Post Reply  Post Thread 
Pages (17): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
2 Votes - 5 Average   BH KUP
Author Message
tata
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: BIH KUP

Ja radim.Ni danas nije proslo bez vaznih dogovora i rijesavanja pojedinih nedoumica.
Kao prvo i jako bitno finansiski Kup dobiva bitnog sponzora u Sarajevo osiguranju.Gosp. Terzic,generalni direktor,odobrio je besplatno osiguranje za sva vozila.Ovo je minimum koji bi trebao da znatno pojeftini troskove svakog takmicara.Otvorena je mogucnost da pokriju i dio troskova unajmljivanja auta.I jos jedna stvar od njih je nagrada koja ce se dodijeliti jednom od pobjednika a to je besplatno kasko osiguranje za privatno vozilo na godinu dana.

Druga velika nedoumica je bila sta ako se poklope takmicenja kod nas i u Sloveniji.To sam danas rijesio sa gosp.Samom Valantom.Na ime BIH ima apsolutni prioritet ako se termini poklope.Postoji cak mogucnost da vozila citavo vrijeme i ostanu u BIH ako obezbjedim finansiske i organizacione uslove za to.Ali nadam se da cu to uspjeti.Vozila bi odmah poslije posljednje trke u Septembru prosla totalnu reviziju i bila bi do kraja godine prebacena ovamo.Tehnicka podrska Samine pratece ekipe ostaje.Uz ovo dobivamo i ucesce Sase (NeRo)na svim trkama domaceg sampionata kada se ne poklapa sa Slovenackim.Uz njegov Punto vijerovatno bi na trke dolazio jos jedan ili Samo sa Lanciom.

A sada nesto sto je ekskluziva i bas prijatna vijest.Samo Valant,jedan sponzor iz Slovenije i ja smo odlucili da pobjedniku Kupa na kraju godine POKLONIMO JEDAN TAKMICARSKI SEICENTO KAO NAGRADU.Taj jedanaesti auto bio bi dopremljen u BIH vec do kraja godine i besplatno koristen kao 0(predvozac)Auto bi cijelo vrijeme bio koristen u promociske svrhe Kupa.PRAVI MOTIV(u odnosu na one koji ukidaju i pehare i novcane nagrade.Ali necemo sada o njima)

08-11-2006 12:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dren
Senior Member

Kasnim za π/4 !!!

Bravo za (najzad) konkretnu inicijativu...!!!

Neces vjerovati, ali sinoc, nakon sto sam se "nagovorio" Engi, sam se sjetio tvojih rijeci, i Sasinih, i Dusanovih, sa AM godisnjice... Te se sjetih i ovih Fiat-a... I to upravo po ovakvom nacelu, znaci auta pod "kljuc" i svaka trka drugi zrijeb... Rad oko auta svesti na pritisak u gumama, i eventualno rotaciju mjesta tockova...

Kad smo vec kod toga, gdje sam ja u tim "omladinskim" relacijama ? Kad je Vasil Tupurkovski 12 godina mogao biti predsjednik omladine SFRJ, mogu i ja biti "bajati omladinac"...

Salu na stranu, naravno da bi me ovo interesovalo, i da vozim, i da ucestvujem u ozbiljnoj organizaciji takvoga necega... Malo mi je dojadila neozbiljnost, pa bih rado ucestvovao u necemu sto ce liciti na nesto... Makar i kao "Vasil Tupurkovski" Fiat cup-a... Naravno, ako interes bude toliki da mi stariji "izvisimo"...

I u pravu si, sada je pravo vrijeme za poceti sa promocijom i pripremama za iducu sezonu, naravno mislim da bi se moralo napraviti kombinaciju i brdo i krug u sezoni... Mozda i jedan kratki rally u sezoni, sa 5-6 brzinaca, i spojnim etapama... Naravno ako bude uslova za to... Mozda i neko gostovanje u "inostranstvu", npr. krug, ako se u BiH ne mogne napraviti nista osim Banja Luke... Itd................

This post was last modified: 08-11-2006 02:10 PM by Dren.

08-11-2006 02:09 PM
tata
Posting Freak

RE:  BIH KUP

Dren Wrote:
naravno da bi me ovo interesovalo, i da vozim, i da ucestvujem u ozbiljnoj organizaciji takvoga necega... Malo mi je dojadila neozbiljnost, pa bih rado ucestvovao u necemu sto ce liciti na nesto... Makar i kao "Vasil Tupurkovski" Fiat cup-a

Vasile,drago mi je da i ti budes jedan od nas i cast mi je sto si medu onima koji na ovaj nacin iskazuju povjerenje meni i mojoj ideji.A iznenadices se kada vidis koja su dvojica OMLADINACA medu nama.
Sada mi je namjera da inicijativu prosirimo i na RS kako bi ovo bio u pravom smislu rijeci KUP BIH.U tom cilju vec sam poduzeo izvjesne korake da sve bude ravnopravno.

