|
AFM - odluki
|
| Author |
Message |
Kartsport
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: AFM - odluki
http://www.afm.com.mk/pdf/odluki/ODLUKA%20RAZRESUVANJE%20OD%20U.O%2010.03.2008.pdf
Na linkov pogore ce ja najdete odlukata za moeto i za razresuvanjeto na Vili.E sega posto na odlukata pisuva deka sum razresen na sobranie bi ve zamolil site sto bevte prisutni na toa sobranie ili barem nekoj od vas da sobere hrabrost i da mi kaze po civ predlog, zasto i so kolku glasa za i protiv jas sum smenet od Upravniot Odbor?
Ovaa informacija mnogu me interesira zatoa sto jas i licno bev prisuten na sobranieto ama ne cuv nisto za moja smena.Pretpostavuvam deka toj del od sobranieto jas ili sum go prespal ili nesto sluhot mi popustil bas koga se zborelo za mojata smena.
Ve molam barem nekoj od vas da mi odgovori ( bez razlika dali na toa sobranie glasal za ili protiv mene ) zatoa sto do den denesen jas neznam zasto vie klubovite i vasite pretstavnici na vtoroto sobranie ste me razresile.
Pricinata za moeto razresuvanje me interesira i dotolku povece sto vo posledno vreme slusam deka sum bil razresen zaradi toa sto sum rabotel nesto protiv federacijata!
Zapamtete "NESTO PROTIV FEDERACIJATA" !!!
Ce ima li maz sto ce mi kaze nesto konkretno ?
Da si go kazam jas moeto mislenje za slucajov, pa ako mi se naluti nekoj nema da spijam vecer.
Zosto si razresen? AFM e privatna Federacija i ne im trebas vo nivno drustvo da im gi pobrkas matnite zdelki. Avtomobilizmot e sport za bogati lugje pa zatoa vo Upraven odbor stavivme bogati lugje koi treba uste poveke da se zbogatat. Nie ne pripagjame tamu.
Koj te razresi? Te razresi Upravniot Odbor sprotivno na Statutot na AFM. Taa odluka e pravno nevazecka i NEZAKONSKA.
Klubovi? Nikoj ne gi prasal.
Zosto ne reagiraat klubovite? Pola se pusaci i lizaci. Drugite mudro si molcat i mislat ke doje Dedo mraz da ja opravi rabotata vo Avtomobilizmot.
Dali si rabotel protiv Federacijata? Pa ako ne si so niv, vednas si neprijatel. Ti rabotis za Sportot ne za Federacijata.
Ako nekoj se prepoznae vo pogore napisanoto namerno e.
Ako nekoj se naluti za pogore napisanoto neka mu stoi.
|
|
| 05-22-2008 07:18 PM |
|
|
Ljupco
Member

Status:
|
Koj te razresi? Te razresi Upravniot Odbor sprotivno na Statutot na AFM. Taa odluka e pravno nevazecka i NEZAKONSKA.
Klubovi?
So promenite na statutot koi sto se izglasaa na sobranieto ( na istoto ona sobranie na koe se glasalo za moja smena ? ), na pretsedatelot na UO mu se dava moznost pomedju dve sobranija da moze da smeni dvajca clenovi na UO.
I sega, da me smenel pretsedatelot na UO so odluka i obrazlozenie na koi ce stoi negov potpis bi bilo O.K. i bi mi ja zatnale muckata.Arno ama strucnjacite tolku razbiraat pa go falsifikuvale zapisnikot od sobranieto i napisale deka jas sum smenet na sobranie.I normalno mi davaat prostor i mene, a i na site drugi da zboruvaat.
Dobro.Do sega sme trojca sto ne sme cule nisto za moja smena na sobranieto odrzano na 10.03.2008.
Ima nekoj drug sto cul nesto?Aj ako ima, neka mi kaze barem dali tesno izgubiv vo glasanjeto ZA ili PROTIV ?
P.S.Isprintajte si ja odlukata sto stoi na sajtot, zasto garant ce ja trgnat !
AKK Swift Racing
|
|
| 05-22-2008 09:14 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
Posto se poglasni se muabetite deka Glauc, Vili i Katz ce bidat kazneti od AFM (spored nepostoecki clen vo pravilnicite) zatoa sto otisle da ja pomognat trkata na Lovcen vo Crna Gora eve kopija od eden post postaven od Mili (sekretarot za sport vo Crnogorskata Federacija).
Ednostavno nemozev a da ne go iskopiram i vo celost da go podelam so site vas, a se so cel site zaedno da se gordeeme so clenovite na nasta federacija koi ocigledno zavrsile odlicna rabota.
Mili
Junior Member
**
Status: Offline
RE: Lovcen 12-13.07.2008
Pozdrav svima, i u ime CG saveza hvala takmičarima iz BiH, Hrvatske i Kosova na učešću, a i ekipi koja je mjerila vrijeme. Sve je funkcionisalo besprijekorno, bilo je malo problema sa uljem na stazi i nekoliko udesa, ali i to je dio ovog sporta. Zahvaljujući gore pomenutim ljudima, ali i izvanrednoj ekipi iz Makedonije (Katz, Dejan, Vili) ova trka je postavila neke nove standarde kada je u pitanju organizacija.
AKK Swift Racing
This post was last modified: 07-14-2008 02:15 PM by Ljupco.
|
|
| 07-14-2008 02:10 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
http://www.gonzaracing.com/forum/viewtop...&start=120
Ova e link od gonza rejsing.
Na ovaa strana isto taka moze da se najde eden post vo koj se pofaleni nasite Makedonci
Eve vi go podole postot vo celost, a ona sto e bitno za nas e boldirano.
"Evo ovako: Lovćen stvarno nije staza za ST. Tri serpentine su više nego dovoljne da SP napravi bolje vrijeme nego ST. Danko je dobro odvozio, ali svakako da je Balša junak dana Najbolje vrijeme na trci je njegovo. Ispred ST-a i dvije formule. Moram da pomenem, radi objektivnosti, da je bilo dosta problema danas. Čak 7 jugića je odvozilo stazu tek iz trećeg pokušaja, i to su neki dolazili i do desetog kilometra. Bilo je nekoliko udesa, od čega je najgore prošao Martinović iz malog N koji je imao totalnu havariju sa rolbarom na grudima, za njim Zoran Kasom iz hibrida, koji je takodje završio pored puta (ispod puta tačnije), a i Marko Ražnatović iz kupa 1400 nije bolje prošao. Puno ulja na stazi, jedan trag čak u dužini od 200 metara, jedna krivina okupana mjenjačkim uljem... Mada, i 89 vozila čini da vjerovatnoća bude veća kada se nešto dogodi. Sve u svemu, trka je završena oko 18 sati, bio je prigovor u malom N i ostavljena su vozila da se sjutra natenane pregledaju. Čini se da je uz Balšu junak dana i Simo Raičević jer je odradio savršenu vožnju i u najjačoj konkurenciji u klasi (Vujačić, Bogdanović, Paxon, Ivović) i ostvario briljantnu pobjedu. Na kraju malo ljutnje od Kunčera jer nije proglašen u šampionatu Crne Gore, palo je i malo psovki, odbio je i svoj pehar za CEZ i Kup Lovćena. Ne želim da budem arbitar, ali ipak je vozio sa licencom Hrvatskog saveza i za klub Mihovil iz Šibenika. Organizator tvrdi da je sve čisto, i da su dobro provjerili je li ta odluka bila ispravna. Sve u svemu, po meni, organizacija za čistu peticu, ekipa iz Makedonije je pokazala da ima čelične živce (direktor trke, tehnički delegat,...) a i mjerenje vremena je odradjeno perfektno. Ostaje mala mrlja kada su u pitanju gledaoci, jer ih je zbog dugog čekanja izdalo strpljenje pa je na kraju bilo i malo intervenisanja organa reda, privodjenja, zatvaranja..."
AKK Swift Racing
This post was last modified: 07-14-2008 05:30 PM by Ljupco.
|
|
| 07-14-2008 05:28 PM |
|
 |
Vetre
Member

Status:
|
Sto ima vrska Lovce so AFM ne mozam da razberam ???
|
|
| 07-14-2008 05:51 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
Sto ima vrska Lovce so AFM ne mozam da razberam ???
Vetre, Vetre!!!
Lovcen nema vrska so AFM.I nikade ne ni pisuva deka ima vrska so AFM.
Ima vrska so nasite sportski funkcioneri koi so svoeto iskustvo i znaenje im pomognale da napravat odlicna trka.
Barem taka po forumive kazuvaat crnogorcive.
Kapish !
AKK Swift Racing
|
|
| 07-14-2008 05:57 PM |
|
|
Vetre
Member

Status:
|
Jas kapish ama ti ne kapish
Vule pobaral i dobil ..... ili ne si zapoznaen ?
|
|
| 07-14-2008 06:01 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
Jas kapish ama ti ne kapish
Vule pobaral i dobil ..... ili ne si zapoznaen ?
A sto toa pobaral i dobil Vule ?
AKK Swift Racing
|
|
| 07-14-2008 06:03 PM |
|
 |
Vetre
Member

Status:
|
E sto moze da pobara ??
Ti imas A3 licenca ......
|
|
| 07-14-2008 06:05 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
E sto moze da pobara ??
Ti imas A3 licenca ......
Neznam sto pobaral.Ako mislime na istoto, togas eve po milioniti pat sega gi citam pravilnicite i nikade ne pisuva nisto za toa.
A ti dobro znaes deka se sto ne e zabraneto, e dozvoleno!
AKK Swift Racing
|
|
| 07-14-2008 06:07 PM |
|
 |
|
|