|
Anketa-sta treba biti na streetrace
|
| Author |
Message |
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Mislim da bi trebao biti semafor na startu a ne ko u GRADISCI...
Zao mi je sto ti je smetalo to sto nije bilo semafora,ali moras znati da u Gradisci nikad nece biti ni semafora ni obaveznih registrovanja auta ni ostalih novopecenih pravila.Mi zagovaramo pravi street race znaci sa podignutim rukama za start i tako ce uvijek biti dok god postojimo.
Kao i u fudbalu sto nece da stave kamere za sudije tako je i kod nas.Stavljanjem kamera izgubio bi se faktor sudijske greske a time i sama car fudbala,jer sudija nekad presudi u korist jedne a nekad u korist druge ekipe,a sve to zajedno podize andrenalin i napetost pubilici.Valjda razumijete o cemu govorim.
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 08-02-2004 08:59 AM |
|
|
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
Druze "KRVOLOK" ako pratis street race po svijetu vidjet ces da na svakooj LEGALNOJ utrci postoje semafori i senzori, takodze i radari.... a kad govorimo o ilagelnim naravno da te stvarcice ne dolaze u obzir.... nemoras se pravdati jer iz dobro provjerenih izvora znam a i znamo da vam je bila ponudzena oprema iz Bihamk-a uz sasvim nisku ama bas nisku cijenu !
Da bi rezultati bili vjerodostojni moraju postojati senzori i semafori !
Kako ste vi u Gradisci mjerili vrijeme ili pak kako ste znali koje vozilo prvo prodze kroz cilj ako je guravo????
PS: a vi i dalje podizite i spustajte ruku......sasrecom....
:) :) :)
|
|
| 08-02-2004 09:44 AM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
nemoras se pravdati jer iz dobro provjerenih izvora znam a i znamo da vam je bila ponudzena oprema iz Bihamk-a uz sasvim nisku ama bas nisku cijenu !
kako ste znali koje vozilo prvo prodze kroz cilj ako je guravo????
kakvu cijenu,mislim pricas gluposti,ja sam sve organizovao i ja sam ugovarao i opremu i sve ostalo i imas apsolutno pogresnu informaciju.Mjerenje treba da postoji ali samo informatvno,tako ce uvijek biti kod nas,neka misli ko sta hoce.
Koje vozilo je prozlo prvo odredjuje sudija i tako ce biti,pa ako se neko nesvidi sudiji ,tu je car,ali vidim da vam je to teze shvatiti.
Ljudima je dosta okova u svemu,semafora,senzora,alkotestova,kvalifikacija,podataka o konjima i ostalim stvarima o autu,registracija,osiguranja... i nas street race ce uvijek biti no limit u svemu,jednostavno jako opusteno takmicenje.
|
|
| 08-02-2004 07:40 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Group: Registered
Status:
Away
|
Jos ce se sve razdvojiti u sluzbeno priznato sluzbeni (legalni) i sluzbeno priznato nesluzbeni (nelegalni) race.
|
|
| 08-02-2004 08:05 PM |
|
 |
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
obavezno treba da budu foto-celije sa semaforom za ispis vremena, da se moze pratiti koliko je ko brz.
klase moraju da budu dobro podijeljene.
pravila moraju biti jasno definisana.
[205]
|
|
| 08-02-2004 10:36 PM |
|
 |
sixpack
Banned
Group: Banned
Status:
|
ja znam da se necete slozit samnom ali mislim da treba mjerit vrijeme unutar jedne sekunde znaci jedna klasa a ne dijelit auta po klasama jer u zadnje vrijeme je tehnika toliko napredovala da su sad motori od 1.6 gotovo na razini nekadasnjih 2.0 a tako je u hr sad na race i mislim da je to puno bolje ali ponavljam vasa je zadnja rijec
nisam brz ali ipak?
|
|
| 08-03-2004 05:37 AM |
|
|
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
Odma da vam kazem...
Takmicenje u kvalitetu i izgledu FELGI/FELNI
Takmicenje u Stylingu u dvije ili tri kategorije a ne kao u gradisci. Moj golf u klasi sa BMW 3 Kabrio (99 godiste) i passat 5 (01 godiste). Gdje to ima ???
To je bila totalno pogresna podjela auta po grupama.
db drag nije obavezan ali bi biloo fino kad bis e i to odrzalo.....
(u gradisci je bilo toliko bezze takmicenje u muzici bez istrumenata i pobjedio je golf u kojem je kvalitet zvuka 0 (slovima: NULA). 6 puta bolji kvalitet je imao onaj Renault Clio iz srbije...
Obavezno takmicenje u FELGAMA...... ta nesmijete da propustite.
Hostese, burad pive... (opet Gradiska. KRVOLOK, gdje ta obecana PIVA u Gradisci ??????????????????????????????)
Muzika i nije obavezna jer takmicari imaju dovoljno muzike u autima da se podigne atmosfera... 
Takmicenja u kvalitetu izlaganja i predstavljanja samog vozila...
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 08-03-2004 09:17 AM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
E pive nije bilo zbog naseg pametnog i velikodusnog Nektara koji je dva dana prije slupa otkazao cisternu i nismo stigli nigdje da nadjemo ili kupimo drugu.A pare od pive koju svo trebali da dobijemo na veresiju pa da sa njima platimo plesacice onda smo morali da ulozimo u kupovinu obicne pive pa tako da nismo ni plesacice imali.Tako je u nasoj drzavi,radi ko sta hoce i nemozes nikoga nizasta tuziti.Nama je mogao slup propasti zbog toga ali opet nikom nista.
Kod nas su u stylingu bile dvije klase,jedna do 95 a jedna preko 95,zato si ti upao sa novim autima,ali kakve to veze ima,na stylingu se ocijenjuje trud i ukus u sredjivanju auta a ne tvornicki doradjen auto,nije to trebalo da te brine.
|
|
| 08-03-2004 10:06 AM |
|
 |
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
kakvu cijenu,mislim pricas gluposti,ja sam sve organizovao i ja sam ugovarao i opremu i sve ostalo i imas apsolutno pogresnu informaciju.Mjerenje treba da postoji ali samo informatvno,tako ce uvijek biti kod nas,neka misli ko sta hoce.
Koje vozilo je prozlo prvo odredjuje sudija i tako ce biti,pa ako se neko nesvidi sudiji  ,tu je car,ali vidim da vam je to teze shvatiti.
Ljudima je dosta okova u svemu,semafora,senzora,alkotestova,kvalifikacija,podataka o konjima i ostalim stvarima o autu,registracija,osiguranja... i nas street race ce uvijek biti no limit u svemu,jednostavno jako opusteno takmicenje.
Sa ovakvim misljenjem nikad necemo postici veliki Street race na medzunarodnom nivou na kojem bi bili i natjecatelji iz drugih drzava i sa mnogo boljim autima
Morao sam konplet tvoje "objasnjenje" citirati posto nista nema veze s vezom....sory
eh ovako...
1.Opremu niste nabavili zato sto se to treba platiti....
2.Mjerenje vremena treba biti i to ne informativno negi sluzbeno prijatelju....pa ce onda takmicari moci uporedzivati svoje vrijeme s drugim trkama.....
3.Znaci po tvom sudija zazmiri na jedno oko i cilja po ciljnoj liniji ko je prvi....super....to nigde nema u svijetu...ocigledno da je kod vas sudija bog i batina a ne senzori i foto celije !
4.Semafor definitivno treba da bude tu a ne da se ruka baca...trebali ste bar obicni semafor staviti...
5.Po tvom na Street race nije potreban alkotest,vozacka(tako je u gradisci bilo),neregistrovano i neosigurano auto.....PO TVOM znaci covjek pijan ko letva moze da vozi trku i napravi udes ili nedaj boze da pobije gledaoce sa strane, VRLO PAMETNO,problem je u tome sto treba platiti policiji svaki onaj hepek na balonu koji se potrosi ccc,
6.Redari ne treba da trljaju stomak i gledaju trke nego da je okrenut prema publici da neko ne bih slucajno istrcao....
7.Radar i nije potreban ali je atraktivan za gledaoce...da se zna koju brzinu razvijaju...(jugo, 420m=179 km/h, Velika Gorica) zar nije fino kad se to zna!
8.Muziku ne treba ocjenjivati ako se nema instrumenti za mjerenje decibela kao sto rece ThunderBird (db drag)...nema svaki sudija isto uho niti se uhom to moze izmjeriti,moze se ocijeniti interijer...
S postovanjem...
PS:izvinjavam se na malo duzem postu!
:) :) :)
|
|
| 08-03-2004 11:13 AM |
|
 |
MAZAMALI
Senior Member

Group: Registered
Status: