BH KUP
|
| Author |
Message |
NeRo
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: BIH KUP
U Sloveniji je stvar funkcionisala tako, da je svako na pocetku sezone dao avans od 200.000sit(cca. 1600 KM). Ako si napravio manju stetu, onda se je od tih para odbijalo za popravak, a ako si napravio totalku, te pare su uzimaju. Nije vazno, cak i da ima na autu stete za 5.000 KM, uzima se samo tih 1.500 KM. Onda za nastavak sezone treba opet uplatiti tih 1.500 KM. Sad, ako se organizator dogovori sa Sarajevom Osiguranje, da osigura te aute, onda izbjegavate te troskove.
Sto se tice kvarova... Bas zbog toga je i dobar taj sistem sa izvlacenjem auta. Na pocetku sezone su svi auti tip-top. Onda poslje svake trke, svako dobiva list papira gdje napise sta ne valja na autu ili mu se cini da ne radi dobro itd. Do naredne trke se sve to popravlja. Vozacima je naravno u interesu, da napisu sve najmanje greske, jer mogu biti bas oni ti, koji ce na sljedecoj trci izvuci taj auto.
|
|
| 08-12-2006 02:47 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
I Ford ce ubrzo izbaciti svoju ponudu za FIESTA CUP.Ja sam zainteresovan da vozim jer to je jedini nacin da se ravnopravno odmjerimo.Malo poradite na cijeni jer ti auti su prilicno stari i osteceni(vanjski izgled) i rezultat je izvjestan.
Strasno mi je dragoda cujem ovo za Forda.Samim tim ako se i to realizuje ova moja inicijativa imala je veci efekat nego BIHAMKOV rad svih ovih poslijeratnih godina.I stvarno je KUP JEDINO STO MOZE IZVUCI OVAJ SPORT IZ CRNE RUPE U KOJOJ SE NALAZI.A potpuno si u pravu kada kazes da jedino tako mozes vidjeti gdje ti je mijesto.Na zalost ima ih mnogo koji svoje mijesto kupuju i koji su vec poceli da opstruisu ovu moju inicijativu.Tesko je javno priznati da je rezultat iskljucivo produkt dobrog auta i da medu dvadesetogodisnjacima ima boljih.A da bi svi znali gdje im je mijesto ja sam dogovorio sa jednim nasim vrhunskim takmicarom i visestrukim sampionom da on vozi jedanaesti auto van konkurencije.Tako ce svak znati da uporedi vremena i da vidi gdje mu je mijesto u ovom sportu.
Sto se cijene tice receno je na pocetku da je ona u ovom trenutku takva,kakva je.Radena je bez doslovno marke zarade i takva je zahvaljujuci nasim prijateljima iz Slovenije koji su znatno,znatno spustili u odnosu na prvobitnu.Nebi sada da vas zamaram ali samo da kazem da bez njihove pomoci sve bi ovo bilo neizvodivo.Za ilustraciju,visegodisnji sponzor i pokrovitelj ovog Kupa u Sloveniji AVTO magazin ove godine za najam placa MNOGO,MNOGO vise.Uostalom receno je da je ovo pocetna cijena i u slucaju ukljucenja sponzora ona ide mnogo nize.Pa same nagrade.Tko to jos daje za pobjedu auto.Mozemo mi njega prodati pa svima vratiti po hiljadu ali to je ciganluk.Zar nije lijepo imati tokom cijele sezone takav jedan motiv kao sto je pravi trkaci auto.
Ovoliko se nisam ispisao u zivotu.Sve su ovo stvari o kojima trba sijesti na kafici i razgovarati.Sve je na vrijeme i sve detalje mozemo jos zajednicki dogovoriti.Za popunu takmicara sudeci po broju poziva koje dobivam nema zime.Vec sada mogu reci da i taj problem da li ce biti dovoljno zainteresovanih otpada:D:D:D
|
|
| 08-12-2006 06:04 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
This post was last modified: 08-12-2006 07:27 PM by tata.
|
|
| 08-12-2006 06:14 PM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Odlicna ideja malo kasno sam vidio ovu informaciju,ali u svakom slucaju je podrzavam.Ako mogu kako pomoci resavanju vrlo rado cu se ukljuciti.
Dobar predlog za starosnu dob,ali mozda je pomeriti na 30,a ako nesto ima sa Fordom onda iskombinovati u dvije starosne granice.Po meni najbolje resenje da popravimo svoj starosni prosjek i pridobijemo podmladak u nasem jadnom auto sportu.
SAMO NAPRIJED.
|
|
| 08-13-2006 04:32 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
|
| 08-13-2006 05:20 PM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
"Tata" hvala za pokretanje ovog cup-a. Ako može i ja bi rezervisao jednog.
SRCBL
|
|
| 08-14-2006 06:37 AM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
Hvala tebi Sike.A sto se tice prijava javi se Bozi,,PROCESORU;;On odnosno AMK Banja Luka su preuzeli na sebe dio price koji se odnosi na RS.Nastojim da svi budu ravnopravno zastupljeni i po toj semi iz RS bi ucesce uzelo nalmanje cetiri takmicara.A koliko znam ti si upravo cetvrti koji se javlja.Moguce da je Bozo imao jos kontakata.
Ali mozda ni to nece biti problem jer upravo pregovaram da ukupno bude 21 vozilo sto znaci u RS bi islo 8.
|
|
| 08-14-2006 07:01 AM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
Kakve veze ima sto je neko iz RS ili FBiH?
|
|
| 08-14-2006 07:20 AM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Kakve veze ima sto je neko iz RS ili FBiH?
Ima jer ne zelim da pravim otvoreno prvenstvo Sarajeva.Zelim da na ovom Kupu ispravim sve greske koje su radili Savezi do sada i protiv cega smo se svi ovdje borili.Ali molim vas nemojte ovdje politike.
Nesto sto ce obradovati M3.Mozes slobodno jesti jer cemo u cilju izjednacenja uslova sviju vagati i one lakse dodatno opteretiti.Na taj nacin i taj hendikep ce biti eliminisan(za nekoga) 
|
|
| 08-14-2006 07:39 AM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Ispravno da obadva entiteta budu zastupljena i da zajedno sacinjavaju drzavu BiH. Jedini nacin da se napravi nesto sto valja,a sto su nasi savezi propustili.
Naprijed Zlatko.
|
|
| 08-14-2006 09:23 AM |
|
 |
|
|