Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
BH PRVENSTVA??????????
Author Message
Rusmir Kuric
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: BH PRVENSTVA??????????

Ismet Wrote:
Zlaja, a i ostali, moram ponovno da se javim na ovu temu. Ne želim braniti nikoga, ali zašto svi odmah , kada se nešto u ovom sportu "šušne", svo odmah potrčimo na jednog i samo jednog čovjeka. Neću da kažem da možda i on nešto nema u ovome, ali mislim da su u pitanju nekoliko vozača, većina nas znamo ko bi to mogao biti. Ono što znam o tome sam čuo na "zvaničnim mjestima", kao i svi vi koji o tome pričate, tj. u kafićima brate, gdje inače najsvrsishodnije rješavamo sve svoje probleme.
Po meni je ovdje, u ovom sportu jedini i najveći problem u tome što klubovi, kojih ima preko 50 u BiH nerade ništa, ama baš ništa, osim što jednom godišnje podnesu ( a neki ni to) zahtjev za izdavanje licenci.

Ako pogledamo prave aktivnosti naspram klubova, od te cifre klubova, cijela priča spadne na 6-7 klubova koji imaju nekakve aktivnosti: organizacija ili suorganizacija trka ili takmičenja, a gotovo nijedanda se uključi u pripremne radnje oko izrade pravilnika i slično.
a, aktivnosti vezane za pravilnik o auto sportu za narednu godinu su praktično već počele završetkom ovogodišnje sezone.

Lično mislim da se kroz sve te aktivnosti, koje bi klubovi trebali raditi može uticati i na rješavanje budućnosti auto sporta. Nažalost, iz iskustva sam skoro ubijeđen da će sve ostati na par postova na pungasu, koji se konačno počeo vraćati tamo gdje mu je mjesto: među ljubitelje i aktiviste auto sporta.

pozdrav!

10-18-2006 07:38 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Hayabusa
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: BH PRVENSTVA??????????

Sta reci? Ko je kriv? I previse ljudi je krivo za sve sto se desava. Moj je savjet da prestanemo pisati ove postove izmedju sebe, i da lagano se dogovorimo da idemo u neku ruku da prostestvujemo ispred ministarstva za saobracaj, BIHAMK-a i ostalih. Ne samo zbog Auto sporta vec i zbog glupog zakona koji nema nikakve logike i udjela u bezbjednosti saobracaja. Kad ljudi vide da smo ozbiljni i da nam je pun *urac, mozda sta i urade Laughing

A do tada najbolje je da se malo pocnemo dogovarati sa ostalim AMK i da u tim dogovorima nadjemo NAJBOLJE rijesenja za NAS, a ne za Geru BIHAM K i ostale.

Pozdravljam

10-18-2006 09:23 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  BH KUP tata 163 17,764 09-05-2008 10:40 AM
Last Post: hare_sa
  BH legenda Sead Alihodzic Kurafte 18 1,854 05-09-2008 08:01 PM
Last Post: cuore sportivo
  Proglasenje otvorenog prvenstva RS Sandor 6 590 01-17-2007 05:49 PM
Last Post: josipovic
  proglasenje pobjednika Prvenstva BiH za 2005. god. cybernck 0 524 02-18-2006 01:25 AM
Last Post: cybernck
  BH RALLY Vector 24 2,352 02-06-2006 10:30 PM
Last Post: cybernck

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: