|
Afera BIHAMK
|
| Author |
Message |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
Zlatane,
a zasto doljevas ulje na vatru i spominjes Le Roch-a u ovom kontekstu?
meni je drago da su i Audi i Coswort dosli u BH prvenstvo
treba da idemo naprijed, a ne nazad
problem nije u Francuzu, vec u pravilniku
a kad si vec kod Nevena, sjecam se Yu-relija, ali meni je veci uspjeh kad je dobio Banicevica u Gracanici 
bio je brzi od Tane sa BMW 320 ST na istoj trci
|
|
| 10-30-2003 06:20 PM |
|
 |
boris
Member

Group: Registered
Status:
|
Ne zna se koji mu je najveci uspjeh,to treba Nevena pitati.Zaboravljate da je Neven bio sampion u staroj Yugi,i to u konkurenciji Blazuna,Pavlovica,Brkica,i jos faca.
Sto se tice naseg problema o kojem razglabamo dva dana,mislim da imena nisu bitna,nego BIHAMK i pravilnik
|
|
| 10-30-2003 06:37 PM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Status:
|
ma ovo usput ko je, sta je, i kad je...
moze li se prepisati pravilnik FIA?
krenuti od toga
ako treba neke modifikacije, (ipak nema svako za svu opremu) ali bez radiatora i staviti citavu ovu pricu iza sebe
okrenuti se novoj sezoni i bila prica
|
|
| 10-30-2003 06:45 PM |
|
|
boris
Member

Status:
|
KO DA JE SVETO PISMO,NARAVNO DA MOZE.TREBALO BI AKCENAT DATI NA SIGURNOSNU OPREMU VOZILA I VOZACA,SISTEM BODOVANJA,DOK ZA KLASE JE VECINOM DEFINISANO
|
|
| 10-30-2003 06:56 PM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Status:
|
a mogu li vozaci napraviti prijedlog tog usranog pravilnika?
predloziti ga svim takmicarima pa da se raja izjasni
onda fino vidjeti ko ce i gdje voziti iducu sezonu
i sa tim papirom zatraziti sastanak sa BIHAMK-om
nema Vam druge, ako ne uzmete stvar u svoje ruke pisi propalo
umjesto da se energija trosi na prikpljanje novca od sponzora, pa da bude vise trka, vode se rasprave u kojima ce se jos malo spominjati Kulin Ban
|
|
| 10-30-2003 07:01 PM |
|
 |
Kenan
Senior Member

Status:
|
Za Hrvoja:
Tumacenje koje su tebi dali prethodne sezone je bilo na mjestu, jer je Pravilnikom takav nacin sabiranja rezultata bio propisan. Ove godine je doslo do razlicitosti medju Pravilnicima jer se Off Road Prvenstvo vec ustalilo sa brojem trka i sa dostignutim nivoom organizacije, pa kakva god ona bila, dok je Brdsko Prvenstvo u SILAZNOJ putanji od 2001. godine na ovamo, tako da se na Brdu vise zaista nista ne moze predvidjeti niti za slijedecu a kamoli za dvije sezone unaprijed.
Slazem se sa tobom da bi idealna bila identicnost medju Pravilnicima po pojedinim disciplinama ali to u ovom trenutku nazalost nije bilo moguce.
Za Playlifea i Edisa:
FIA propisuje iskljucivo osnovne principe pojedinih grana autosporta i daje smjernice u kojem smislu ce se razvijati autosport u nekih narednih 4-7 godina. FIA je apsolutni autoritet kada su homologacije i sigurnosna oprema u pitanju, te oni na taj nacin uspijevaju da kanalisu Nacionalne saveze. Ali sto se Prvenstava tice, nadleznost FIA-e zavrsava na Prv Evrope i CEZ Kupu, jer je realnost naprosto takva. Nije moguce uspostaviti jednake principe u ralliju u Finskoj i BiH, ili u SiCG i Italiji, a za ilustraciju o kolikim se razlikama radi neka vam posluzi podatak da je u Italiji u 2001. godini bilo licencirano 43.000 takmicara!!!!
I jos nesto - u ovom trenutku se u nasem Prvenstvu nalazi svega 3-4 auta koja bi mogla nastupiti bez ikakvih izmjena na trkama za PE!
