|
Akustika - Kutija
|
| Author |
Message |
postal dude
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
|
| 09-07-2005 12:04 AM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Evo jedno pitanje. Za neki woofer je potrebna kutija zapremine recimo 40l. E sad, ako planiram bandpass sistem i ubaciti dva woofera, dali ostaje zapremina po wooferu 40l, dali su te njihove kutije hermeticki odvojene jedna od druge (mislim na prostor unutar njihove zajednicke kutije).
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 11-28-2005 03:59 PM |
|
 |
SIJAtep
Banned
Group: Banned
Status:
|
RE:
Evo jedno pitanje. Za neki woofer je potrebna kutija zapremine recimo 40l. E sad, ako planiram bandpass sistem i ubaciti dva woofera, dali ostaje zapremina po wooferu 40l, dali su te njihove kutije hermeticki odvojene jedna od druge (mislim na prostor unutar njihove zajednicke kutije).
pa ako je 40l preporuceno za taj woofer u BandPass kutiji onda odradi 2kutije po 40l koje ce biti odvojene ali spojene.. mozes uraditi da bude i jedna kutija od 80l ali to je vec malo teze uraditi, i ako nemas iskustva u tome nemoj nista pocinjat, na kraju ce biti nista, ni blizu sto si htio da bude.....
sto BandPass kutiju stavljas u auto !?
|
|
| 01-01-2006 09:03 PM |
|
|
naztee
Junior Member

Status:
|
RE:
Preporucio bih ti caraudio.ba za ta pitanja
Vectra 2000 - Der Vectra Der Vectras
|
|
| 01-03-2006 04:29 PM |
|
 |
Clario
Junior Member

Status:
|
RE: Akustika - Kutija
svaka cast za tekst, imam jedno pitanje,imam vuffer xplode 1200 wati,precnika 30 cm ali ne znam dimenzije za kutiju pa znas li otprilike koje idu, znam da se kutija pravi od medijapan drva
|
|
| 04-02-2006 08:25 PM |
|
|
naztee
Junior Member

Status:
|
svaka cast za tekst, imam jedno pitanje,imam vuffer xplode 1200 wati,precnika 30 cm ali ne znam dimenzije za kutiju pa znas li otprilike koje idu, znam da se kutija pravi od medijapan drva
Ako si iz Sarajeva, mozes navratiti svaki dan 17-21h u CarAudio, mozemo ti preporuciti ili napraviti kutiju.
|
|
| 04-04-2006 06:52 AM |
|
 |
Clario
Junior Member

Status:
|
Hvala naztee, ja sam novi u svemu pa nisam uhodan u tako to.......Iz Sarajeva sam ali ne znam gdje se nalazite.......
|
|
| 04-04-2006 08:27 PM |
|
|
naztee
Junior Member

Status:
|
Hvala naztee, ja sam novi u svemu pa nisam uhodan u tako to.......Iz Sarajeva sam ali ne znam gdje se nalazite.......
Na Internetu se nalazimo na http://www.caraudio.ba 
A u Sarajevu se nalazimo u Tesanjskoj, do broja 11.
Zgrada se nalazi kod Zeljeznicke stanice, a poznatija je kao "zgrada gdje se snimala Viza za buducnost", mi smo sa gornje strane.
Ukoliko imas volju da nas posjetis, a nisi u stanju naci, slobodno se javi na 061/269-645 pa ti mogu pomoci kako da dodjes do radnje, a ne bi trebalo da predstavlja problem
|
|
| 04-04-2006 08:35 PM |
|
 |
Romanija
Junior Member

Status:
|
E svaka ti dala...e ja sad imam jedno pitanje...imam FANE SOVEREIGN 10-275, zapremina kutije mi je 52l,e sad ocu da probusim bass reflex rupe ali ne znam koliki precnik da stavim ni koju duzinu cevi da stavim...imam sve podatke o zvucniku,pa jel bi mi neko mogao reci kako da izracunam te dve stvari???
|
|
| 07-12-2008 02:06 AM |
|
|
Romanija
Junior Member

Status:
|
e svaka ti dala...ima jedno pitanje...ima FANE SOVEREIGN 10-275...kutija mi je zapremine 53l...posto ocu da busim bass reflex rupe,ne znam koji precnik da mi bude rupa i koja duzina bass reflex cevi...imam sve podatke o zvucniku,pa jel bi mi neko mogao pomoci kako to da uradim,tj izracunam il kako vec???
|
|
| 07-12-2008 02:13 AM |
|
 |
|
|