Post Reply  Post Thread 
Pages (7): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
Author Message
rs4
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc

ajdin_ze Wrote:
Kad vec trazis pregledaj i EGR ventil i vakum klapnu pored njega.Mozda ima garezi pa kad palis duze mu treba da otvori klapnu i upusti zrak u usisnu granu.Herkules ti je to vec napisao da provjeris.U pocetku krene tako a poslije nece nikako da upali.

egr ventil ociscen bilo je garezi a u ussnoj grani je bilo malo masno kao neko blato zato je vjerovatno turbo i interkuler mjenjan

neznam dali je normalno kod ovog modela dok radi naleru kad izvucem onu sipku na kojoj se mjeri nivo ulja u motoru, da ulje frca iz nje i izlazi kao mala para
druga stvar ako je kompresija to jest ventili kako je naveo gospodin gore zasto auto ponekad upali u jutru iz prve zasto dobro vuce i ne dimi stvarno nemam pojima
kod mene je taj motor sa pumpom u glavi znaci direktno ubrizgavanje
kao i u golfa 5

06-23-2008 09:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
rs4
Junior Member
**

ovako dobra i losa vjest -prvo losa majstor je danas utvrdio da je interkuler pun ulja on kaze da je turbo promjenjen ali interkuler nije ni promjenjen ni ociscen usisna grana je isto sva od ulja.
dobra vjest covjek tvrdi da su velike sanse kad ocisti interkuler i usisnu granu i sve ostalo da ce auto ponovo da pali
e sad vidjecemo i to?

06-24-2008 06:28 PM
igorp
Member

rs4 Wrote:
ovako dobra i losa vjest -prvo losa majstor je danas utvrdio da je interkuler pun ulja on kaze da je turbo promjenjen ali interkuler nije ni promjenjen ni ociscen usisna grana je isto sva od ulja.
dobra vjest covjek tvrdi da su velike sanse kad ocisti interkuler i usisnu granu i sve ostalo da ce auto ponovo da pali
e sad vidjecemo i to?

Interkuler sto je pun ulja je posledica loseg stanja motora(ili turbine), a ne razlog za lose paljenje.
Jos jedan put ti kazem izmeri kompresiju i znaces na sta si.

06-24-2008 08:48 PM
rs4
Junior Member
**

igorp Wrote:

rs4 Wrote:
e sad vidjecemo i to?

Interkuler sto je pun ulja je posledica loseg stanja motora(ili turbine), a ne razlog za lose paljenje.
Jos jedan put ti kazem izmeri kompresiju i znaces na sta si.

izmjericu i kompresiju majstor je utvrdio da je turbo mjenjan i to ulje u interkuleru se nalazi jos od starog turba sto znaci onaj koje mjenjao turbo trebao je ocistiti ili zamjeniti turbo.
ali mi nije jasno ako je do kompresije zasto auto ne dimi na auspuh ,zasto bez problema digne 200,zasto svaki put kad ga presaltam i stisnem a on te zaljepi za stolicu,
u svakom slucaju poslusacu te izmjericu kompresiju ovo auto ce me izludjeti

06-25-2008 12:19 PM
rs4
Junior Member
**

ovako
kompresija je izmjerena :32,3--32,5--33,00--32,3----

evo majstore zancai nije do kompresije!!!!!!!!!!!

sta sad?

06-28-2008 03:03 PM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

rs4 Wrote:
ovako
sta sad?

Interesantan podatak.A jos interesantniji je da je za to tvoje auto fabricka kompresija 1:19 do 1:19,5.Hmhmhmhmhmh.Stvarno interesantno to tvoje mjerenje hej.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
06-28-2008 07:37 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
igorp
Member

ajdin_ze Wrote:

rs4 Wrote:
ovako
sta sad?

Interesantan podatak.A jos interesantniji je da je za to tvoje auto fabricka kompresija 1:19 do 1:19,5.Hmhmhmhmhmh.Stvarno interesantno to tvoje mjerenje hej.

1:19 je kompresioni odnos a on meri pritisak u Bar-ima.

06-28-2008 07:41 PM
igorp
Member

rs4 Wrote:
ovako

sta sad?

Jeli to mereno na hladno ili zagrejan motor?
Parametri si extra makar i da je merenje na zagrejanom motoru.
Inace ja sam ti rekao da izmeris kompresiju da bi eliminisao taj razlog za loso palenje a ne da je sigurno to. Mada vec sam ti rekao da VW Tdi motori imaju taj problem.
U mom prvom postu sam ti napisao da proveris i dali je OK i pumpa za gorivo koja se pokrece preko bregaste. Mozda ona ne zadrzava gorivo i vrace se gorivo nazad. Ili najednostavnije ako vec nisi proverio, da mozda sistem za gorivo ne vuce falsh vazduh ako neko crevo ili filter goriva su naprsli ili nisu dobro zategnuti.

06-28-2008 07:51 PM
rs4
Junior Member
**

igorp Wrote:

rs4 Wrote:
ovako

sta sad?

Jeli to mereno na hladno ili zagrejan motor?
Parametri si extra makar i da je merenje na zagrejanom motoru.
Inace ja sam ti rekao da izmeris kompresiju da bi eliminisao taj razlog za loso palenje a ne da je sigurno to. Mada vec sam ti rekao da VW Tdi motori imaju taj problem.
U mom prvom postu sam ti napisao da proveris i dali je OK i pumpa za gorivo koja se pokrece preko bregaste. Mozda ona ne zadrzava gorivo i vrace se gorivo nazad. Ili najednostavnije ako vec nisi proverio, da mozda sistem za gorivo ne vuce falsh vazduh ako neko crevo ili filter goriva su naprsli ili nisu dobro zategnuti.

ljudi ja nikog ne optuzujem ovdje ni da jest ni da nije imam problem koji nemogu da rjesim ali najveci problem sto ga nemoze ni ovlasteni servis pronaci i rjesiti kompresija je mjerena kad je motor bio leden znaci auto je stajalo citavu noc u garazi i u jutro je izmjerena kompresija sad na koji nacin je mjereno jel u barima ili u nekim drugim namudajima ja to neznam samo sam pored auta vidjeo kofercic u kojem se nalaze neke sprave razne velicine i u sredini nesto kao sat .
nego kako da ispitam tu pumpu dali bi pomoglo ugradnja extra povratni ventil ili kako se to vec zove.
neko mi je isto napisao da bi trebao da zacepim to jest ukinem onu cjev sto ide sa izduvne grane na egr ventil sta vi mislkite o tome??

06-28-2008 08:19 PM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

rs4 Wrote:
neko mi je isto napisao da bi trebao da zacepim to jest ukinem onu cjev sto ide sa izduvne grane na egr ventil sta vi mislkite o tome??

Ta cijev ti nema veze sa paljenjem.Ima sa vucom.A ovo sto ti je @igorp napisao je moguce ako sam dobro shvatio na sta je mislio.Tzv tandem pumpa na bregastoj i veoma lako je moguce da ti na njoj gubi pritisak goriva.Obicno ode dihtung koji je od aluminijuma.Pogledaj i to.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
06-28-2008 09:39 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (7): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  problem sa turbom cdi 8 205 09-26-2008 01:52 PM
Last Post: cdi
  Problem s ler gasom Golf 2 nikisorer 9 1,032 09-22-2008 05:55 PM
Last Post: MK516
  Slaba vuca TDI PD adnantdi 8 202 09-19-2008 11:46 AM
Last Post: adnantdi
  Klima - problem godfather 8 311 08-12-2008 07:27 PM
Last Post: godfather