Post Reply  Post Thread 
Pages (7): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 Next > Last »
audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
Author Message
MK516
BMW MOD 516

Group: Registered
Status: Offline
RE: audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc

To mora električar izmjeriti, veže se multimetar/ampermetar u seriju sa alnaserom i dok vergla pokazuje struju. Ako je struja manja, manja je i snaga proporcionalno, a samim tim alnaser nema snage da brzo zavrti motor i nabije kompresiju u cilindrima do tačke samozapaljenja, a kod tebe je omjer kompresije 1:19; znači dosta visok pritisak u barima.

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!

07-01-2008 05:56 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
rs4
Junior Member
**

MK516 Wrote:
To mora električar izmjeriti, veže se multimetar/ampermetar u seriju sa alnaserom i dok vergla pokazuje struju. Ako je struja manja, manja je i snaga  proporcionalno, a samim tim alnaser nema snage da brzo zavrti motor i nabije kompresiju u cilindrima do tačke samozapaljenja, a kod tebe je omjer kompresije 1:19; znači dosta visok pritisak u barima.

oke kontam te ali zasto onda pali kad je leden recimo svako jutro upali iz prve

07-01-2008 02:27 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MK516
BMW MOD 516

Ako je u pitanju masa ili slab kontakt na nekom kablu pri visokim temperaturama dolazi do širenja metala, a samim tim i gubljenja kontakta, a pri hladnim temperaturama kontakti se stežu i sve se čini u redu.

Ja solim pamet!

07-02-2008 11:12 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
rs4
Junior Member
**

MK516 Wrote:
Ako je u pitanju masa ili slab kontakt na nekom kablu pri visokim temperaturama dolazi do širenja metala, a samim tim i gubljenja kontakta, a pri hladnim temperaturama kontakti se stežu i sve se čini u redu.

sad cu za vikend da probam jos jedanput da pregledam masu ma stavicu jos jedan ekstra kabal na motor pa da vidimo i to nikad se ne zna

07-02-2008 06:15 PM
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators

ma prodaj ti to pasha , najbolje ti je

manijak ne moze biti svak
07-02-2008 06:17 PM
MK516
BMW MOD 516

rs4 Wrote:

MK516 Wrote:

sad cu za vikend da probam jos jedanput da pregledam masu ma stavicu jos jedan ekstra kabal na motor pa da vidimo i to nikad se ne zna

Probaj izvesti dodatnu masu sa alnasera ili alternatora direktno na neki vod mase ili na šasiju, svejedno je. Obrati pažnju da to bude jako debela žica jer je promjer provodnika itekako bitan u slučaju kad se koristi za (-) vodove!

Ja solim pamet!

07-03-2008 04:03 PM
rs4
Junior Member
**

MK516 Wrote:

rs4 Wrote:

MK516 Wrote:

Probaj izvesti dodatnu masu sa alnasera ili alternatora direktno na neki vod mase ili na šasiju, svejedno je. Obrati pažnju da to bude jako debela žica jer je promjer provodnika itekako bitan u slučaju kad se koristi za (-) vodove!

probacu sutra i to stavicu mu ekstra masu pa da vidimo

07-04-2008 12:10 PM
rs4
Junior Member
**

kada skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali svaki put iz prve bio vruc ili ledan on pali cim pipnem kljuc nadam se da sam ovaj put blizi kvaru samo je jos pitanje dali neko od vas zna sta bi sad bio uzrok znaci cim skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali super .isto sam primjetio kad odvojim steker da se lampica od grijaca sporije gasi i da se upali ventilator od klime

07-06-2008 12:19 PM
BMW-E30
Posting Freak

rs4 Wrote:
kada skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali svaki put iz prve bio vruc ili ledan on pali cim pipnem kljuc nadam se da sam ovaj put blizi kvaru samo je jos pitanje dali neko od vas zna sta bi sad bio uzrok znaci cim skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali super .isto sam primjetio kad odvojim steker da se lampica od grijaca sporije gasi i da se upali ventilator od klime

sensor temperature daje signal kolika je temperatura motora,vruc motor znaci krace ili ni uopste njie potreban signal za grijace da griju....
a sto se pali ventilator je zato sto nema signal od sensora,u kojem stanju je temperatura motora,ventilator se pali dabi temperatura nebi na visoke stepene isla .i ako nema signala nezna copjuter u kojem stanju je motor,

Za kratko vrjeme bice preradena moja web stranica

.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim

07-06-2008 12:55 PM
rs4
Junior Member
**

BMW-E30 Wrote:

rs4 Wrote:

sensor temperature daje signal kolika je temperatura motora,vruc motor znaci krace ili ni uopste njie potreban signal za grijace da griju....
a sto se pali ventilator je zato sto nema signal od sensora,u kojem stanju je temperatura motora,ventilator se pali dabi temperatura nebi na visoke stepene isla .i ako nema signala nezna copjuter u kojem stanju je motor,

u redu to sam skontao ali sta sad gdje lezi kvar u svemu tome dali bi bilo stetno za motor voziti bez tog senzora sta sad

07-06-2008 02:07 PM
Pages (7): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ford Focus problem ... Travnicki Nocni Setac 5 155 11-18-2008 09:14 PM
Last Post: Travnicki Nocni Setac
  Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina sadik007 9 240 11-17-2008 10:10 PM
Last Post: sadik007
  Pomoc Astra Smokey 3 191 10-16-2008 12:59 PM
Last Post: ajdin_ze
  Pomoc Nissan Micra trebamiauto 0 163 10-16-2008 09:13 AM
Last Post: trebamiauto
  problem sa turbom cdi 8 356 09-26-2008 01:52 PM
Last Post: cdi

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: