|
Auto magazin
|
| Author |
Message |
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
he he ... ma nije to vala jarane zbog tebe nego zbog slovenaca,ja tebe ne vezem za taj magazin,ti si samo uposlenik istog nego opcenito govorim o slovenackom proizvodu.
:) :) :)
|
|
| 04-25-2005 08:39 AM |
|
|
chance
Moderator

Group: Moderators
Status:
|
evo i moje misljenje
1. prestao sam kupovati nase magazine jer ne lice ni na sta prema nekim mojim kriterijima, vise-manje svode se na isto, razlika je ko testira koje auto, a ostale vijesti isto, samo malo promjene raspored slika
sadrzaj ukratko: vijesti iz inostranstva, vozili smo, vozili smo, vozili smo (staro auto), sport... nikakve analize, nikakve teme, kolumne....
2. mozda jest do slovenaca, ali slazem se sa chimerom i meni je nekako odmah odbojno, da budem iskren uzeo sam auto magazin 2 broja i odustao, jer mi nije bio dovoljno interesantan (mozda je sad stanje bolje)
3.meni licno najbolji casopis tog tipa (a koji je meni dosao saka) je hrvatski auto blic (osim sto testiraju automobile imaju i zanimljivih tema tipa koliko im se isplatiti tociti gorivo u susjednim zemljama, koliko se isplati uvesti auto iz amerike, pa ko daje kakve kredite, leasing..... znaci konkretno se vezu za hrvatsku i vrse analize iz te perspektive) meni bar nije samo bitno da vidim kako ide novi polo ili sta vec, vec da se obrade i neke druge teme koje zanimaju vozace
hawg....
chance je rekao
|
|
| 04-25-2005 09:12 AM |
|
 |
M3
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Ma AM vam nije los,ali nije ni sad situacija ko prije pa da nema adekvatne konkurencije.I ja mislim da je A.klub bolji,iako su i oni prodali dusu ...
AM kupujem bukvalno zbog rubrike BH sport,a malo i zbog ekipe koja ga pravi.
Samo ste utanjili i sa tim sportom pravo,pa moze se valjda napraviti neki intervju s ovim nasim driverima,sta pripremaju itd.,mozda i predstavit neki trkaci auto iz Bh prvenstva... to bar nije problem,a nije ni skupo.
Testovi,pogotovo preneseni su tanjez,da je M.Cesenj test vozac u dure,ovi sad Janezi vala sturo.
|
|
| 04-25-2005 11:50 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
pa bice vise o domacemo sportu,mozda ne u ovom narednom broju koji ide za maj, ali kada vec krene sezona kod nas sasvim sigurno da ce bh sport dobiti vise stranica
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 04-25-2005 12:53 PM |
|
 |
M3
Senior Member

Status:
|
Nemojte zahaterit,ja cu vas kupovat svakako,samo dobronamjerna kritika.
A Lebowski vam je pravo pojacanje u mini prelaznom roku.
Mogli ste i Faruka ulitiva za dopisnika
|
|
| 04-25-2005 01:02 PM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
pa bice vise o domacemo sportu
pocnite sa Almirovim trecim mjestom u Austriji
Mogli ste i Faruka ulitiva za dopisnika
neka hvala
|
|
| 04-25-2005 02:19 PM |
|
|
Edis Jasarevic

Status:
|
zar sumnjas ?
naravno da ce biti price o Almiru u novom broju.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 04-25-2005 04:28 PM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Edise, budi nekad posten i realan. AM nije ni do koljenja AK!
Ne interesuje me sto nasi zastupnici nemaju sluha! To su krivi magazini na ovim prostorima i novinari i urednici koji su radili u njima.
To sto Slovenija ima vece trziste od BH me ne zanima. Kupuju parama koje su pokrali i KRADU od tvojih zemljaka! Sjeti se stare devizne!Isto kao sto me ne zanima sta jedan Janez misli o nekom autu. Jer drzava im je tolika da sa jednom Modenom ne treba ti vise od 10 minuta da je predjes.
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 04-25-2005 04:50 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
ajde sada ti budi posten i realan pa reci da si ti prodavac automobila i da godisnje prodas 20-.tak auta da li bi ti od te svote koju zaradis odvajao na testna auta i promocije automobila.
Glupo je uopste porediti AM i AK, jer je AM BiH casopis a AK hrvatski casopis. ALi ti si veliki patriota pa kupujes AK i time direktno doprinos deficitu (dakle tvoj novac ide direktno u Hrvatsku), a neces da kupis AM jer je zaboga to Slovenska licenca, iako ce novac koji ti das za kupovinu AM-a ostati u BiH, jer je AM BiH novina sa sjedistem u sarajevu i svim zaposlenim iz BiH.
Ja ne vidim logiku u tvom razmisljanju.
Niko ne spori kvalitet AK, ali ne vidim zasto bi mene zanimalo prljavo gorivo u Hrvatskoj i je li jefitnije tociti u madjarskoj ili u Dugom Selu u Zagrebu, jer ja zivim u Sarajevu a ne u Zagrebu niti u Hrvatskoj. AK ima domace teme i analize ali i dalje ne vidim zasto bih ja te analize citao kada se one ne doticu trzista niti moje direktne okoline u BiH.
Prica o staroj deviznoj stednji je totalno bezveze u kontekstu sa Auto Magazinom. Meni licno je i dalje na racunima stare devizne stednje preko 200 000 KM, pa mislim da imam pravo i o tome da govorim. I dalje ne vidim ja tu vezu o nekakvog fantomskom deficitu prema sloveniji u slucaju AM-.a, niti vidim bilo kakvu vezu kojom ti vidis nekakvu povezanost AM-a i stare devizne stednje.
I ti radis u jednoj auto reviji zar ne, ne vidim da je ta revija napravila bilo kakav pomak niti imalo zatalasala o bilo kakvoj temi zadnjih 5 godina. Zadnje talasanje je bilo protiv ASA AUTO i cijene skoda, nakon cega je ta novina bukvalno propala.
|
|
| 04-25-2005 05:47 PM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Prica nije bezveze.
Zasto bi ja citao nesto sto nije Bosanac testirao?
Hoces da kazes da nismo znali napraviti magazin dok se Slovenci nisu pojavili?
Mislim da imamo ljude, novac i sve sto nam je potrebno da bi imali kvalitetan magazin i bez Slovenaca.
Problem u bransi su sitni interesi pojedinaca.U biti u svemu je ovdje tako, licni interesi ispred svega. Vjerujem da ce doci vrijeme kad ce svi nuditi test auta, samo da imaju reklamu.
To ce doci.
A sto se tice stare devizne stednje, to je pljacka.
A AM nije BH magazin jer su Slovenci dali pare da bi se uopce pokrenuo.
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 04-25-2005 08:26 PM |
|
 |
|
|