Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
anti radar ?
Author Message
Most Wanted
Member

Group: Registered
Status: Offline
anti radar ?

kakwa su vam iskustva ?
koliko je to efikasno?
imal ko sta preporucit ?
ovi su%$* poderase moram naaci alternativu.

da te volim oduvijek sam znao...
05-21-2007 06:29 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
fastmf
Hota Racing

RE: anti radar ?

vozi 60 Very Happy

and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
05-21-2007 07:02 PM
rhcp
Junior Member
**

jedino jammer,ostalo je smece zivo.pozzzzzzzzz

05-21-2007 08:22 PM
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away

Oces ktarko zaboravi radar kupi sebi role ili skeyt ( sala mala ) ,neces pajdo nista kvalitetno naci na nasem trzistu jedino da ti neko s vana nesto naze

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
05-21-2007 08:45 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Psycho
Member

Moj jaran ima radar detektor, dal Cobra dal Whistler neznam tacno. Ja mislim da je Whistler. Po meni je pravo dobra stvar. Jedino te od lasera nemoze nemoze spasiti, a za sve ostalo fino te upozori. Uzimao sam par puta od jarana kad sam isao vani u uvjerio se da fino radi...

Udario sam sa svojim vozilom o cestovni odbojnik, okrenuo sam se na krov i tada sam izgubio kontrolu nad vozilom...
05-21-2007 11:05 PM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Ako kupuješ tu spravicu probaj dobaviti iz USA. Što se tiče detekcije, ako voziš 800 preko ograničenja ništa te ne može spasiti. Dakle, shvati radar detektor kao asistenciju za izbjegavanje kazni za prekoračenja do 30-40km/h. U tom slučaju je vrlo efikasna spravica. Različite radare detektuje na različitim udaljenostima, opet, dovoljno rano ako ne pretjeruješ. Laser registruje onog momenta kad se isti aktivira i tad imaš 1-2 sekunda za reakciju (naglo kočenje), što bi trebalo biti dovoljno da te spasi kazne. Postoje razne cake da se to vrijeme malo produži, ali preko 2 sekunde teško. Dosta korisnih informacija možeš naći na http://www.radarbusters.com/ .

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
05-22-2007 06:18 AM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

Anti-radar moj stari ima vec 15-ak godina, i on je bio veoma efikasan dok su bili oni fiksirani radari, al posto su sad pistolji, on tek reaguje kad on pistolj uperi u tebe, a tad bec bude kasno, i sto civic reko mozes vozit malo brze da imas kad prikocit na ogranicenje, a to mozes i bez anti-radara, jer kad on uperi pistolj u tee, vidis ga i ti, tako da ti ne treba...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
05-22-2007 06:24 AM
goran16v
Posting Freak

Ja sam se nedavno vozio u autu sa nekim antiradarom koji navodno hvata sve zive i mrtve radare ali osim sto njih hvata pisti i cijuce pored svake satelitske antete, radio stanice, whireless konekcije, mobitela i cega sve ne, kao da od SA do ST nije prestao pistati.... Ponosni vlasnik je jako prezadovoljan mada je vise puta nagazio na kocnicu nego da je vozio po ogranicenjima...

Proud to be BMW E 21 owner!

This post was last modified: 05-22-2007 07:07 AM by goran16v.

05-22-2007 07:06 AM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Ja vec vozim par godina sa Whistlerom kojeg sam nabavio iz USA, i cesto vozim na relaciji SA -Ljubljana i other, i nikad, nikad nikad u zivotu nisam platio kaznu zbog brze voznje. Doduse nevozim iznad 30-40 km/h brze od ogranicenja. U CRO to ne pomaze a u SLO nemojte ni da se nasalite da ga koristite. Dakle BiH i SRbija. Ono sto hvata sa strane su jos i senzori automatskih vrata, npr, benzinskih pumpi isl. Hvata na 360 stepeni a najvise volim kad uhvati one u civilnom autu

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.

This post was last modified: 05-22-2007 08:40 AM by Lage- alijas240Z.

05-22-2007 07:47 AM
sadik007
Member

Cao Narode....
joj ova tema uvjek budi dobro raspravu...

Kao neko ko koristi radar detektor ve 10 godina, i pratio sam to isto toliko, da vam kazem moje iskustvo...
Imajte na umu da postoji X (stari radari, koriste samo u RS, prijeratni) K (nisam jos vidio u BA) Ka (u autima, svi koriste) i novi Laser (pistolji, po gradovima i HR)....
Sto se tice radara, bolji radar detektori X,K, Ka signale vam jave dovoljno rano da dobijete signal i da usporite.. Za Laser to ne pomze radi nacina kako taj signal putuje i ostalo...

Cobra i Whistler su smece radari.. Ako ce te vec iz USA nabavljati nabavite Bel ili Passport 8500. Ja sam imao Bel 2 i svi su crknuli nakon 2-3 godine. Passort 8500 je sigurno i najbolji u svojoj kalasi (iako ih ista firma pravi) i ima jos valentine 1, koji je pravo skup ali pokazuje odakle signas dolazi.. Ovi jeftiniji ala Cobra i Whistler su jako losi i imaju puno laznih signala.. Planirajte da potrosite $200 za dobar radar...

Sto se tice Jamera... za Radar signale to necete naci u USA jer su zabranjeni.. ali imaju Jamer za Lasere.. Ali ti koji valju su oko $400.

Posto puno km prelazim ja svoj stalno koristim passport 8500 ... I vrijedi svake pare.. Samo koliko puta me je izvukao iz kaznih.. po BA i HR...

Cak sam jednom uhvatio lole u RS (Skender Vakuf) da imaju upisanu brzinu i a da nije radar ni palio na mene, nego samo pokazuje.. Snjima sam se toliko svadjao.. da sam na kraju pokazao detektro.. Imaju te na umu da u BA nije dozvoljen.. U HR jeste.. a po EU neproprucuje se..

Ja svoj zakrijem gore ispod retrovizora, i kabal provucek oko sofersajbe...

Jedna od bolji investicija..

Samo imajte na umu da radar detektro nije resnej da sad vozite 200km/sat.. Jer ona kad zasvirama imate 10 sec da spustite brzinu..

i jos jedna stvar.. Jameri.. izbace gresku an radaru, tako da i policajac zna da ga imate.. A to onda moze postati krivicna prijava, a mozda cak i belaj s RAC agencijom....

Mojih $0.02

05-22-2007 08:10 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Driving Radar mapa - GPS Speed Cam za Bosnu I-Go POI sadik007 9 989 Today 02:28 PM
Last Post: sadik007
  radar mapa Edis Jasarevic 30 1,434 07-21-2008 06:58 AM
Last Post: Civic 16V
Driving Radar folovi, pripremite se za ljeto sadik007 10 619 06-28-2007 11:48 AM
Last Post: airman1
  Radar detector Jasmin_NL 41 2,107 06-24-2005 07:13 PM
Last Post: Jasmin_NL

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: