|
audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
|
| Author |
Message |
rs4
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
vec sam kontaktirao sa njim on nema poima kao ni ja vjervatno je i on u ovoj prici izigran to je stariji covjek 60-tak god,
nego imali neko da sad napise koju pametnu sta raditi dalje ?????
Hajde probaj samo sa drugim akumulatorom ili samo preklemaj sa drugog UGASENOG auta.Ako upali odmah mijenjaj akumulator.Ako nebude nikakvih promjena skidaj alnaser i prepakuj ili mijenjaj komplet.
sutra cu skinuti alanser kad dodzem sa posla ali to ce biti ok 18h a prekosutra subota vikend neradi nista kako bih moga sam da pogledam alanser mislim na cetkice jel tesko do njih doci
|
|
| 06-19-2008 06:24 PM |
|
|
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Ako nisi nikad nista radio oko alnasera moj ti je savjet da nediras sam nista nego da nadjes nekog ko zna da ti to uradi.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 06-19-2008 06:47 PM |
|
 |
rs4
Junior Member

Status:
|
Ako nisi nikad nista radio oko alnasera moj ti je savjet da nediras sam nista nego da nadjes nekog ko zna da ti to uradi.
sto se tice auto alansera nikad ga nisam rastavljo u motora jesam sto puta u principu je sve isto samo sto je ovaj kod motora umanjen
sutra cu ga skinuti i odnjeti nekom koje to vec radio !
u svakom slucaju Ajdine hvala ti sto se trudis da mi pomognes ako ove godine stignem na motorijadu u zenicu nacemo se svakako negdje
|
|
| 06-19-2008 07:01 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Pali ti motor i da u subotu zalijemo taj alnaser u ZE...samo ti slusaj Ajdina covjek voli i profesionalno radi svoj posao...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-19-2008 07:36 PM |
|
 |
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
Status:
|
Pali ti motor i da u subotu zalijemo taj alnaser u ZE...samo ti slusaj Ajdina covjek voli i profesionalno radi svoj posao...
samo zalit , nece se nista havljat ... ne mogu da vjerujem
manijak ne moze biti svak
|
|
| 06-19-2008 09:43 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
samo zalit , nece se nista havljat ... ne mogu da vjerujem
Ma mozda nesto malo "nabosti"...hahahahaaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-20-2008 06:37 AM |
|
|
rs4
Junior Member

Status:
|
ovako akumulator testiran -dobar alanser skinut danas ,cetkice otprilike do pola potrosene unutra je sav cadzav i crn sutra ga nosim na reviziju da vidim sta ce reci tamo
nastavak slijedi !!!!!!!!!!!!
|
|
| 06-22-2008 08:36 PM |
|
 |
rs4
Junior Member

Status:
|
ovako akumulator testiran -dobar alanser skinut danas ,cetkice otprilike do pola potrosene unutra je sav cadzav i crn sutra ga nosim na reviziju da vidim sta ce reci tamo
nastavak slijedi !!!!!!!!!!!!
novi alanser danas postavljen akumulator od 80 ampera ali problem isti
auto pali iz prvog puta samo kad je ispravljac prikljucen na akumulator znaci kad dobije extra struju
imali neko koju pametnu sta sad,
novi akumulator,novi alanser,novi senzor za temperaturu,novi releji,pumpa prekontrolisana
sta sad da radim?????????????????????????
|
|
| 06-23-2008 06:09 PM |
|
 |
igorp
Member

Status:
|
Izmeri kompresiju, ako ti je pritisak u cilindrima ispod 26 Bari to ti je razlog. Inace VAG-ove TDi masine imaju tu manu da izgube kompresiju na relativno maloj kilometrazi. Obicno hvata se garez na ventilima i u usisnoj grani i ako se to ne sanira na vreme odu hilzne i karike radi loseg sagorevanja.
Kada povezes auto na ispravljac napon nije 12V nego 14-15V i anlaser malo bolje okrece i u motoru se stvori malo bolji pritisak i lakse upali.
Nije lose da proveris i mehanicku pumpu za gorivo(ako je motor PD), koja je zajedno sa vakuum pumpom na glavi motora.
Srecno
|
|
| 06-23-2008 08:01 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Kad vec trazis pregledaj i EGR ventil i vakum klapnu pored njega.Mozda ima garezi pa kad palis duze mu treba da otvori klapnu i upusti zrak u usisnu granu.Herkules ti je to vec napisao da provjeris.U pocetku krene tako a poslije nece nikako da upali.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 06-23-2008 08:32 PM |
|
 |
|
|