|
ASA AUTO će prodavati Maseratije i Ferrarije
|
| Author |
Message |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ASA AUTO će prodavati Maseratije i Ferrarije
Nakon što je Audi potpisao ugovor o suradnji sa Maseratijem, odnosno Ferrarijem & Maserati S.p.A, očekuje se da u skorije vrijeme ASA AUTO bude ovlasteni prodavac Maseratijev automobila za BiH, jer je u ugovoru koji je potpisan dogovoreno da će Audi i Maserati dijeliti dielrsku mrezu.
Nesto sumnajm da ce Asa auto prodavati Ferrarije, ali ce Maseratiji sigurno ici ''ko halva''.
Mozda je i ona cijela prica o Ferrariju u BOSMALU zapravo prica o Maseratiju u Bosmalu.
Nezvanicno, vec je jedna drupa servisera otputovala u Italiju na obuku za popravku Maseratijevih automobila
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 12-04-2003 05:58 PM |
|
|
Dren
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Blago nama, sada cemo i mi imati BiH Maserati Cup !!!
|
|
| 12-05-2003 11:06 AM |
|
 |
KenanE
Member

Status:
|
Re: ASA AUTO će prodavati Maseratije i Ferrarije
Mozda je i ona cijela prica o Ferrariju u BOSMALU zapravo prica o Maseratiju u Bosmalu.
pitaj direktora on bi trebao da to zna
voznja punimgasom je opasna
molim za jedan BAN od administracije
|
|
| 12-05-2003 08:29 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
Nesto mi tu definitivno nije logicno. VAG je vlasnik Lamborghinija, odnosno Audi. Zasto bi sada Audi podrzavao svoju direktnu konkurenciju? Malo mi to zvuci, onako bosanski iskonstruisano. Ne vidim logiku da glavni diler za VAG u BiH dila direktnu konkurenciju svojoj kuci. A pogotovo taj fantomski dogovor Audi-MAserati!!!!!!!! Da je Audi-Lamborghini, mozda cak i vjerovatno. FIAT je vlasnik Ferarija, Ferari Maseratija. Svi to znamo ali tek da se podsjetimo. Znaci FIAT i VAG imaju nekakav deal? Mozemo li ocekivati da FIAT pocne valjati Audije ili VW ili da Ferarri pocne valjati Lamborghinije? Mislim da je ovo malcice nategnuto. Moguce je jedino da ASA, ovisno o njenoj samostalnosti od VAG pocne valjati vozila iz programa Ferarri-Maserati, ali da Audi i Maserati dijele prodajnu mrezu to bi bilo kao kada bi Lijanovici i Gavrilovic dijelili prodajnu mrezu!
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 12-26-2003 12:27 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
e onda moj Airman nisi dobro informisan.
Jer je sporazum izmedju Maseratija i Audija potpisan jos na Frankfurtskom sajmu. Sporazum definise razmjenu tehnologija, i prodajne mreze. Sad cu aj to tebi naci da vidis
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 12-26-2003 12:45 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
Iz Arhive Maseratijevog press sajta:
Maserati confirms contacts for co-operation purposes with Audi
Following the stories published today by the Italian media, Maserati confirms that talks have been underway for some time with Audi with a view of possible technical and commercial cooperation between the two companies.
------------------------------------------------------------------------------
Cooperation Agreement between Maserati and Audi signed
Frankfurt, 9 September 2003 - Today Luca di Montezemolo, Chairman Ferrari and Maserati, and Dr. Bernd Pischetsrieder, CEO Volkswagen AG, signed a letter of intent for several technical and commercial cooperation projects between Maserati and Audi. Both parties intend to jointly develop and manufacture further projects using modules from Maserati and Audi models.
This cooperation will also encompass the supply and purchasing of various components to be defined in more detail for specific projects and also for the existing product range.
--------------------------------------------------------------------------------
Vezano za ovu temu ima i http://www.pungas.com/?prikaz=vijest&id=8
Nemogu sada naci jos u arhivi ali bilo je vise vijesti o tome, mada mislim da je i ovo dovoljno
|
|
| 12-26-2003 12:53 PM |
|
|
airman1
Member

Status:
|
Iz Arhive Maseratijevog press sajta:
Maserati confirms contacts for co-operation purposes with Audi
Following the stories published today by the Italian media, Maserati confirms that talks have been underway for some time with Audi with a view of possible technical and commercial cooperation between the two companies.
------------------------------------------------------------------------------
Letter of intent: pismo namjere, obicno ne obavezujuci dokument kojim se izrazava namjera da se nesto uradi. Uglavnom veoma daleko od stvarnosti.
Cooperation Agreement between Maserati and Audi signed
Frankfurt, 9 September 2003 - Today Luca di Montezemolo, Chairman Ferrari and Maserati, and Dr. Bernd Pischetsrieder, CEO Volkswagen AG, signed a letter of intent for several technical and commercial cooperation projects between Maserati and Audi. Both parties intend to jointly develop and manufacture further projects using modules from Maserati and Audi models.
This cooperation will also encompass the supply and purchasing of various components to be defined in more detail for specific projects and also for the existing product range.
--------------------------------------------------------------------------------
Nigdje u ovom citatu ne stoji da ce Audi i Maserati dijeliti dealersku mrezu ili zajednicku prodaju. Samo stoji nesto o zajednickoj saradnji, tehnickoj i komercijalnoj, kao i razvoj i proizvodnja zajednickih komponenti. Nista novo vec vidjeno, uglavnom ne produktivno (Lancia, Peugeot, SAAB, Volvo, it didn't work). Nigdje se ne pominje nesto u smislu : Joint vehicle sales at Audi/Maserati dealerships! Ili zajednicka prodaja u Audi/Maserati centrima. Tanko ti je ovo. Daj sta bolje pa povlacim izjavu.Vezano za ovu temu ima i http://www.pungas.com/?prikaz=vijest&id=8
Nemogu sada naci jos u arhivi ali bilo je vise vijesti o tome, mada mislim da je i ovo dovoljno
|
|
| 12-26-2003 01:04 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
reoh ne mogu sada naci u arhivi tekst o podjeli dilerske mreze, niti imam vremena da to trazim. Pouzdano znam da su iz ASA auto mehanicari vec otputovali u Italiju na obuku.
Vijest o ovome je bila i na http://www.auto.ba http://www.auto.ba/cgi-bin/auto.cgi?id=E...&tmpl=auto
mada se ovdje ne govori o dilerskoj mrezi.
Stim - sta ej u stvari komercijalna suradnja???
Izgleda da cu ipak morati roviti po arhivama
|
|
| 12-26-2003 01:13 PM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
Ma nemoras (ruke podignute u zrak) samo mi je totalna ludnica da ce Audi valjati Maseratije pored Lamborghinija koji je njihov.
Ocigledno je da bog biznisa djeluje na cudne nacine.
|
|
| 12-26-2003 01:57 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
ja sam malo istrazivao tokom ove kvalitetne rasprave pa sam citajuci razne vijesti o ovom sporazumu ili kako god, pronasao zanimljvia misljenja analiticara:
vecina ih tvrdi da je to samo korak u prodaji Ferrari& Maseratija VW-eu.
Der SPiegel je o tome pisao na dugo i na siroko, kako VW u stvari zeli kupiti Ferrari, pa onda preko Ferrarija uci u F1, jer analize pokazuju da je popularnost BWM drasticno porasla nakon ulaska u F1 takmicenje, a VW upotrno odbija uci u sampionat.
Mozda i zbog troskova, jer je proces koji treba proci novi tim koji zeli nastupati u Formuli 1 takav da je jeftinije kupiti neki manji tim, pa sa njim raditi dalje- u startu novi tim treba na racun FIA-e uplatiti 48 miliona dolara, a naredne 4 godine nece moci koristiti prednsoti Concorde sporazuma, sto znaci da od TV prava nece dobiti nista. Tek nakon 4 stice prava na te stvari. S druge strane, treba da taka novim tim ima minimalni budzet od 30-50 miliona dolara,. TO je budzet jednog Minardija koji je vazda an ivici, a prima pare od Concorde sporazuma. VW sebi ne bi dozvolio da nastupa sa minimalnim budzetom i da izgelda kao Minardi na stazi nego bi se mroali uvalii u startu nekih 150 miliona dolara godisnje kako bi eventualno bili u rangu Jaguara i Saubera.
to kad sve zbrojis je trosak od skoro miljardu dolara sto im se ne ispalti, jer ce u medjuvremenu tokom pravljenja objednickog tima potrositi sjako puno a narustii image (kao jaguar).
Sad se smirila prica o tome, ali je tokom ove 2003. godine puno bila prica o kupovini Ferrarija od strane VW, pa je bilo price i da ce GM kupiti VW, ali je tada Montezemollo rekao da ce dati ostavku, pa i od toga niej nsita bilo. Zasada mi se Montezemollo blagonaklono ponasa prema VW koncernu..
A gdje ima dima ima i vatre.
A budimo realni-- cijena Lamborghinija je daleko iznad Maseratijeve cijene, tako da cisto sumnajm da su o prodaji lamborghinija uopste i razmisljali u BH.,
Maserati je mnogo pristupacniji.. Ima njih jeftinijih nego sto su pojedini Mercedesi koji se voze po sarajevu
|
|
| 12-26-2003 02:23 PM |
|
 |
|
|