Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
ALPINE
Author Message
-dene-
Member

Group: Registered
Status: Offline
ALPINE

VASE MISLJENJE O ALPINE MUZICI U ODNOSU NA OSTALE MARKE?

11-05-2005 03:05 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Guest
Unregistered

U odnosu na koje marke ?

Ima i gorih i boljih od Alpine-a.

11-05-2005 03:11 PM
Quote this message in a reply
-dene-
Member

JD Wrote:
U odnosu na koje marke ?

Ima i gorih i boljih od Alpine-a.

To znam i ja mislio sam na nase 'komercijalne' marke koje se prodavaju u bih kao sto su kenwood,pioneer,sony,jvc,panasonic,us blaster.
Mislio sam da svi malo prokomentarsite o alpine-ovim wooferima,zvucnicima,pojacalima i playerima.

11-05-2005 03:18 PM
esso_sa
Posting Freak

Status: Away

To sve sto si naveo od marki spada poprilicno ispod Alpine-a ! Pioneer je jedini blizu ! Problem na nasim prostorima je sto svi uglavnom vole i furaju malo komercijalnije firme a i nemaju nekog drugog izbora marki, nego su prinudjeni da kupuju Kenwood, Sony i Pioneer ! Oni koji imaju manje para a hoce glasnu muziku se odluce na nabavku Us-Blaster opreme !
Znam da ce ovaj moj text da pobudi burne reakcije pojedinih ljudi koji zagovaraju vise "komercijalne" marke, ali Alpine je uvijek bio "High End" oprema i Alpine ima smisla porediti jedino sa proizvodjacima tipa : Clarion, Rockford Fosgate, Emphazer, JBL i sl.

Kroz moja auta i razne projekte su prosli i Pioneer i Sony i JVC, Signat i slicne marke. Sve ove marke su kvalitetom i zvukom pale u mojim ocima kada sam slucajnom instalacijom Alpine CD playera u auto otkrio preogromnu razliku u zvuku ! Od tada sam postepeno sav svoj audio sistem prebacivao na Alpine, zvucnike na JBL. Taj player i dan danas imam u autu i obozavam Alpineov jednostavni i siromasni design koji u svojoj jednostavnosti krije ogroman kvalitet ! Ostalo mi je da promjenim zvucnike na zadnjoj dasci, sada su Pioneer Accelerate serija po 400 W svaki i Alpineovo V12 pojacalo koje ih gura tezi da ih spali iako je izlaz snage sa pojacala manji nego sto je deklarisano na zvucnicima... Rolling Eyes

Neko ce vjerovatno sada reci da postoji woofer ili pojacalo koje izbacuje puno vise snage od Alpinea... To je moguce ali isto tako garantujem da nijedan "head unit" i pojacalo napravljeno od strane nekih navedenih komercijalnih firmi, nece imati tako sirok opseg i kvalitetan zvuk !
Ja spadam u kategoriju ljudi koji vole jaku muziku a isto tako hocu da cujem svaki zvuk bez obzira na kojoj je frekvenciji, a to mi Alpine pruza za razliku od drugih marki gdje sam uvijek imao problem sto su se pojedini zvukovi medjusobno poklapali ili jednostavno gubili...

11-05-2005 04:27 PM
Amer-STI
Senior Member

esso_sa Wrote:
To sve sto si naveo od marki spada poprilicno ispod Alpine-a ! Pioneer je jedini blizu ! Problem na nasim prostorima je sto svi uglavnom vole i furaju malo komercijalnije firme a i nemaju nekog drugog izbora marki, nego su prinudjeni da kupuju Kenwood, Sony i Pioneer ! Oni koji imaju manje para a hoce glasnu muziku se odluce na nabavku Us-Blaster opreme !
Znam da ce ovaj moj text da pobudi burne reakcije pojedinih ljudi koji zagovaraju vise "komercijalne" marke, ali Alpine je uvijek bio "High End" oprema i Alpine ima smisla porediti jedino sa proizvodjacima tipa : Clarion, Rockford Fosgate, Emphazer, JBL i sl.

Kroz moja auta i razne projekte su prosli i Pioneer i Sony i JVC, Signat i slicne marke. Sve ove marke su kvalitetom i zvukom pale u mojim ocima kada sam slucajnom instalacijom Alpine CD playera u auto otkrio preogromnu razliku u zvuku ! Od tada sam postepeno sav svoj audio sistem prebacivao na Alpine, zvucnike na JBL. Taj player i dan danas imam u autu i obozavam Alpineov jednostavni i siromasni design koji u svojoj jednostavnosti krije ogroman kvalitet ! Ostalo mi je da promjenim zvucnike na zadnjoj dasci, sada su Pioneer Accelerate serija po 400 W svaki i Alpineovo V12 pojacalo koje ih gura tezi da ih spali iako je izlaz snage sa pojacala manji nego sto je deklarisano na zvucnicima... Rolling Eyes

Neko ce vjerovatno sada reci da postoji woofer ili pojacalo koje izbacuje puno vise snage od Alpinea... To je moguce ali isto tako garantujem da nijedan "head unit" i pojacalo napravljeno od strane nekih navedenih komercijalnih firmi, nece imati tako sirok opseg i kvalitetan zvuk !
Ja spadam u kategoriju ljudi koji vole jaku muziku a isto tako hocu da cujem svaki zvuk bez obzira na kojoj je frekvenciji, a to mi Alpine pruza za razliku od drugih marki gdje sam uvijek imao problem sto su se pojedini zvukovi medjusobno poklapali ili jednostavno gubili...

100% se slazem sa ovim.

11-05-2005 05:03 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Hybrid
Posting Freak

esso da se razumijemo, serija zvucnika accelareta je za one koji nemaju para.
kupi seriju PRS i nema dalje...slazem se da je allpine jako dobar i nemojte svrstavat vise taj clarion s njim u klasu, jer je to prejeftino uopste za poredit Rolling Eyes
i nezahvalno je ovako porediti marke, uporedi zvucnike iste snage, playere iste klase, pojacala i tako to, pa tek onda se moze uporediti ko je sta napravio bolje.

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
11-05-2005 05:52 PM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Alpine je mamojeb u odnosu na sve sto do cega se moze "olako" doci. Kratko, posjedujem i alpine sistem u jednom autu i pioneer u drugom. Ne mogu se porediti ni jacina ni kvalitet zvuka, pioneer sistem me je izasao na kraju mnogo skuplje od citavog alpine sistema! Sa alpine head-om i 6 alpine zvucnika stvarno stvarno imam nesto sto se moze nazvat zvukom, ljudi pitaju koji sub furam a suba i pojacala nigdje!!! Ista kolicina zvucnika pioneer samo malo skupljih i pioneer head unit mi ne daju kvalitet zvuka ni priblizno ovom sa alpine!
Sto se tice trosistemaca alpine - jbl, mislim da su alpine u vecini slucajeva bolji, ali kad je sub/pojacalo u pitanju glasam za jbl! Na kraju krajeva, koliko para toliko muzike!
Josh neke od kvalitetnih marki zvucnika : infinity, fusion, vibe (naj naj), kicker.
Sto se tice mog licnog izbora head unita ja kontam josh dugo dugo ostati pri alpine, eventualno jvc ali zavisi od modela!
Razocarao sam se u Clarion, definitivno ne zasluzuju glas koji ih prati i nikako ne mogu da provalim zbog cega

nekom mozda interesantno: Vented Innovative Bass Enclosures, sjedio sam u njihovom ML-u vise puta i svaki put izadjem odusevljen, imaju slike negdje na forumu. Evo maloprije sa show-a "coolnights" ali nazalost vibe ovaj put nije dosao

http://www.vibeaudio.co.uk/

http://www.vibeaudio.co.uk/?page=events-...nts-h.html

Man maximum Machine minimum
11-05-2005 08:25 PM
Hybrid
Posting Freak

ovaj vibe pravo fino izgleda (sminkerski 8) ) ali, imajul sta jace od 800w rms-a (subs) i 850w rms (amps)....

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
11-06-2005 12:33 AM
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators

slazem se... ima li neko SPR-176A za prodati? Very Happy

p.s. ne zaboravimo Focal i Audison.

p.s.2. onaj caraudio.ba forum ce morati biti dobar.

[205]
11-06-2005 02:34 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
-dene-
Member

cybernck Wrote:
slazem se... ima li neko SPR-176A za prodati? Very Happy

p.s. ne zaboravimo Focal i Audison.

p.s.2. onaj caraudio.ba forum ce morati biti dobar.

Mi smo iz italije uvozli 6 AUDISON-ovih pojacala 98' pojacala su stvarno dobra (probali smo ih) i mislim da pioneer,kenwood,sony nemaju ni priblizno dobra pojacala kao AUDISON.

11-06-2005 04:39 PM
Pages (6): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Prodajem 2x Subwoofer Alpine SWL1242 U kutiji muh@ 3 1,590 03-05-2007 11:00 AM
Last Post: muh@
  Nova kolekcija iz Alpine -dene- 6 952 04-29-2006 06:37 PM
Last Post: muh@
  Alpine nagrade -dene- 1 553 04-13-2006 10:00 PM
Last Post: -dene-
  Renault Megane - Alpine Sike 12 814 12-02-2004 03:47 PM
Last Post: tepSIJA

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: