Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
Australian Grand Prix
Author Message
Travnicki Nocni Setac
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: Australian Grand Prix

I pored 10 seconds penalty u toku trke Barichello je nakon trke diskvalifikovan sa šestog mjesta i Raikonnen ipak dobija 1 poen... Počeo je raditi zeleni sto...Rules

Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
03-16-2008 09:19 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MersauX
Administrator

Group: Administrators

Morali su pratiti ono sto su zapoceli prosle godine kada su Fisichella i Massa diskvalifikovani u Kanadi nakon sto su napustili boks iako je na izlazu bilo crveno svjetlo.

Ferrari vrlo nepouzdan, vozaci su se borili lavovski, ali i grijesili, nazalost. Hamilton odvezao bez greske kao i Heidfeld i Rosberg. Kovalainen nakon sto je pretekao Alonsa greskom pritisnuo limiter.

Bourdais vozio izvanredno s obzirom da je ovo njegova prva utrka, sa 17. na 4.

http://www.wlmsg.com
03-16-2008 09:42 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
PITAROZDER
Super Moderator

Group: Super Moderators

Travnicki Nocni Setac Wrote:
I pored 10 seconds penalty u toku trke Barichello je nakon trke diskvalifikovan sa šestog mjesta i Raikonnen ipak dobija 1 poen... Počeo je raditi zeleni sto...Rules

pravila su jasna i nije poceo radit zeleni sto ... baricelo je kaznjen s pravom , na izlasku iz pit-stopa je gorilo crveno svijetlo tako da nije mogao izac na stazu a on je to uradio ... ostalo, trka ludnica ziva od odustajanja i ne snalazenja jednog dijela vozaca sa novim pravilima ... ferrari bez zan toda totalno bez ideje i taktike , pogotovo oko kimija i prvog mjenjanja guma ... dosta smuseno , al tek je pocelo ... kimi dobar , pokazao srce, al nije mogao uticat na mehanicki kvar dovoda goriva

idemo ja moja treba i njen frajer
on me pita :"imas li dvije marke?"
reko:"nemam, a i da imam odakle mi"
03-16-2008 03:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Travnicki Nocni Setac
Junior Member
**

Samo mi je čudno da je Barichello kažnjen i u toku trke i nakon trke... Znam da je prolaz kroz crveno svjetlo kažnjiv sa diskvalifikacijom ali čemu onda 10 sec Stop&go Penalty... Mogli su ga diskvalifikovati nakon utrke i sa trećeg mjesta... ili bilo kojeg... Rijetko se dešava da vozač dobije dvije kazne za jednu grešku...

03-16-2008 06:09 PM
PITAROZDER
Super Moderator

Travnicki Nocni Setac Wrote:
Samo mi je čudno da je Barichello kažnjen i u toku trke i nakon trke... Znam da je prolaz kroz crveno svjetlo kažnjiv sa diskvalifikacijom ali čemu onda 10 sec Stop&go Penalty... Mogli su ga diskvalifikovati nakon utrke i sa trećeg mjesta... ili bilo kojeg... Rijetko se dešava da vozač dobije dvije kazne za jednu grešku...

ne znam preko koga si pratio prenos (i kako su prenijele stanice) al mimo greske za prolaz kroz crveno je nacinjen jos jedan prekrsaj a to je kad je pit-stop zatvoren mogu se radit popravke na motoru al se ne smije sipat gorivo , sto je baricelo uradio

03-16-2008 08:31 PM
Travnicki Nocni Setac
Junior Member
**

Mislio sam da kad je pit lane zatvoren da se to sve vodi kao jedan prekršaj jer je crveno svjetlo i na ulazu... No dobro... Trke će biti bolje ako se pravila budu poštovala...

03-16-2008 09:05 PM
Faya_M5
Posting Freak

ma ovo oko Barichella je ba normalno...on je gresku napravio sto je prosao kroz crveno, al je sigurno bio skrhan jer je povukao covjeka za sobom i bog zna sta mu je bilo, pa je izasao i ne gledajuci i razmisljajuci o svjetlu. Zao mi najvise onog Bourdaisa i Kubice...oni dzaba platise zbog nekog kvara bezveznog...Bourdais je pokazao da zna vozit iako je tek poceo u formuli, za razliku od jednog Masse koji se odma okrenu na prvoj krivina zbog prejako pritisnutog gasa...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
03-16-2008 10:00 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

nije se Felipe okrenuo na prvoj krivini zato sto je dao previshe gasa, nego zato sto ga je Kovalainen zatvorio, i gurnuo sa staze,. Obojica su zajedno usli u krivinu a krivina jednostavno nema prostora za dvojicu

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
03-17-2008 07:19 AM
Faya_M5
Posting Freak

ja kako sam vidio bilo je prejako...al eto ne znam...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
03-17-2008 12:28 PM
PITAROZDER
Super Moderator

Edis Jasarevic Wrote:
nije se Felipe okrenuo na prvoj krivini zato sto je dao previshe gasa, nego zato sto ga je Kovalainen zatvorio, i gurnuo sa staze,. Obojica su zajedno usli u krivinu a krivina jednostavno nema prostora za dvojicu

nije bio jak udar , al se na usporenom snimku vidjelo kako je masa udaren u zadnji tocak taman toliko da se zaspinuje u zid

03-18-2008 12:31 AM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  NURBURGRING GRAND PRIX 20, 21, 22 juli 2007 abi 101 30 1,087 07-30-2007 11:15 AM
Last Post: Lage- alijas240Z
  SILVERSTONE FORMULA ONE GRAND PRIX 06, 07, 08 juli 2007-ine abi 101 27 979 07-13-2007 07:34 PM
Last Post: Travnicki Nocni Setac
  MAGNY COURS FRANCE GRAND PRIX 29,30 juni, 1 juli 1007 abi 101 24 1,019 07-04-2007 09:27 AM
  INDIANAPOLIS GRAND PRIX 15, 16, 17 juni 2007 abi 101 15 668 06-18-2007 09:07 AM
  2007 Australian Grand Prix Katz 9 286 03-20-2007 04:37 PM
Last Post: Katz

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: