|
audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
|
| Author |
Message |
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators
Status:
|
RE: audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc
Ti na autu imas dva ventilatora.Jedan je za klimu elektricni a drugi je visko za hladjenje motora i on radi na principu zive.Kako se motor grije tako se obrtaji tog ventilatora povecavaju.Ovaj drugi stalno ima neki broj obrtaja samo sto povecava sa grijanjem motora.Znaci nikad nemoze stajati u mjestu.
Nemozes prebaciti na automatski mjenjac jer je to skroz drugi tip elektronike i instalacije i nemoj se igrati sa tim i pokusavati jer 99% da neces moci nikako upaliti.
Nazalost nemam nikog u tvom kantonu tako da sve sto ti mogu pomoci se zavrsava ovdje on-line.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 07-07-2008 12:53 PM |
|
|
ljubo.l
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
problem je u količini goriva potrebno je reprogramirati računar ubrizgavanja da se unesu parametri koji odgovaraju
|
|
| 08-03-2008 05:55 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
problem je u količini goriva potrebno je reprogramirati računar ubrizgavanja da se unesu parametri koji odgovaraju
Ništa me ne pitajte o BMW-u jer ja solim pamet velikanima. Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 08-03-2008 07:00 PM |
|
 |
herkules
Posting Freak

Status:
|
Prekontolisi taj senzor temperature i svu instalaciju oko njega.Nikad ne znas ko je sta cackao.||Imas simptome slicne kao ja i sve se vrti oko alnesera,sensora temperature,akumulatora.Kod mene je bio prekid u instalaciji koja je vodila do senzora temperature,alneser je otisao i akumulator sam stavio nov.Neko se namjerno igrao sa prespajanjem instalacije u mom slucaju.Pogledaj to sve dobro..E vidi jos nesto sad sam pricao sa drugom koji radi u Audi Servisu i kaze da su imali slucaj kod tog modela kao tvoj da auto vergla dugo i nista nisu mogli otkriti sta je.Na kraju je dijagnoza pala na prekidac za palenje kratkih svjetala.zamijenili su prekidac i auto je palio normalno.Navodno neki vod ide preko tog prekidaca i on zna da napravi problem.Mada sustinski taj auto je stalno dugo verglao.E jos nesto Jesi li kontrolisao Relej palenja.Ne znam vise sta bih ti predlozio.Jedino jos ciscenje garezi sa ventila,ali sam znas da kad vec otvoris motor moras biti spreman na sve.Javi sta si napravio.Da si u Banja Luci sad bih te odveo kod covjeka koji bi mogao to da rijesi.Radi u Audi Servisu kao Elektronicar i jako je dobar e sad je problem sto ubrzo odlazi za Italiju
...0-100KM/h 9.3sec 402m-17.2sec
Testirano G-techom
|
|
| 08-04-2008 08:06 AM |
|
 |
|
|