|
audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
|
| Author |
Message |
rs4
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
kada skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali svaki put iz prve bio vruc ili ledan on pali cim pipnem kljuc nadam se da sam ovaj put blizi kvaru samo je jos pitanje dali neko od vas zna sta bi sad bio uzrok znaci cim skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali super .isto sam primjetio kad odvojim steker da se lampica od grijaca sporije gasi i da se upali ventilator od klime
sensor temperature daje signal kolika je temperatura motora,vruc motor znaci krace ili ni uopste njie potreban signal za grijace da griju....
a sto se pali ventilator je zato sto nema signal od sensora,u kojem stanju je temperatura motora,ventilator se pali dabi temperatura nebi na visoke stepene isla .i ako nema signala nezna copjuter u kojem stanju je motor,
u redu to sam skontao ali sta sad gdje lezi kvar u svemu tome dali bi bilo stetno za motor voziti bez tog senzora sta sad
|
|
| 07-06-2008 02:08 PM |
|
|
BMW-E30
Posting Freak

Status:
|
kada skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali svaki put iz prve bio vruc ili ledan on pali cim pipnem kljuc nadam se da sam ovaj put blizi kvaru samo je jos pitanje dali neko od vas zna sta bi sad bio uzrok znaci cim skinem steker sa senzora za temperaturu auto pali super .isto sam primjetio kad odvojim steker da se lampica od grijaca sporije gasi i da se upali ventilator od klime
sensor temperature daje signal kolika je temperatura motora,vruc motor znaci krace ili ni uopste njie potreban signal za grijace da griju....
a sto se pali ventilator je zato sto nema signal od sensora,u kojem stanju je temperatura motora,ventilator se pali dabi temperatura nebi na visoke stepene isla .i ako nema signala nezna copjuter u kojem stanju je motor,
u redu to sam skontao ali sta sad gdje lezi kvar u svemu tome dali bi bilo stetno za motor voziti bez tog senzora sta sad
nemozes bez sensora vozit auto,zato sto ti motor uvjek sa bogatom smjesom radi.
ide na servis i nek iscitaju compjuter nek pogledaju "istwerte"i nek vidu koliko je termperatura motora dali je normalno pokazuje ili nek sensor izmjere sa voltmeterom koliko volti daje sensor ili ohm.
Samo moras pogledat koju boji ima sensor.ima razlicni boja sensora
Za kratko vrjeme bice preradena moja web stranica
.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim
|
|
| 07-06-2008 02:26 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Stari moj ako kažeš da si mijenjao taj senzor onda kvar mora biti u vodu!!!
Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 07-06-2008 03:26 PM |
|
 |
rs4
Junior Member

Status:
|
Stari moj ako kažeš da si mijenjao taj senzor onda kvar mora biti u vodu!!!
taj senzor je zamjenjen on je zelene boje ako to nesto znaci u vodu??? ne kontam te de mi molim te prostim rjecima objasnii posto elektronika nije moja jaca strana ali kako sam vas skontao da problem lezi u kompijuteru to jest softweru ili grijesim
|
|
| 07-06-2008 04:37 PM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
Druze vod ti je kabal.Znaci taj tvoj senzor se sastoji iz dva dijela tj. 4 zice iliti kontakta i svaki odradjuje svoj dio posla.Kad ti senzor istekas motorna elektronika se prebacuje na back-up program i radi bez ikakvih problema.Ali nije predvidjeno tako da radi duze vrijeme.Znaci u servis i nek ti ispitaju instalaciju.Ako je instalacija ok onda mjenjaj taj senzor sto si stavio.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 07-06-2008 09:03 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Jah!!! A da ti legendo nisi pomiješao kablove tj. konektore na motoru?! Mislim da imaju dva ista, jedan za pokazivač temperature na tabli, a drugi za slanje iste informacije prema ECU!
Ja solim pamet!
|
|
| 07-06-2008 09:08 PM |
|
|
rs4
Junior Member

Status:
|
Jah!!!  A da ti legendo nisi pomiješao kablove tj. konektore na motoru?! Mislim da imaju dva ista, jedan za pokazivač temperature na tabli, a drugi za slanje iste informacije prema ECU!
mirza nisam pogrijesio sa desne strane motoro pored turba nalazi se taj steker kao sto ajdin kaze na njemu se nalaze cetiri zice ,a pokazivac temperature se nalazi vjerovatno u onoj boci gdje se sipa antifriz samo ta dva senzora od temperature postoje .posto je kod mene ventilator kao kod bmw i mercedesa znaci stalno se okrece i po potrebi ubrzava to jest brze se zavrti
|
|
| 07-07-2008 03:21 AM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
OKi, onda je problem u kablovima. Jednu stvar ne kontam, a to je za šta služe dvije od četiri žice koje se kače na senzor?! Ajdine, daj malo objašnjenja.
Ja solim pamet!
|
|
| 07-07-2008 06:29 AM |
|
 |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
OKi, onda je problem u kablovima. Jednu stvar ne kontam, a to je za šta služe dvije od četiri žice koje se kače na senzor?! Ajdine, daj malo objašnjenja.
Dvije su davac temperature a dvije su prekidno strujno kolo od klime.U slucaju pregrijavanja motora ista ta gljiva gasi klimu.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 07-07-2008 07:23 AM |
|
 |
rs4
Junior Member

Status:
|
Dvije su davac temperature a dvije su prekidno strujno kolo od klime.U slucaju pregrijavanja motora ista ta gljiva gasi klimu.
ajdine dali je onda normalno da se ventilator na hladnjaku za motor stalno vrti zar nebi on trebao da miruje dok se god ona ziva ne zagrije i nezavrti kako to ovdje kazu fisko kopel i usput da te pitam dali poznajes mozda nekog na uska-kantonu ko bi mogao da rjesi kvar jer dva puta sam bio kod dilera kopcali su ga na kompijuter i nista sve sami amateri.
neko mi je jos napisao da probam prebaciti na automatski mjenjac to jest kao da kompijuter misli da je automat i da ga brze alansuje
|
|
| 07-07-2008 12:31 PM |
|
 |
|
|