Vidim da je na drugoj temi krenula prica o kupu.Mislim da je tema dovoljno interesantna da zasluzuje poseban naslov.
Na ime ja sam vec izvjesno vrijeme u kontaktu sa gosp.Samom Valantom koji je vlasnik dvadeset Fiat seicento kup vozila.Kontakti su usljedili neposredno nakon pisanja Nihe.Za ovu sezonu je bilo prekasno da se krene ali mislim da je sada pravi trenutak da se obznane planovi za iducu sezonu.
Konkretno,radi se o vozilima Fiat seicento sporting,pripremljen u skladu sa FIA pravilnikom za Kup takmicenja.Aranzman bi obuhvatao kompletno pripremljeno vozilo,transport vozila do i sa takmicenja,mehanicarsku ekipu od 6 uvjezbanih mehanicara.Gume su svima iste i radi se o Barum racingu za kisno i za suho.Svako vozilo ima svoj broj i svaki takmicar prije takmicenja iz sesira izvlaci vozilo sa kojim ce nastupati.Prednost imaju takmicari koji su na predhodnom takmicenju zauzeli slabije mijesto.Dakle pobjednik prosle utrke vozi vozilo koje mu je ostalo neizvuceno.Sva vozila voze sa nasutim gorivom i zapecacenim rezervoarom i poklopcem motora.Mogucnost da takmicar sam premontira gume kako njemu odgovara ostaje.
Sada ono sto je svima najinteresantnije...CIJENA.
Kompletna sezona na bazi sedam brdskih trka u BIH bila bi 5000 km.Ova cifra je na bazi najmanje 10 auta.Placanje je moguce i u toku sezone sa tim da se uvijek mora platiti za dvije trke unaprijed.U troskove takmicenja ide jos i trosak osiguranja vozila i vozaca.
Odmah da kazem kako je ovo neka pocetna cijena koja bi najvjerovatnije mogla ici i znatno nize.Vec sada sam obavio neke preliminarne razgovore sa par zainteresovanih firmi koje bi najvjerovatnije vrsile kotizaciju dijela troskova.Svaka nova firma koja je spremna da nam pomogne skida dio tereta sa takmicara.Kako se ne radi o nekoj prevelikoj cifri za ovakav projekat mozda nam uspije da kompletan iznos najamnine skupimo od potencijalnih sponzora.
Eto toliko za pocetak.Tema za razmisljanje.Volio bi da vidim vasa misljenja i broj potencijalnih zainteresovanih takmicara.Napominjem da je ovaj moj post prvo javno obznanjivanje ove inicijative.
This post was last modified: 08-10-2006 01:36 PM by tata.
Evo ja hoću sigurno, pogotovo ako bude po ovoj cijeni.
Također stojim na raspolaganju za bilo kakvu dodatnu pomoć u organizaciji, pronalaženju sponzora itd.
Hvala Enga.Ali ovo sa sponzorima bilo bi za takmicare potpuno individualno.Svatko tko je u stanju naci reklamu to ide njemu direktno u dep.Dodes na trku,izvadis iz svoje torbe svoje reklame,ime i broj i naljepis na auto koje ti pripadne.Poslije trke sve fino odljepis,stavis u torbu,ruke u dep i cekas iducu trku.U Sloveniji su otisli korak naprijed i na kup vozila lijepe magnetne natpise bez ljepila.
This post was last modified: 08-10-2006 01:32 PM by tata.
Treba napomenuti, da su iz ovog kupa u Sloveniji izasla sva imena, koja danas voze u vrhu rally i brdskog sampionata. Najinteresantnije je bas to, sto su auti potpuno izjednaceni, pa se dobro vidi gdje stvarno spadas u samoj voznji.
NAPOKON evo prave inicijative. Kup je nesto iako ce biti onih koji ce odmah reci *ebo te taj mali fiat vidi ga kakav je , pa to nista ne ide i sl. Ovo je sansa da oni koji pocinju i koji se pate sa nekonkurentnim krsevima u pojedinim klasama dodju do izrazaja kao vozaci!!!
Moja malenkost Vam nudi besplatan hosting i izradu web prezentacije za KUP i sve oko njega..
Ideja je odlična, bravo Tata treba nam još takvih kao ti.
Ja bih to rado vozio kad bi mi karijera malo bolje krenula .
Ako bude trebala kakva pomoć oko promocije i realizacije kupa , tu sam , javite se .
This post was last modified: 08-10-2006 04:03 PM by SOKOauto.
Prije svega hvala na podrsci i ponudenoj pomoci oko promocije ove ideje.U meduvremenu sam sa Edisom dogovarao malo ozbiljniji vid saradnje i nadam se uspjesnom dogovoru.Mozda bude i PunGas CUPUglavnom sve je krenulo na vrijeme i o svemu se jos mozemo dogovarati.Nicim nismo strogo vezani za BiHAMK i mogucnosti organizovanja kruga na ovaj nacin su siroko otvorene.
Za Procesora....
Hvala.A sto se brzine tice iznenadio bi se kako ovo ide.Najveci fol je sto medu 30 vozila svako moze povesti u slijedecem krugu.Bolju trku nisam odavno gledao kao njihovu na Mobikrogu u Logatcu.