|
Alfa 145
|
| Author |
Message |
eneo
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Ma oba su extra, ali mene više loži ona crvena iza tamo.... Kod mene je crvena, pa mi na nju
|
|
| 10-08-2004 01:25 PM |
|
|
147
Junior Member

Status:
|
pogledaj u galeriji, stavio sam sliku motora moje 145 alfe. sklona je koroziji po motoru, nije nista strasno ali ruzno izgleda. narocito auta koja dolaze iz njemacke gdje sipaju tecnu so zimi.
|
|
| 10-08-2004 02:55 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Kod mog jarana na 156 2.0 TS se isto cuju bregaste k'o da je upalio dizela, ali nema sa njima problema... i kod njega je iz prvih godista...
A kad smo vec kod soli, ima li sanse da sa nasih cesta konacno nestane onaj idiotski pijesak koji posipaju svake zime?
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 10-08-2004 03:13 PM |
|
 |
cod
Member

Status:
|
e lafe ,taj pjesak zeza auta,al skontaj sa bi mi bez njega
|
|
| 10-08-2004 05:46 PM |
|
|
salih666
Junior Member

Status:
|
alfa 145
decki hvala za sve informacije.ma i ja sam se dvoumio za boxer,jer je taj zvuk i dozivljaj neopisiv al mi naleti ova TS jeftinije a u dobrom stanju.a reko motor nove generacije.drugacije je rjesen ovjes u odnosu na bravu,vise je od lancie delte.buraz mi ima 1.8 hpe deltu 2 i gotovo je isto vjesanje.(ne mislim samo na amortizere).misli da je u boxerke drugacije malo.,jer dosta dijelova nisu isti,od disk plocica pa dalje.remen je zamijenjen,al troskovi su visoki,svjecice samo 300km!i ova lancia ima iste probleme s bregastim,a nije TS.probacu to s auspuhom i katalizatorom + filter sportski.stvarno mi nekako krivo kad krenem a ono kao da mi gas propadne pa ne povuce.a sve je ispravno.
cuore-sportivo
|
|
| 10-08-2004 05:53 PM |
|
 |
FLOYD
Member

Status:
|
Eneo,
nisam rekao da Alfa nema grijanje, vec da je u odnosu na ostale automobile nesto slabije u sta ces se vrlo brzo uvjeriti kada stagne jaka zima...
Zaboravio sam ti reci jos nesto sto ti se moze desiti tokom jake zime. Ujutro ustanes, upalis Alficu, a rucica mjenjac nece ni da mrdne...! Bez panike..., ostavi je da radi u mjestu dok se ne zagrije i sajle od mjenjaca se odmrznu. Inace ni boxer nije bas imun na problem bregastih osovina...
Sve ovo je ipak individualna stvar izavisi od komada do komada, zavisno od predjene kilometraze i stanja automobila kog posjedujes...
Uostalom ko automobil kupuje razumom, uzece japanca, a ne Alfu..., ali za onoga ko u grudima ima Cuore Sportivo (sportsko srce) izbor je samo jedan!
A i sam osnivac Forda, Henri Ford je 1920 i neke izjavio: Kada vidim Alfu Romeo, ja skinem kapu!
|
|
| 10-08-2004 10:41 PM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Prvi put cujem da kod TS motora bregaste nisu dobre.Koliko sam ja dosad cuo uvjek je bio problem u varijatoru faze.I da taj dizelski zvuk odatle potice.
1.4 TS je mali i naforsirani motor,tako da ne moze ni biti "ostar"na gasu pri malom broju okretaja 124nm pri 4600okr i 103ks na 6300 govore dosta...
Kako bi Ameri rekli:There's no replacement
for cubic displacement.
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 10-09-2004 04:33 AM |
|
|
cod
Member

Status:
|
ma alfa je mrak od auta,145 il 146 2.0 ti,munja od auta,jedino so sam mjenjo zadnje jest lamela,jebga mora se i to
|
|
| 10-09-2004 01:12 PM |
|
 |
eneo
Junior Member

Status:
|
E narode, hvala na mišljenima i drago mi je da su većinom pozitivna! Naravno poslušat ču i neke korisne savjete, za koje se takodjer zahvaljujem!
Imam još jedno pitanjce... zna li neko interval zamjene zubčastog remen kaiša? Znam da su Fiati na to osjetljivi, ali za Alfu nisam čuo?
|
|
| 10-11-2004 06:09 AM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
To je na novom autu, prva zamjena na 100.000-120.000 km zavisno od proizvodjaca... Ja bih ti toplo preporucio zamjenu ODMAH, jer nikad ne mozes biti siguran iako je neko mijenjao, kakav je remen stavio...
Svaku naknadnu zamjenu izvrsi nakon 60.000 km da bi bio siguran...
Uvijek uzimaj originalno remenje, a ako ne original onda obavezno Gates i nista drugo...
Mnogi (a pogotovo) ovlasteni servisi ce ti reci da moras zamijeniti i shpanere, kao i vodenu pumpu, ali to ti naravno ovisi o parama koje mozes izdvojiti, ali je takodjer vrlo preporucljivo...
Komplet remen, spaneri i ostalo ti je 150-200KM u prosjeku + ruke... naravno zavisi od modela i radnje u kojoj kupujes...
Ako neces original, preporucujem ti da odes kod Sandor-a, tamo imaju sve....
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 10-11-2004 06:36 AM |
|
|
|
|