A o tvojoj pomoci u organizaciji nisam ni sumnjao.Treba da ucinimo sve kako bi sprijecili mogucnost gresaka protiv kojih se borimo godinama.To ukljucuje i jak savijet vozaca cija rijec ima da se cuje.DEMOKRATIJA ali u pravom smislu rijeci.

Sto se programa takmicenja tice svakako sam mislio ukljuciti najmanje jednu trku u BL.Sve zavisi i od njihovog kalendara ali i od love jer mi svaki krug drasticno povecava troskove.O reliju je totalno rano da razmisljamo ali.......

Pozdrav

Zlatko Kapetanovic.....Vasil2

08-11-2006 03:28 PM
Dren
Senior Member

Ma nisam ja ni sumnjao da ce se naci jos "Titovih" OMLADINACA raspolozenih za nesto iole ozbiljno...

08-11-2006 03:35 PM
Vladimir
Posting Freak

Ideja odnosno zamisao je savrsena ,gotovo nevjerovatna,svaka cast.
Mislim da takmicare nece biti problem naci a ja bi ako moze rezervisao jedno mjesto dok nije kasno.
Zamislite bar 10 auta u jednoj sekundi...to su trke a ne ovo dosadasnje takmicenje u kojem najvecu ulogu igra broj konja i konvertibilnih maraka.

The Power Of Dreams
08-11-2006 06:56 PM
tata
Posting Freak

I tebi hvala na podrsci i lijepim rijecima.

Sto se rezervacije tice javi se Bozi Eraku ili u AMK Banja Luka jer su oni na sebe preuzeli taj dio price koji se tice RS.Krajem mijeseca imaju i sastanak Upravnog odbora na kojem ce dogovoriti srategiju nastupa.I ne samo raspodijelu vozila nego bi trebali da vidimo i za trke u Zaluzanima i jos...........svasta nesto.

08-11-2006 07:35 PM
Dottore
Jel te baca..!?

Status: Away

Svaka čast !!!

08-12-2006 06:42 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
enis.d.honda
Junior Member
**

I Ford ce ubrzo izbaciti svoju ponudu za FIESTA CUP.Ja sam zainteresovan da vozim jer to je jedini nacin da se ravnopravno odmjerimo.Malo poradite na cijeni jer ti auti su prilicno stari i osteceni(vanjski izgled) i rezultat je izvjestan.

08-12-2006 01:21 PM
NeRo
Member

Poslje svake sezone, na svim autima je radjena detaljna revizija. Tako na karoseriji kao na motoru i mjenjacu. Ove godine jos ni jedan Seicento nije imao nesrecu.
Kao zanimljivost: na sljedecoj brdskoj trci u Sloveniji (GHD Trbovlje), ce malog Seicenta voziti austrijski reli vozac Alfred Kramer, koji inace vozi Mitsubishija Lancer.

Inace, vise o Seicento Cupu u Sloveniji mozete saznati na http://www.seicento-siemens.com/

Jos malo slika:

08-12-2006 01:41 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
enis.d.honda
Junior Member
**

Mozda ce ovdje za potrebe marketinga voziti neki AS nebitno je to za nas vozace u ovom momentu.
Sta ako se osteti ili razbije auto ko snosi troskove?
Ako se vozilo pokvari zbog greske mehanicara kakva su iskustva jer gubi se plasman i bodovi.

08-12-2006 02:03 PM
Pages (17): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  BH legenda Sead Alihodzic Kurafte 18 2,002 05-09-2008 08:01 PM
Last Post: cuore sportivo
  BH PRVENSTVA?????????? tata 21 1,604 10-18-2006 09:23 AM
Last Post: Hayabusa
  BH RALLY Vector 24 2,397 02-06-2006 10:30 PM
Last Post: cybernck
  BH DANI i intervju sa Bajramovicem Edis Jasarevic 4 797 12-20-2005 03:43 PM
Last Post: zlatan
  tri BH takmicara prijavljena za brdsku trku u Splitu Faruk 11 1,133 05-18-2005 01:03 PM
Last Post: Faruk

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: