vozaca i vozila gdje se nalaze neka kompromisna rjesenja.,naravno ne nakon vec prije takmicenja.Termini odrzavanja takmicenja se takodjer nekad pomjeraju ali kao i za sigurnosnu opremu krivac su uglavnom finansijski problemi kako takmicara tako i organizatora.Veoma sam razocaran sto ti lobiras za neku stvar i pokusavas da bacis kost izmedju mene i Dzona stavljajuci se na jednu stranu u svemu ovome
Sto ste vi iz VKS-a svjesno ili nesvjesno zakomplicirali pravilnik nismo pisali ni Dzon ni ja vec vi, prema tome nemojte traziti krivicu kod drugoga.Tacno je da je Dzon vozio za moju ekipu ove godine i da je dao znacajan doprinos nasem uspjehu,ali zaboravljas da je ekipa Sandor bila prva i prosle godine, iako bez Dzona.Dzonu hvala kao i Zakiru.
Spominjanje Nihinog radionickog kombinezona i trke u Tuzli takodje je van konteksta.
Kombinezone kao sto je Nihin koristi skoro pola takmicara jer je tako usaglaseno PRIJE sezone a trka u Tuzli nije ni vrijedna pomena. Sretni smo sto smo se zivi vratili kuci, jer se tu ocigledno radilo o krupnim propustima organizatora a ne o propustima vozaca kojega spominjes. Mi smo vozili onoliko puta koliko nam je puta Lepa mahnuo zastavicom. Ni vise ni manje!
Na kraju, ohrabrujuca je cinjenica da u VKS-u ipak ima casnih ljudi (kao gore pomenuti mahac zastavicom), da ostale i nepominjem, koji su spremni podrzati jedinu isprevnu odluku da se pravilnik u sezoni 2003 ispostuje onakav kakav jeste. Tim ljudima svaka cast, a predsjedniku VKS Ozrenu veliki minus jer ste samo vas dvojica bili za to da se pravilnik mijenja retroaktivno. Loptica je sada prebacena na visu instancu, Upravni Odbor BIHAMK, koji ce vjerovatno donijeti jedinu ispravnu odluku, postovanjem pravilnika koji su sami donijeli jer u suprotnom cu u dogovoru sa ostalim ostecenim takmicarima morati potraziti zastitu svojih prava na drugom mjestu!

10-29-2003 07:30 PM
Faruk
Unregistered

boris Wrote:
...zato sto je Cesko vozio radijator...

to da Cesko vozi radiator, to stoji Laughing Laughing Laughing

10-29-2003 08:00 PM
boris
Member

Mala greska,auto je trebalo slikati iznutra jer se tu krije tajna.Inace je radijator bio napunjen vodom/radi kilaze/,pa ako treba neka sekunda,ili setapovanja,voda se u odredjenoj kolicini ispusti ili se skroz isprazni!

10-29-2003 08:14 PM
Faruk
Unregistered

haj` se zakuni Laughing Laughing Laughing

vozio radiator sa sobom u trkacem autu
svasta sam cuo, ali ovo jos nisam Shocked Shocked Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes
tega u Ovcininom autu u Cazinu se sjecam, ali za ovaj biser nisam cuo

10-29-2003 08:17 PM
Pages (7): « First < Previous 1 [2] 3 4 5 6 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  BIHAMK- pismo citaoca Edis Jasarevic 11 1,504 12-17-2007 09:01 AM
Last Post: Kenan
  BIHAMK i anonimna pisma Edis Jasarevic 18 1,537 03-21-2007 03:35 PM
Last Post: pajero1987
  jos tragikomedija od BIHAMK-a Edis Jasarevic 6 940 12-12-2005 07:34 AM