|
BH DANI i intervju sa Bajramovicem
|
| Author |
Message |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
BH DANI i intervju sa Bajramovicem
Nisam ga prepozno:
''Mi za sport ne dobijemo ni jednu marku'' .naslov. Moja opaska-otkud onom klubu u gorazdu cirka 20 000 KM za odrzavanje trke ove godine?
Nekoliko brilijantnih citata iz intervjua:
DANI: Gospodine Bajramoviću, u prošlom broju AutoDana Ivica Malić i Nihad ALikadić rekli su da je ''iza nas sezona dobrih vozača i loših organizatora'' u Brdskom šampionatu BiH. Kako Vi gledate na proteklu sezonu:
BAJRAMOVIĆ: Mislim da je protekla sezona bila jedna od najboljih do sada.
pa onda u daljem tekstu, odgađanje zatim i otkazivanje trke u Hercegovini, Bajramović kaže: '' To je jedina mrlja što se tiče organizacije šampionata.''
''Odvežene su četiri utrke, što je bilo sasvim dovoljno za bodovanje, da proglasimo šampione.''
dakle samo forme radi. A proglašenje niti zvanične rezultate još nismo vidjeli.
A za Optimu kaže: ''Imate i Optima Modriču, koja također nije uložila nijednu marku u Brdsko prvenstvo.''
Za kalendar trka za narednu godinu, kaže da će biti utvrđen do 31.12.2005. godine (nesto sumnjam), ali je interesantan cijeli kontekst ovog dijela intervjua:
''BAJRAMOVIĆ: Kalendar utrka će biti utvrđen do 31.12.2005. godine. U nekoj mjeri razumijem vozače. Mi imamo problem da druga dva auto-moto kluba ne priznaju međunarodnu licencu koju BIHAMK jedini ima. Drugo, mi moramo da se usaglasimo sa kalendarima SiCG i Hrvatske, zbog zajedničkih takmičenja.
tako da ćemo sačekati i njihove termine. U Januaru, najkasnije februaru 2006. svi termini će se definitivno znati.
i Fia dozvoljava promjenu kalendara. ovaj sport je ipak uznapredovao.
ima tu jos maglenih izjava, koje su suprotne stvarno stanju, i kojima se mazu oci javnosti, ali dobro.. O tome cemo drugi put
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 12-13-2005 06:59 PM |
|
|
josipovic
Member

Group: Registered
Status:
|
Draga moja gospodo kad bi svi klubovi potrosili deseti dio novaca na auto sport kao OPTIMA nase prvenstvo bi bilo vise nego odlicno,a nezaboravite da OPTIMA ima glavni akcenat tamo gdje vise proda svojih proizvoda.To sto nas par pojedinaca koji smo na dnu uvazenosti naseg kluba potenciramo da se vozi i u BiH sa istim kvaliteto kao u SCG neznaci da je to stav kompletne firme i da smo mi na istoj ljestvici sa SCG vozacima.A sigurno tvrdim da firmi nije stalo da se uklapa u ovako bolje receno nikakvo prvenstvo po pitanju obaveza prema organizaciji.Ko je od odgovornih stupio u kontakt sa klubom i firmom po pitanju organizacije? NIKO.Pa sta se ocekuje da dodju nekoga da mole da ih primi na razgovor.Ili da posalju svoje predstavnike na sastanak pa da poljube kapiju BIHAMKA.
Zalosno ali istinito.
Lakse je naci sirotinjskog organizatora pa sa njim upravljati po vlastitoj zelji,a jos mora pozdravljati ko drzavnu zastavu.
Milos iz Vlasenice ima to sve pa nemoze organizovati trku za Cez jer po rijecima nosioca FINOG CERTIFIKATA treba poloziti kauciju koja je spomenuta od 50.000 i to EURA.A da se neko od odgovornih udostojio da im to saopsti i to bi polozili,ali izreka je cudna stvar.
NADAJMO SE BOLJIM DANIMA ZA AUTO SPORT.
|
|
| 12-13-2005 08:27 PM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
Jucer sam procitao izjavu u Danima.
Kada ne dobijaju ni dinara za sport zasto se grcevito bore da sacuvaju licencu u svojim rukama? Ja bi je dao bez razmisljanja i otarasio se tog "problema" .
|
|
| 12-19-2005 07:48 AM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
E moj imenjak,nije to njima problem nego zlatni rudnik ili bolje receno zlatna ves masina za pranje para
|
|
| 12-19-2005 08:04 AM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
Znam da je ves masina zato i kazem problem. Da mi je vidjeti koliko "zvanicno" kosta BIHAMK jedna trka.Ja znam cijenu, iz iskustva, sa vise klasa i novcanih nagrada nego sad.A da je pranje i to zesce.
|
|
| 12-20-2005 03:43 PM |
|
|