Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Auto Magazin MAJ 2005
Author Message
chimera
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Auto Magazin MAJ 2005

Eh sad da se osvrnem na 11 Familijarnih...test radili Slovenci.

Na testu AR147, Audi A3 sportback, Citroen C4, Fiat Stilo, Ford Focus, Mazda 3, Opel Astra, Peugeot 307, Renault Megane, Toyota Corrola, VW golf...

Test je pokusao da donese nesto novo. Ono sto je na kraju je donjeo, sumnju u isti i njegovu objektivnost.

Pogadjate pobjedio je Golf ispred Sportbacka! Al haj sto je pobjedio, nego u ovolikoj konkurenciji GOLF je dobio najvise poena za vanjski izgled! Shocked

Tako Golf ima 119 poena na spoljasnost, Audi 114, Alfa 105 a Mazda 109. U odnosu na Audija, Golf je po AM taman toliko bolji koliko mu treba za pobjedu! Audi je dobo za unutrasnjost 14 od mogucih 15 a Golf 13! Audi je bar 3 klase kvalitetniji unutra, al haj! Nadalje prosjek potrosnje zaGolf je 7.7 litara a za Audi 6.2 litara ali Audi za ekonomicnost dobija 33 poena a Golf 38! Ne kontam!!!! Evil or Very Mad

Nepravda je najvise nanesena ocjenjivanjem vanjskog izgleda. Bukvalno je to prevagnulo koji ce auto da pobjedi. Da je bilo sta drugo, pa hajde. Ali Golf da je najljepsi od ovih 11 auta je mizerno i podsjeca me na testove Autobilda, gdje SvAbA uvjek mora da pobjedi. I na kraju krajeva, Audi je najbolji na testu. Ujedno i najskuplji ali novinar kaze "u golfu dobijete slican sadrzaj, za manje novca!" dobijes i u svim testiranim isto slican sadrzaj, ima i volan i gas i kocnicu.Finese odlucuju!

"Mazda se iz sivila prosjeka i neprepoznatljivosti nekih auta u ovom razredu izdvaja sportskom svjezinom dopadljive spoljasnosti!!!!" Al je Golf ljepsi na kraju. I Golf nije sivilo i neprepoznatljivost! Zato je i pobjedio! Uglavnom svi auti do 5 mjesta su zakinuti!

Ima toga jos, mamuran sam. Kupite AM i uvjerite se sami!

Ah da na BenzinVSdizel se necu ni osvrtat, Muharemovic je opet "zasijao"! Katastrofa, i to sam blag!

Alden je Renoa odradio odlicno.Sta drugo nego RESPECT!

Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
05-08-2005 05:06 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Guest
Unregistered

Sramota stvarno, pa ako su za sve ostalo upravu za to da je Golf najljepsi nikako nisu, smijesno stvarno.
Cudi me sto nisu u test ubacili i BMW serije 1, al *ebiga kako ce ici dotle pa reci da je Golf i od BMW-a bolji, bilo bi vec ofirno do bola Laughing Laughing

05-08-2005 08:56 AM
Quote this message in a reply
tKO
Junior Member
**

Popravio se Auto Magazin.

A Vinku Kerncu se i dalje toleriše hibridni slovensko-bosanski jezik Laughing

Opelov (tekstualni) izum (caravan) koji se primio kao Jeep za terence, kao karoserijska varijanta (u ovoj varijanti Astre) je među najskladnijim kod kombijima slične veličine.

Haugh ! Ja Vinko Kernc : Ja slovenac. Ne znati padeže i imati sjebanu sintaksu i voljeti zagrade (Ja pisati za bosanski magazin)!

Laughing Laughing

05-08-2005 10:50 AM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

Odoh sad da kupim golfa 5icu! Fakat je dobar! Auuuu kad ga nahvalise ovako, mora da je najbolji....

Ali zato str. 54..... eeeee djeco, djeco.... pa vidite sta su ljudi pravili dok je VW pravio lubenicara... ccc 8)

http://www.bhrenaultclub.com/

11

05-08-2005 05:41 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kenno
Posting Freak

Nisam ni kupio..jos
al sta drugo i ocekivati
auto motor und sport :arrow: avto magazin :arrow: auto magazin

05-08-2005 06:17 PM
Kenno
Posting Freak

A evo i sta slovenci misle o BIH izdanju.

http://www.avto-magazin.si/forum/viewtopic.php?t=287

05-11-2005 06:19 PM
iceman ze
Senior Member

Ajde ljudi nije sve crno kako napisaste.......ima makar NAGRADNA IGRA, nadati se je da nesto covjeka i pogodi, ovaj put dobar digitalac, bas bi mi bio potreban jedan takav, dojadilo mi vise posudivati.

05-11-2005 07:56 PM
Kenno
Posting Freak

I to sto kazes! Smile

05-13-2005 07:15 PM
iceman ze
Senior Member

Osim sto mi sde svida digitalac, svidio mi se i onaj test 2 Fabije dizel vs. benzin......test na 100.000 km. Koliko toliko da razbije mit o isplativosti dizela, i da covjek neke cinjenice spozna......ja bi prvi bubnuo da je dizel isplativiji......ali test malo drugacije kaze Wink

05-13-2005 07:34 PM
chimera
Posting Freak

iceman ze Wrote:
Osim sto mi sde svida digitalac, svidio mi se i onaj test 2 Fabije dizel vs. benzin......test na 100.000 km. Koliko toliko da razbije mit o isplativosti dizela, i da covjek neke cinjenice spozna......ja bi prvi bubnuo da je dizel isplativiji......ali test malo drugacije kaze Wink

Ne pricaj gluposti! Ono je test na 200 km. A ostalo je matematika i figurativne brojke! Auto u svim uslovima nije presao ni po 100 nego po 70 km...sad skontaj da u takvim uslovima ne mozes izmjeriti nista, jer jedan ce vozac krenuti sa vise, jedan sa manje gasa, jedan ce ranije mjenjat brzinu, jedan kasnije i tako dalje...bez 5000 nema pravog prosjeka, a s tim nema ni realne potrosnje...nadalje gorivo sipano "do cepa" a to je pokazatelj nicega...jer se u samu cijev moze nabit par litara...i kako znas jel svaki put isto?

Nedavno je na Discovery chanel-u bio test kad auto vise trosi kad je upaljena klima ili kad su spusteni prozori?

Trebao si vidjet kako i na koji se sve nacin mjeri potrosnja. Koje su pripreme i sve dalje. Ono je amaterski pokusaj brice da od guzice napravi lice...

Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
05-14-2005 12:35 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Auto magazin Edis Jasarevic 50 1,915 04-28-2005 07:05 AM
Last Post: Edis Jasarevic