Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
Audi A8
Author Message
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Audi A8

Kod mene su bili slucajevi da "mrsi" na stangasu, obrtaji variraju ali auto vude kako treba i to samo 1.4 MPI. Navodno je u svim slucajevima sistem za dovod goriva bio u pitanju (prljavo gorivo) tako da dijagnostika nista nije pokazala, dok je na jednom ustanovljen problem sa diznom na jednom cilindru. Kako dijagnostika nista nije pokazala, auto je sluzbeni i ide kako treba, a niko se nije bunio ja nisam nista preduzimao. Mozda bih probao sa nekim brand name aditivom za gorivo za ciscenje injektora i sistema za napajanje goriva

Proud to be BMW E 21 owner!
09-19-2007 08:01 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

I kod nje je 1,4 MPI. I ona vuce dobro i ide ko zuca (osim sa klimom), ali me nerviraju te varijacije...Znaci do goriva? Dizni? A nije do senzora zraka?

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
09-19-2007 08:28 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
goran16v
Posting Freak

pajero1987 Wrote:
I kod nje je 1,4 MPI. I ona vuce dobro i ide ko zuca (osim sa klimom), ali me nerviraju te varijacije...Znaci do goriva? Dizni? A nije do senzora zraka?

Valjda bi dijagnostika pokazala gresku na senzoru protoka zraka

09-19-2007 08:49 AM
herkules
Posting Freak

pajero1987 Wrote:
Kod moje kolegice na Fabiji koju sam juce vozio isti problem. Auto skroz neravnomjerno radi. U Skodi je ubjedjuju da je sve OK. Ali meni nije OK, ako kazaljka obrtomjera u ler gasu ide gore dole i ako osjetis da motor sam sebi daje i oduzima gas malo ali ipak varira...Gorane ti si studiro na Fabijama??? Koji mu je??? ili Koji joj je...hahahahaa

Dovezi ti meni kolegicu da je ja malo prostudiram mora da je do nje treba redovan servis....Kaisevi i ostalo...Dotezanje ,natezanje,stelovanje klapne itd....
Slozen je to proces i dugotrajan  ...hehehehhe
Ako meni ne vjerujes pitaj naseg pajdu @Ajdina...
Jel tako Ajdine???

...0-100KM/h 9.3sec 402m-17.2sec
Testirano G-techom

This post was last modified: 09-19-2007 09:16 AM by herkules.

09-19-2007 09:15 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

herkules Wrote:

pajero1987 Wrote:
Kod moje kolegice na Fabiji koju sam juce vozio isti problem. Auto skroz neravnomjerno radi. U Skodi je ubjedjuju da je sve OK. Ali meni nije OK, ako kazaljka obrtomjera u ler gasu ide gore dole i ako osjetis da motor sam sebi daje i oduzima gas malo ali ipak varira...Gorane ti si studiro na Fabijama??? Koji mu je??? ili Koji joj je...hahahahaa

Dovezi ti meni kolegicu da je ja malo prostudiram mora da je do nje treba redovan servis....Kaisevi i ostalo...Dotezanje ,natezanje,stelovanje klapne itd....
Slozen je to proces i dugotrajan ...hehehehhe
Ako meni ne vjerujes pitaj naseg pajdu @Ajdina...
Jel tako Ajdine???

Vozi ti kolegicu Herkulesu a meni dovuci Fabiu.Nek se oni u miru steluju dok ja nastelujem fabiu.Hheheheeheheheheheheh

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
09-19-2007 09:26 AM
goran16v
Posting Freak

Nemojte tako, u cijeloj prici svi ce nesto da steluju ili ce biti nastelovani osim naseg Pajera, sredite da i on nesto nasteluje ili bar da ga neko nasteluje!

09-19-2007 09:45 AM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

goran16v Wrote:
Nemojte tako, u cijeloj prici svi ce nesto da steluju ili ce biti nastelovani osim naseg Pajera, sredite da i on nesto nasteluje ili bar da ga neko nasteluje!

Ma on ti je moj Gorane BO po pitanju zena.On ima jednu i to je to.Za njega nepostoji druga.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
09-19-2007 10:02 AM
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

herkules Wrote:
Slozen je to proces i dugotrajan  ...hehehehhe

Hahahahahha!!!! Kralju! Pretpostavljam da ti je radiona tamo kod bolnice? Smile

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
09-19-2007 10:17 AM
goran16v
Posting Freak

ajdin_ze Wrote:

goran16v Wrote:

Ma on ti je moj Gorane BO po pitanju zena.On ima jednu i to je to.Za njega nepostoji druga.

Pustite ga onda bar da gleda...

09-19-2007 10:18 AM
pajero1987
Posting Freak

@Ajdine tebi sam davao kolegicu, ti nisi htio...nemoj poslje da bude nisam znao kad je herkules stavi na kanal...hahahaha

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
09-19-2007 11:29 AM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  audi a4 1.9 tdi problem sa palenjem pomoc rs4 63 1,456 08-04-2008 08:06 AM
Last Post: herkules
  board computer Audi A3 chance 5 227 07-11-2008 11:10 AM
Last Post: peli
  Ins Tabla Audi A4  1.8T 2000+ Hybrid 4 415 11-23-2007 10:08 AM
Last Post: Hybrid
  audi a4 2.5tdi kvar???? Zuka_BMW 0 399 08-11-2007 06:39 AM
Last Post: Zuka_BMW
  Brojevi relaja za Audi i VW sadik007 0 2,109 06-28-2007 08:02 AM