Post Reply  Post Thread 
Pages (14): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
AFM - odluki
Author Message
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status: Online
RE: AFM - odluki

Fala za ubavite zborovi i na site sto sfakjaat kakvo znacenje ima naseto ucestvo vo organizacijata na Lovcen 2008.

p.s. mnogu ni nedostigate, pozdravi od Budva... see ya soon

Forever #1

Igor Savic - Gonza
07-15-2008 08:57 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
bugar
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline

Samo kaj nas nesto pozitivno se degradira .Cestitki do grupata sto bese vo CG.

07-15-2008 11:30 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mili
Junior Member
**

Pozdrav svima u Makedoniji. Moram na početku da naglasim da mi u Crnoj Gori Vas doživljavamo kao prijatelje i izuzetno cijenimo saradnju sa vašim funkcionerima, takmičarima i prijateljima auto sporta. Kao rezultat toga, imali ste priliku i da izbrojite više od 30 vozila iz Crne Gore na Vodnom, a i na krugu u Skoplju će nas biti dosta. Moram da napomenem da sam bio uz vaše momke na Cetinju za vrijeme dok su radili oko trke Lovćen 2008. Naglašavam:
1. Ovo je do sada najbrojnija trka po broju učesnika
2. Ovo je trka koja je do sada najbolje organizovana
3. Ovo je trka koja je do sada najduže trajala, a niko za to nije okrivio organizatora
Da li sve ovo nekom nešto znači? Nama znači i to puno. Ocjene svih sportskih funkcionera u CG su da propusta nije bilo. Nemam nikakav razlog da zastupam bilo koga, ali samo želim da budem objektivan. Mislim da je ova ekipa dostojno predstavljala Makedoniju, i da su svi znali ko je odradio trku, a uz sve to u svakom zvaničnom dokumentu za ovu trku i u TV špicama pored njihovih imena je stojalo da su iz Makedonije. Iskreno, ja bih bio ponosan na funkcionere iz Crne Gore koji bi odradili ovako dobru trku u Srbiji, Makedoniji,... Još jednom se izvinjavam što se miješam u vašu diskusiju, ali se nadam da ćete razumjeti da je sve to u cilju objektivnog predstavljanja dogadjaja.

07-15-2008 03:10 PM
Vetre
Member

Seto toa e vo red sto zavrsilo super, no ja utnavte temata, kakva vrska ima Lovcen so odluki na AFM

07-15-2008 05:30 PM
SHAKY
Posting Freak

Vetre Wrote:
Seto toa e vo red sto zavrsilo super, no ja utnavte temata, kakva vrska ima Lovcen so odluki na AFM

Момче младо, ти некако си залутало овде или глумиш "гуска у магла"

My life is on tarmac, I live with the smell of petrol and burned rubber...
07-15-2008 06:06 PM
Ljupco
Member

Vetre Wrote:

Ako AFM ja sprovede taa nesrecna idea i donese odluka da gi kazni, togas vo koj topic treba da stoi temava ???

Inace temava ja otvoriv pred kaznata i da bide voopsto izrecena, zatoa sto se nadevam deka ce gi nateram nadleznite da gi zemat pravilnicite vo raka i da procitaat deka nemaat osnov za kazna.

AKK Swift Racing
07-15-2008 06:10 PM
Vetre
Member

Ljube te gledam vadis tuka pravilnici pa me natera i jas da ti izvadam samo eden clen od pravilnik pa ti baraj koj bese toj i da te pobijam na tvojata A3 licenca, nikoj nisto ne rece za dobrata organizacija me vide da sum napisal nekade takvo nesto ????

Clen 5
Na natprevarite sto vo Republika Makedonija ili nadvor od nea gi organiziraat drugi organizacii,
pilotite, natprevaruvacite i sportskite funkcioneri mozat da ucestvuvaat samo vrz osnova na izdadena posebna dozvola.

07-15-2008 08:50 PM
Ljupco
Member

Kire bratce, NEKA GI BESAT !
Drugo nema !

AKK Swift Racing

This post was last modified: 07-15-2008 09:31 PM by Ljupco.

07-15-2008 09:28 PM
Vetre
Member

Ne e moe da sudam, jas samo ti kazuvam zaso malce izleta ti, si me fatil ama na pogresno mesto ..... ti ja osporiv licenca ne za drugo ....

07-15-2008 09:42 PM
Ljupco
Member

Vetre Wrote:
Ne e moe da sudam, jas samo ti kazuvam zaso malce izleta ti, si me fatil ama na pogresno mesto ..... ti ja osporiv licenca ne za drugo ....

Kirce!
Prvo:dva dena ti trebaa za da najdes nesto.
Vtoro:toa sto si go nasol tamu e mnogu tanko.
Treto:pogledni go clenot 38 od istiot pravilnik na koj se povikuvas.
Cetvrto:proceslaj go celiot pravilnik za funkcioneri.
Petto:za licencata ti kazav.Ne mi dadoa na pismeno po civa preporaka sum ja dobil.Inace ce vi pokazev kade mozete da facate vrski!
Sesto:komisijata za izdavanje licenci ako saka moze odma da mi ja pobara nazad licencata A3 i da mi izdade licenca kakva sto mislat deka zasluzuvam, ama prethodno pretsedatelot na taa komisija ce mora pismeno da mi obrazlozi zasto jas ne zasluzuvam A3 licenca i sekako ako ne zasluzuvam togas zasto sum ja dobil.
Sedmo:ako ne postoi takva komisija ( a nikogas do sega na sajtot na AFM ne procitav deka takva komisija e formirana ) jas ne sum kriv, a toj sto vo ime na taa komisija izdaval licenci ce mora na site da vi go objasni kriteriumot i nacinot na koj gi izdaval licencite ( posebno A3 licencite Smile )i sekako ce treba da objasni zasto se stavil na mestoto na komisijata za izdavanje licenci koja patem e predvidena vo clen 6 od opstiot pravilnik za avto i karting sport.

AKK Swift Racing

This post was last modified: 07-15-2008 09:59 PM by Ljupco.

07-15-2008 09:55 PM
Pages (14): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  afm.com.mk Katz 10 1,227 10-10-2008 09:12 PM
Last Post: Katz
  komisii vo AFM Vele 1 352 04-07-2008 08:09 AM
  Svecena promocija na AFM Katz 16 1,401 02-02-2008 12:32 PM