|
Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina
|
| Author |
Message |
sadik007
Member

Group: Registered
Status:
|
Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina
U pitanju je Audi 2.0 16v motor ACE, 1994, Audi B4 karavan
Imam 2 gluposti....
Tesko mi autu pali... moram dosta verglati.. Ili da 2, 3 puta okrenem kljuc samo na kontankt, da pumpa nabije benzin i onda upaliti.... .I kad pali moram dosta gasa dati... Cudno.. A sve ostalo, auto super radi, negasi se.. i dobro vuce... primjetio sam da nekad kad je hladan upali sa sec, ali ako tad fuli, mora se verglati dugo.. dolazi zima pa nebi htjeo da mi jos alkum, zeza radi tolikog verglanja..
Koliko znam, nema gresaka na comp....
Drugo pitanje,
hladjenje/ventilacija samo radi na 3 brzini.. Pa sam htejo da pitat prije nego pocnem rastavljati.. Da li je do motora, relay, ili prekidaca... Mrsko m ije sve to skidat, pa da vidim jel jos ko ima problem.. Znaci kad prebacim dugme na I, ili II nista, na na 3 punom brzinom radi.. Auto ima rucno klimu
Hvala
|
|
| 10-27-2008 02:21 PM |
|
|
BMW-E30
Posting Freak

Status:
|
RE: Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina
U pitanju je Audi 2.0 16v motor ACE, 1994, Audi B4 karavan
Imam 2 gluposti....
Tesko mi autu pali... moram dosta verglati.. Ili da 2, 3 puta okrenem kljuc samo na kontankt, da pumpa nabije benzin i onda upaliti.... .I kad pali moram dosta gasa dati... Cudno.. A sve ostalo, auto super radi, negasi se.. i dobro vuce... primjetio sam da nekad kad je hladan upali sa sec, ali ako tad fuli, mora se verglati dugo.. dolazi zima pa nebi htjeo da mi jos alkum, zeza radi tolikog verglanja..
Koliko znam, nema gresaka na comp....
Drugo pitanje,
hladjenje/ventilacija samo radi na 3 brzini.. Pa sam htejo da pitat prije nego pocnem rastavljati.. Da li je do motora, relay, ili prekidaca... Mrsko m ije sve to skidat, pa da vidim jel jos ko ima problem.. Znaci kad prebacim dugme na I, ili II nista, na na 3 punom brzinom radi.. Auto ima rucno klimu
Hvala
pogledaj vorwiederstand ili prekidac mislim da je to na bih sigurno on ti je otiso inace mjeri struju na stekeru kod motora ventilacije...
Za kratko vrjeme bice preradena moje web stranica
.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim
|
|
| 10-28-2008 05:48 PM |
|
 |
sadik007
Member

Status:
|
This post was last modified: 10-28-2008 09:16 PM by sadik007.
|
|
| 10-28-2008 08:29 PM |
|
 |
BMW-E30
Posting Freak

Status:
|
nema na cemu
sigurno ti je dio otiso,ako ti radi na 3 stepenu
ali opet provjeri dali prima struju na sve plus kablove
Za kratko vrjeme bice preradena moje web stranica
.....pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim
|
|
| 10-28-2008 09:24 PM |
|
|
sadik007
Member

Status:
|
E cao...
Evo prije 2 dana sam.. Skinuo resistor pack i zamjenio temeraturni osigurac.. Nasam sam isti 240c 10am u elektronic centar za 2.5KM... Skinio stari, zelemio nivi u super radi.. Najvise sam se napatio dok sam nasao i izvadio resistor pack...
Ali eto, ko ima isti problem... u Elektronic centar kod vjecne vatre ima dio..
E sad, mi je samo jos ostalo da rijesim glavni problem.. tesko paljene... imali ko kakvu ideju... Svjecice, kablovi su ok.. auto super radi kad se upali.. sta bi moglo biti... jos jedna stvar, kad se napokon upali cuje se jak miris benzina, previse jaka mjesavina..
|
|
| 11-05-2008 12:54 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Mozda je neki od vakuuma pustio pa ulazi zrak u instalaciju za gorivo i vraca gorivo prema rezervoaru i da mu treba vremena na pumpa navue i navergla gorivo...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 11-05-2008 01:12 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Fali ti zraka na paljenju! Vidi ima li problema na usisnom sistemu redom od zračnog filtera, protokomjera, regulatora lera i usisne grane. Pretpostavljam da ti je malo i potrošnju povećao pa ćeš i taj problem riješiti otklanjanjem eventualnog problema na pomenutim dijelovima... Sretno i javi šta si napravio...
Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
|
|
| 11-05-2008 06:08 PM |
|
|
trizex
Junior Member

Status:
|
Ma cim ima problem tako kad odstoji, odn. jutarnje paljenje, Goran ti je rekao sta je, kuburim s istim, vuce negdje zrak, i vrati se gorivo u rezervoar, pa dok pumpa navuce ponovo valja verglat, ja to rijesim kad ne zurim tako da dam kontakt 4-5 puta da navuce gorivo, i onda pali "na po kljuca", inace valja verglat fino da bi sastavio...
|
|
| 11-05-2008 10:34 PM |
|
 |
sadik007
Member

Status:
|
Cao narode, hvala na info i idejama.. Moram pazljivo pogledati ovaj vikend...
Samo nije mi jasno jedna stvar.. Kako onda kad auto nediram 2 dana, okrenem kljuc i odma upali i super radi.. A ako fuli to paljenje, onda bas moras da verglas... Ako je vakuma, onda bi vakum trebao da iscuri/popusti od stajanja.. Nije mi jasko kako bolje pali kad auto duze stoji..
Ja sam mislio da problem moze biti "pressure regulator" na K-glavi ili Hall senzor.
|
|
| 11-06-2008 08:36 PM |
|
 |
sadik007
Member

Status:
|
Popravka hladjenja nije dugo trajala... Jucer mi je opet poceo zezat, i opet radi samo na 3 brzini, opet otisao "resistor pack".. Izgleda da motor nije dobar pa se previse grije ili previse struje vuce...
zezancija ....
|
|
| 11-17-2008 10:10 PM |
|
|
|
|