Sto se Pravilnika za brdo tice, ja sam bio napisao prijedlog za ovu godinu koji je u startu odbacen iz razloga koji vam je vjerovatno nemoguce pojmiti - taj prijedlog je trazio aktivan odnos BIHAMK-a prema takmicenjima i prema tehnickoj kontroli a BIHAMK NE ZELI DA PREUZME OBAVEZE PO TOM PITANJU
Da preciziram, ljudi koji imaju status sportskih funkcionera i koji sjede po foteljama, ne zele da se uplicu u odnose i desavanja u Prvenstvu vec peru ruke od toga cineci najgoru stvar: prepustaju takmicarima da izmedju sebe rjesavaju te probleme. Tako se desilo da verifikaciju u Gr N prodje auto ciji je zvuk jednak u najmanju ruku autu Gr A, ako ne i njegovom kraljevstvu Kit Caru Ili da gledamo snimke na kojima auto Gr N1 napuni prve cetiri brzine do prve krivine, sto je tesko cak i sa homologiranim skracenim mjenjacem!
TO I JESTE ZALOSNO U OVOJ PRICI - POSTOJE LJUDI KOJI OBILATO KORISTE PRIVILEGIJE RADECI ZA BIHAMK, DOK ISTOVREMENO NE OBAVLJAJU NI NAJOSNOVNIJE DUZNOSTI KOJI SE OCEKUJU OD NJIH! SVE JE SAMO LICNI INTERES I PONOVO SAMO LICNI INTERES
Dok je takva struktura ljudi, ovaj sport nece maknuti naprijed!
|
|
| 10-30-2003 10:01 PM |
|
|
zlatan
Member

Status:
|
Za Playlife.
Problem nije pravilnik.Imate Mirka Sakica kiji ga moze napisati za 24 sata.Problem je u tome sto nema ko da ga provodi.Pravilnik treba napisati sada poslati na klubove i takmicare predlog da daju primjedbe i sugestije do odredjenog datuma a posle odstampati ono sto je dogovoreno.Sledece sto treba da se uradi je biti nepristrasan i na prvoj trci vratiti ili odbiti sve koji ne zadovoljavaju gore pomenuti pravilnik.Lijepo je cuti da ima 60 tak vozila na prvenstvu ali koliko ih zadovoljava pravilnik.Bio sam na trci na Igmanu pre dvije godine kada su vrsili mjerenje auta prije trke na vagi koja mjeri osovinsko opterecenje a ne tezinu auta.Cinimo medvjedju uslugu sportu pustajuci da svako nastupa da bi zadovoljili organizatore ili klubske interese.Zasto ne osnovati savez koji bi se iskljucivo bavio auto-moto sportom a ne biti ogranak bihamk-a.Sada ocekujete da odluku donese vrhovno tijelo bihamk-a a to su ako je podjela kao u stara vremena delegati koji nemaju veze sa auto-moto sportom.
p.s.
Ne dolijevam ulje na vatru spominjuci francuza,ja samo vrsim poredjenje i mislim da nije u redu spominjati Fadila i njegovu zlatnu kacigu koju je osvojio u moze se reci jacoj konkurenciji nego francuz.
Pozdrav Zlatan.
|
|
| 10-31-2003 09:11 AM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Status:
|
Kenan
BIHAMK nije ali ljudi koji tamo sjede su ucinili da on nazalost JESTE jedna neozbiljna i nesposobna organizacija!
I da, JESTE vrijeme za ostavke!
Neven
Hrvoju Kanti,Mirku Sakiću i Playlife-u
pravilnik brdskog sampionata BIH za 2003 god.objavljen je na WEB stranici BIHAMK-a početkom godinei nema veze sa pravilnikom OFF Roada.Provjerite.Pozdrav Neven
Burazerovic
Joj ja stvarno trosim vrijeme na gluposti, ali na zalost moram.
Prvo Faruce, ja sam rekao da Zakir gubi vrijeme trkajuci se jer mu poslovi i ostale zivotne gluposti odnose vrijeme te da nikada nece pobijediti Nevena dok se psihicki ne ustabili. Tebe uopce ne poznajem i ne znam kad sam to mogao sa tobom komentirati Zakirovu voznju.
