|
Alfa Romeo 147 Twin Spark 1.6 16V
|
| Author |
Message |
Lady
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Alfa Romeo 147 Twin Spark 1.6 16V
hm...
planiram i ja da uzmem sljadece godine alfu 156 2,4 jtd
ak ti ne budes imala problema.....
mozda je i uzmem.......
sretno s kolima, puno gasova ti zelim....
lijepo je vidjeti trebu s mocnim autom i spretnom rukom na mjenjacu.....
bez ljutnje......
i mene su takve uzimale sa semafora........
Hmm, mozda sam to bila ja sa svojom Getachom (moja dragi GTI smrc  )
Hvala u svakom slucaju, ali vidjecemo kako ce se pokazati. Evo sta mi se desilo juce, cinio mi se da vec imam problem.
Auto je bilo na strogoj rezervi kada smo ga preuzeli iz auto kuce i vozili na servis zbog pregleda. Odmah nakon toga nasuli gorivo 95-okt na OMV-u medjutim, jucer popodne se pojavila lampica na kontrolnoj tabli (lampica koja mi najvise slici na neki ventil) i kako sam mogla vidjeti po uputstvu (jer je sve na francuskom - auto je uvezeno iz Belgije), auto ima katalizator goriva pa je ta lampica valjda pokazatelj da je gorivo necisto. Lampica je fixna - dakle ne blinka (takodje sam iz uputsva vidjela da postoje te dvije opcije) i ukoliko to potraje moze prouzrociti veci kvar. Onda sam opet otisla i nasula 20 l 98-ice da se malo pomijesa, ali ni jutros lampica nije nestala. Motor ne forsiram vec vozim prilicno polako jer sam procitala da ga ne treba u ovom slucaju forsirati zato sto lose gorivo utice na performanse. Da li je moguce da je auto povuklo malo "taloga" sa dna sto bi mi rekli, s obzirom da je bilo na strogoj rezervi pa da je to razlog zasto se pojavio taj indikator.
Molim vas da mi kazete sta da radim, da li je u pitanju opet izlaganje nekom trosku ili ce se to vec ugasiti dok taj "cep" prodje kroz sistem? Bas mi sad muka da mu odmah nesto ne stima.
Hvala veliko unaprijed na Vašim odgovorima
|
|
| 08-10-2006 05:42 AM |
|
 |
Dren
Senior Member

Status:
|
Zvrcni Hotu, pa pitaj njega... Bila si kod njega, sjetice se... Mozda on zna za slucajeve paljenja te lampice... Te stvari kod talijana su se nekada znale upaliti i onako...
061/100-313
|
|
| 08-10-2006 09:42 AM |
|
|
Lady
Member

Status:
|
Zvrcni Hotu, pa pitaj njega... Bila si kod njega, sjetice se... Mozda on zna za slucajeve paljenja te lampice... Te stvari kod talijana su se nekada znale upaliti i onako...
061/100-313
Ma imam njegov broj, juce smo bili kazem ti. Nazvacu, nista drugo mi ne pada na pamet . Mislila sam da neko na forumu zna nesto o ovome. Tnnx anyway.
|
|
| 08-10-2006 10:08 AM |
|
 |
Lady
Member

Status:
|
|
|
| 08-10-2006 10:16 AM |
|
 |
Lady
Member

Status:
|
|
|
| 08-10-2006 10:16 AM |
|
|
schmidt
Member

Status:
|
Zvali Hotu. Ako se duze vremena ne vozi ta se lampica upali. Treba resetovati kod njega iduce sedmice - 20 KM    i to je to.
A vec sam pocela misliti kako sam se zeznula sto prodah Golfa.
Hvala Bogu! Ima sad da je nacepim.....da joj se sve zivo propuse!!!
Kad si već spomenula,raci za koliko si prodala golfa, godište...I šta je bio razlog prodaje???
SRC Banja Luka
|
|
| 08-10-2006 10:43 AM |
|
 |
Lady
Member

Status:
|
Zvali Hotu. Ako se duze vremena ne vozi ta se lampica upali. Treba resetovati kod njega iduce sedmice - 20 KM    i to je to.
A vec sam pocela misliti kako sam se zeznula sto prodah Golfa.
Hvala Bogu! Ima sad da je nacepim.....da joj se sve zivo propuse!!!
Kad si već spomenula,raci za koliko si prodala golfa, godište...I šta je bio razlog prodaje???
Golf je bio 1993 god. Stavljala sam slike ranije, mozda stavim opet pa ces vidjeti. Jako ocuvan, lijep naoko, nije bio nadzizan - kakvih ima u gradu - tipa plave lampice i sl. Onako "extremly smooth" sto mi rekli emglezi 
Tamno sivi, borbet felgice sa 5 rupa, zatamnjena stakla, spusten, muzika, koza unutra - kao nova zaista, motor 2.0 GTI 115 ks. Sve sto sam stavila u njega od dijelova je bilo original - dakle kupljeno u ASA-i ili AC Quattro-u. A ako nekog dijela nije - bilo narucivali smo. Cak i lajsne sam ljetos mijenjala i narucivala iz Njemacke i cekala da ne bih stavljala polovne. Ma šta da ti pričam. Razmisljala sam da mijenjam auto vec neko vrijeme, ali mi ni u peti nije bilo da to bude ove godine, medjuti, odem ja sa muzem da malo gledamo auta i tu se ja i alfa spazimo... i tako je sve pocelo. Al iskreno da ti kazem, mislim da mi nikada nece biti draga kao moj Golfic. Vidjecemo uostalom, vrijeme ce pokazati. Otisao je za 7.500 KM
|
|
| 08-10-2006 11:36 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
|
| 08-10-2006 05:31 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
haha.. pade mi napamet.. klub bi se mogao zvati: Klub bivsih vlasnika Golfova hahaha
Uskoro .... http://www.maliekran.com mali ekran ali veliki site :-)
|
|
| 08-10-2006 05:33 PM |
|
 |
Lady
Member

Status:
|
uskoro cemo izgleda otvoriti klub vlasnika 147-ica 
ovog vikenda bi mogao i ja imati saobracajnu sa svojim imenom u kojoj ce pisati 147 2.0 selespeed 
vidimo se na crti 
Opa!!! Čestitam, samo naprijed! Neka bude sa srećom, a nećemo na crtu na me ostavis u prasini sa svojih (ispravi me ako grijseim) 150 ks nego cemo sada derati ove sa golfovima 
Ovo je bila sala, no hard feelings, respect svim Golfistima.
|
|
| 08-11-2006 05:17 AM |
|
 |
|
|