|
astra ili nesto drugo
|
| Author |
Message |
x-man
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
astra ili nesto drugo
Htio bi da kupim neko manje auto, dizelasa. Meni se dosta svidja opel astra ali cuo sam da opelovi dizelasi nisu dobri tj. da su im benzinci dosta bolji(izdrzljivi, manje se kvare ...) . Ja bi kupovao auto 2000-2003 godiste. Takodje sam razmisljao o fiatu puntu sa jtd motorom. A oni kako sam nesto video nisu bas nesto stedljivi 1.9 jtd trosi oko 6,5 litara (slucaj kod mog prijatelja). Pa ako neko ima nesto da mi preporuci i kaze svoje misljenje volio bi to da cujem. Isto ako mislite da se jaftije a bolje moze kupiti neko drugo auto recite(skoda fabia, seat leon ili ibiza, ford focus...)
|
|
| 07-12-2007 01:06 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
RE: astra ili nesto drugo
Prvo da rijesimo dilemu sta je tebi velika potrosnja??? 6,5l po gradu meni je super...E sada sve zavisi hoces li ti neko porodicno auto ili da se malo utrkujes...zasto bih ja onda izabrao benzinca...Ali da se vratimo na najbitnije do koliko para ti hoces auto? Od svih ovi sto si nabrojao iz licnog iskustva ja bih prvo uzeo Mercedes A klasu 1,7 dizel...Znam da ce biti evo njega Mercedes...ali to je moje misljenje. E sada imas ti tu i dobrih Alfi, Fokusa...ili ne znam sve zavisi od cijene do koje bih isao. Sada u Mostaru se prodaje A klasa 2000 god, 7 400E (o cijeni se da jos razgovarati) do registracije Avangarde oprema znaci full u punom smislu...
I da ja ne bih Astru nikako...nesto je raja ne vole...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
This post was last modified: 07-12-2007 01:32 PM by pajero1987.
|
|
| 07-12-2007 01:28 PM |
|
 |
x-man
Junior Member

Status:
|
Pa ja bi do neki 13000KM, jer mislim da se do te cijene moze kupiti sve ijedno auto koje sam ja nabrojao gore. A sto se tice potrosnje gore navedene mislio sam na prosjecnu potrosnju. Ma znam ja to mercedes je nesto drugo, definitivno se ne moze porediti sa puntom, fabijom, nekim seatom i sa astrom....
|
|
| 07-12-2007 02:29 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
This post was last modified: 07-12-2007 02:48 PM by Faya_M5.
|
|
| 07-12-2007 02:46 PM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
greska...
This post was last modified: 07-12-2007 02:48 PM by Faya_M5.
|
|
| 07-12-2007 02:47 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Ocijeni koliko ce te kasnije kostati.
Npr.
Moj kolega zbavio Mercedesa (neka grdosija) odusevljen, hvali se kako je jak i brz, al' uradio redovan servis (ulje, filteri itd) i to kostalo 520 KM.
Sad kaze: Necu ja to u oficijelni servis, nego cu sam, jeftinije.
Aha.
Dok ga ne s*ebe.
I sta onda?
|
|
| 07-12-2007 07:00 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Nije narocito bitno al' da ne ostane nedoreceno, mislim da je ovo nabavio (eto bas ovakva boja):
|
|
| 07-12-2007 09:26 PM |
|
|
edinko
Posting Freak

Status:
|
ma na golfu cetvorci ces da ti zavrsis, nis se ne sekiraj. mejd in bih
RADIO 8 106.8MHz Sarajevo
|
|
| 07-12-2007 09:27 PM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Ocijeni koliko ce te kasnije kostati.
Npr.
Moj kolega zbavio Mercedesa (neka grdosija) odusevljen, hvali se kako je jak i brz, al' uradio redovan servis (ulje, filteri itd) i to kostalo 520 KM.
Sad kaze: Necu ja to u oficijelni servis, nego cu sam, jeftinije.
Aha.
Dok ga ne s*ebe.
I sta onda?
Vozi velikog mercedesa a puno mu dati za servis.Samo po sebi kontradikcija.Ali mozda misli da autorizovani servis radi isto kao i obicni ili se mozda cak sta vise uzda u svoje znanje. Ja samo znam da novom autu pada vrijednost bez uredne servisne dokumentacije..Medjutim stela ima i na tom polju tako da je najisplatljivija solucija; uradi sam ako znas.
Ja licno prije kupovine pregledam cjenovnik i pristupacnost rezervnih djelova za doticno auto, cjenu osiguranja i ostalih dadzbina ,mane i vrline auta pa tek onda pristupam kupovini.
Samo jedno znam; BMW, Mercedes Audi nisu za tankog novcanika pa nek prica ko sta hoce.
|
|
| 07-12-2007 09:28 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
Nije narocito bitno al' da ne ostane nedoreceno, mislim da je ovo nabavio (eto bas ovakva boja):

e pa ako mu je za ovo zao dat 520 za servis sto ga je kupovo...ovo je ipak C klasa i nije ni cudo sto je servis skup...
|
|
| 07-12-2007 09:45 PM |
|
|
|
|