Drugo, Nevene, covjek mora biti vulgaran kada se suoci sa situacijom u koju ste vi doveli jedini bh. sport koji je do jucer bio vrijedan paznje. Svi igrate na kartu toga sto je Francuz gospodin i preci ce preko Vasih djonova cutke, jer ovo prvenstvo shvata kao igru. Nazalost, Vama i ostalima sluzi za dokazivanje uz jutarnju kahvicu u "Londonu".
Toliko od mene glede bh. sampionata, Bogu hvala pa je Lijepa Nasa blizu i mogu si priustiti odlazak na njihove trke na kojima nema smrada, jer tamo i benzin divno mirise.
Kenan
Nazalost, u Lijepoj nasoj je prvo bila marisana po boksovima, pa je potom bilo divljanje trkacim autom po stazi u suprotnom smjeru a potom opet marisana, i tako vec dvije sezone. U Slo ionako vise niko ni s kim ne govori, a u SiCG po dobrom starom obicaju svi nose pistolje, vode cijelu familiju na trku za "ne daj boze" i prijete jedni drugima da ce mirisati travu odozdo! Tako da je ovaj nas u odnosu na okruzenje k'o Prvenstvo Evrope, a prezivio je cak i preseljenje iz "Londona" u "City"!
A nadzivjet ce i Adnana Burazerovica, kao sto je i zazivjelo bez njegova prisustva.
Burazerovic
Dakle,ovo je definitivno moja zadnja replika, jer stvarno imam pametnija posla nego da se prepirem sa "glasnogovornicima" onih koji za zelenim stolom uzimaju titule. Kenane jarane, uhvati se bogati kakvog posla ili neka te Neven zaposli kod sebe. Tako ces mozda uciniti da ti se barem dijete rodi "imucnije" od tebe. Sto se tice naseg okruzenja molim te nemoj pricati o stvarima koje ne znas. Za SiCG uopce nisam zainteresiran, sto se tice Slovenaca isto tako, a susjedi imaju Europskog prvaka, a to se nije moglo nasteliti onako usput u reziji nekih tamosnjih "zlatnih sljemova". Toliko za kraj, a i ostalima porucujem da razmisljaju obrazom i ljudskoscu, a da ne podpadaju pod niciji utjecaj. Naravno, da je utrkivanja bilo i bez mene i da ce me nadzivjeti jer nemam ambicije Dorijana Greja, ali cu "travu mirisati" odozdo kao posten covjek logicnih pogleda na desavanja, a ne iz ugla nekog "patrona".
komentari sa pocetne stranice
|
|
| 10-31-2003 09:15 AM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Status:
|
prvo bi zamolio sve koji se javljaju da prestanu sa uvredama
Burazerovicu
Zakir mi je rekao, da si komentarisao njegov nacin voznje. odatle moja izjava
to sad nije ni bitno, ako sam rekao nesto pogesno, izvini
drugo sta ti imas protiv Nevena?
covjek nr.1 u BH autosportu
to je dokazao i ti koji pratis automobilizam bi trebao to znati
Zakir koji je tog istog Nevena pobjedio 3 puta u dvije sezone je napravio veliki posao
u posljednje dvije sezone razlika izmedju njih se kretala od 34 stotinke do 2-3 sekunda
neosporan je kvalitet oba takmicara
vidim spominje se Lijepa Nasa
hajde da se zadrzimo na Nevenu i Zakiru
N-2000 u Hrv je klasa u kojoj bi oba BH takmicara bili brzi od Ivsica (Clio)
N-2000 u SiCG ne postoji ali kad postojala Banicevic je vozio kao gost kod nas i svi znaju kako je prosao u okrsaju sa Nevenom
problem nije u Nevenu ili Zakiru....ili Hoti......ili Lepi koji mase zastavicom...ili nama koji se vozimo po Bosanskim vrletima da gledamo trke
problem je u savezu koji ne radi dovoljno da ovo takmicenje dovede na nivo na kojem treba da bude
This post was last modified: 10-31-2003 01:47 PM by Faruk.
|
|
| 10-31-2003 09:32 AM |
|
|
Faruk
Unregistered
Status:
|
Za Playlife.
Problem nije pravilnik.Imate Mirka Sakica kiji ga moze napisati za 24 sata.Problem je u tome sto nema ko da ga provodi
slazem se
|
|
| 10-31-2003 09:43 AM |
|
 |
|
|