Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 2 [3] 4 Next > Last »
alonso prvi schumacher drugi
Author Message
McLarenovka
Member

Group: Registered
Status: Offline

joj slabo ti to nešto momak izvlačiš zaključke Smile Wink

Haris Wrote:
Pa u svakom slučaju je Ferrari pokazao da je njihov bolid u potpunosti konkurentan Renaultu i ostalima.Kao što i kažeš, dok ga još malo istestiraju i srede sve oko pouzdanosti u čemu su uvijek bili dobri u San Marinu očekujem pobjedu.

No odustao je, ali je meni bar drago sada kad znam da imaju VEOMA brz bolid i čim ga još malo dotjeraju korz ove tri sedmice pauze, ČUVAJTE SE!

brzina jeste tu, drugo mjesto u kv to pokazuje. al ne treba njima "malo dotjerivanja" nego itekako puno rada. problemi sa mjenjačem, gumama, hidraulikom... i ispade da su u potpunosti konkurentni?
nisu dovoljno testirali, i to stoji, ali trenutno imaju i previše problema da bi bili tako preoptimistični Wink

Quote:
Inače, Renault ovom utrkom nije dokazao ništa posebno

e stvarno Laughing
treća pobjeda zaredom, po defaultu - bez ijedne greške. dominantni i na prvim i na drugim kvalifikacijama i na utrci. bez ikakvih problema (a da imali su u maleziji problem sa slamkom za vodu). definitivno broj 1 ekipa u ovom momentu Wink

Quote:
Toyota teško da može konkurisati njima

toyota ima dva uzastopna druga mjesta ove sezone, drugi su u ukupnom poretku, jedno su od većih iznenađenja sezone, i reklo bi se da su itekako konkurentni.

Quote:
Čestitke Renaultu na pobjedi, ali mislim da ste se malo uzdigli, kao da je 16 utrka sezone a ne 3.

ima još 16 utrka, ali 3/3, 100% učinak im daje za pravo da se malo uzdignu Wink

http://mclaren.blogger.ba
04-03-2005 04:32 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Katz
Administrator

Group: Administrators

Edis Jasarevic Wrote:
...no nepouzdanost je velika i ogromna mana Ferrarija za koju sumnjam da ce rijestiti u naredne dvije trke. Ukoliko ne rijese problem sa mjenjacem, na sljedecoj trci gdje s emjenjac nemilice koristi opet ce ostati bez bodova.

Optimisticki od ferarijevca Razz

Forever #1

Igor Savic - Gonza
04-03-2005 06:00 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Haris
Member

McLarenOVKA#4ever Wrote:
joj slabo ti to nešto momak izvlačiš zaključke Smile Wink

Quote:
Inače, Renault ovom utrkom nije dokazao ništa posebno

e stvarno Laughing
treća pobjeda zaredom, po defaultu - bez ijedne greške. dominantni i na prvim i na drugim kvalifikacijama i na utrci. bez ikakvih problema (a da imali su u maleziji problem sa slamkom za vodu). definitivno broj 1 ekipa u ovom momentu Wink

Quote:
Toyota teško da može konkurisati njima

toyota ima dva uzastopna druga mjesta ove sezone, drugi su u ukupnom poretku, jedno su od većih iznenađenja sezone, i reklo bi se da su itekako konkurentni.

Quote:
Čestitke Renaultu na pobjedi, ali mislim da ste se malo uzdigli, kao da je 16 utrka sezone a ne 3.

ima još 16 utrka, ali 3/3, 100% učinak im daje za pravo da se malo uzdignu Wink

Treca pobijeda za redom za Renault, ali druga za Alonsa.Nije ni kod njih sve perfektno.Slamka za vodu, toga bi se trebali stidjeti, da je Alonso odustao, razlog bi bio "Nisam imao šta piti, dehidrirao"!!
Na prosloj utrci je Fishichela odustao, danas je imao problema i odustao, to se sve moglo dogoditi Alonsu a ne Fishicheli.I zasto je uopste Fisi bio onoiliko sporiji od Alonsa!?
Toyota je konkurentna za McLaren, BMW, Red Bull,ali Renaultu nikako.Pa pogledaj kako je Alonso ostavljao Trulija danas i proslu utrku, mislim, da je Truli dao sve od sebe 100% ne bi stigao Alonsa.Reno je do sada pokazao najvecu brzinu, oni su daleko ispred Toyote, ali njihovu brzinu je danas nadmasio Michael Schumacher u Ferrariju, barem za ono vrijeme dok je bio na stazi.

Here you can enter a short message which will automatically be appended to the bottom of your posts.
04-03-2005 06:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
eXmAn
Senior Member

I sve tako do 16/16, šta ćeš tada reći? Znam da se neće desiti, ali trenutno niko ne može prići RenoLu.

Prvi bosanski hardverski portal!
04-03-2005 06:55 PM
Haris
Member

EEhhh, tada cu ja prestati gledati F1 i vjerovatno se povuci u duboki osamljenicki brdski zivot. Laughing

Here you can enter a short message which will automatically be appended to the bottom of your posts.
04-03-2005 07:00 PM
eXmAn
Senior Member

Dakle da se vidimo na brdu? Brzna je sezona...

Prvi bosanski hardverski portal!
04-03-2005 07:10 PM
Lebowski
Member

Haris Wrote:
...ali njihovu brzinu je danas nadmasio Michael Schumacher u Ferrariju, barem za ono vrijeme dok je bio na stazi.

Da, ali...pitanje je šta bi bilo sa gumama da je ostao do kraja. I on i Rubens su imali najmekšu mješavinu, a znamo šta je bilo na kraju... Confused Bridgestone je napravio dobru gumu, ali za kvalifikacije.
Usto, prekinute su dvije lijepe tradicije - novi Ferrari je svaki put pobjeđivao na svojoj prvoj utrci od '99., a Schumacher nije odustao zbog tehničkog problema od Hockenheima 2001.
Od ostalih, kapa dole Alonsu i Pedru, vrijeme je da mu neko da stalni posao.

I want something good to die for, to make it beautiful to live
04-03-2005 09:15 PM
McLarenovka
Member

Haris Wrote:
Treca pobijeda za redom za Renault, ali druga za Alonsa.Nije ni kod njih sve perfektno.Slamka za vodu, toga bi se trebali stidjeti, da je Alonso odustao, razlog bi bio "Nisam imao šta piti, dehidrirao"!!

daj ba šta se hvataš dlake u jajetu, presmiješno Laughing

Quote:
Na prosloj utrci je Fishichela odustao, danas je imao problema i odustao, to se sve moglo dogoditi Alonsu a ne Fishicheli.I zasto je uopste Fisi bio onoiliko sporiji od Alonsa!?

na kvalifikacijama je čini mi se fisichella napravio grešku i otišlo sve u pm. imao je problema sa bolidom, a stvarno nemam pojma o čemu se radi, nije me ni zanimalo. moglo se desiti alonsu, nije, renault ima niz od tri pobjede. case closed.

Quote:
Toyota je konkurentna za McLaren, BMW, Red Bull,ali Renaultu nikako.

pa od svih tih timova koje nabrajaš, toyota se zasad koliko god (ne)konkurentna pokazala najkonkurentnijom renaultu od svih ostalih.

http://mclaren.blogger.ba
04-03-2005 09:24 PM
dzelath
Junior Member
**

Evo najbrzih krugova za 10 vozaca:

Pos No Driver Team Lap Time

1 10 Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes 43 1:31.447

2 5 Fernando Alonso Renault 39 1:31.713

3 9 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 41 1:31.822

4 16 Jarno Trulli Toyota 41 1:32.324

5 3 Jenson Button BAR-Honda 45 1:32.411

6 17 Ralf Schumacher Toyota 36 1:32.683

7 1 Michael Schumacher Ferrari 7 1:32.886

8 2 Rubens Barrichello Ferrari 23 1:32.976

9 8 Nick Heidfeld Williams-BMW 19 1:33.055

10 7 Mark Webber Williams-BMW 20 1:33.087

Slazem se sa Lebowskim za gume. To sto je Schumacher pratio Alonsa u stopu prvih 12 krugova je vjerovatno zbog mekane mjesavine guma koja je dobra na kvalifikacijama i u prvom dijelu trke, a sta se poslije desi sa tim gumama vidjelo se na bolidu R.Barichella Smile Izgleda da F2005 jako voli da jede gume. Ako je to istina, trebat ce im i F2006 da ove godine osiguraju sebi titulu. Mislim da ce Ferrari i na slijedecoj utrci imati problema sa izdrzljivosti bolida, ipak su ga doveli na stazu 35 dana prije nego sto je planirano.

04-03-2005 09:32 PM
Haris
Member

Pa mozda je to sto se desilo Barrichelu uzrokovano tome sto nije mnogo vozio pa se i nije mogao dobro naviknuti na stazu te podesiti pravi set-up.

Ali ako vec govorimo o gumama, onda je bar jasno da nije F2005 los vec Bridgestoneove gume.INače mi Bridgestone ide na zivce, da se bar hoce povuci iz F1! Evil or Very Mad

Sto se tice tog "jedenja guma" koliko se mogu sjetiti da je Edis tokom prijenosa sam rekao kako F2005 veoma malo trosi gume po tom pitanju.Izvinjavam se ako sam pogresno cuo, a ako je istina, da li je informacija 100% tacna?

04-04-2005 06:03 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Alonso imao avionsku nesrecu Edis Jasarevic 0 48 01-05-2009 09:20 AM
Last Post: Edis Jasarevic
  Fernando Alonso prelazi u Ferrari! Ja_i_Moj_GTI 3 100 12-29-2008 06:52 AM
Last Post: Edis Jasarevic
  Alonso ostaje u Renaultu? Rainman 2 227 09-17-2008 04:50 AM
Last Post: Rainman
  Alonso potpisao za BMW Edis Jasarevic 3 253 09-08-2008 11:46 AM