jest najjeftinije auto za odrzavanje, ali kad mu stavis amortizer koji kosta 30 KM, a za Renault-a 120...wow...ali taj amortizer ce na golfu trajat 3 mjeseca max, a na renaultu sigurno bar 3 godine, pa kupite i za golfa orginal koji kosta takodje 120 KM i imacete tek onda pravi amortizer...ha ja, jedino je to sto za renaulta nema nikako tih jeftinih dijelova...poz
Upravo tako. Svi gledaju jedinačnu cijenu, a niko ne gleda koliko često treba mijenjati te "jeftine" djelove. Odlazak u kupovinu košta vremena i goriva, pa odlazak majstoru, pa ruke, pa sekiracija... Tako da taj "jeftini" dio na kraju i nije baš tako jeftin. Uzmimo period od 100.000 pređenih KM, pa onda napravimo matematiku.
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
jos malo pa u BIH ce se na trafici prodavat dijelovi za golfa.
Jos da nije zabranjen uvoz vozila starijih od 7 godina "natalitet" dvica bi bio u velikom usponu
Sto se mene tice, neka ih, ali nek bar budu ispravni i zdrave limarije.
I naravno orig. dijelovi a ne oni od 5,10,15..KM.
The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
jest najjeftinije auto za odrzavanje, ali kad mu stavis amortizer koji kosta 30 KM, a za Renault-a 120...wow...ali taj amortizer ce na golfu trajat 3 mjeseca max, a na renaultu sigurno bar 3 godine, pa kupite i za golfa orginal koji kosta takodje 120 KM i imacete tek onda pravi amortizer...ha ja, jedino je to sto za renaulta nema nikako tih jeftinih dijelova...poz
Upravo tako. Svi gledaju jedinačnu cijenu, a niko ne gleda koliko često treba mijenjati te "jeftine" djelove. Odlazak u kupovinu košta vremena i goriva, pa odlazak majstoru, pa ruke, pa sekiracija... Tako da taj "jeftini" dio na kraju i nije baš tako jeftin. Uzmimo period od 100.000 pređenih KM, pa onda napravimo matematiku.
Zato su mene svi sprecavali da kupim BMWa ali kad izracunas samo koliko kostaju ruke da ti neko to stalno mijenja,onda je matematika vec druga prica.Ja imam strica koji mi odrzava golfa i stalno mu nesto odlazi.Pa ljudi gdje ima da ugradis krajnicu novu i nakon mjesec dana pukne na sred semafora sva sreca pa je starom pukla kad je kretao sta da je bio u voznji na nekih80km/h ili ne daj boze vise.Ja smatram da su dijelovi za BMW ,Renault,Citroen mnogo kvalitetniji od ovih sto se danas prodaju za VW najvise zbog toga sto manje ima kopija.
Kad mi je brat prije par dana rekao da sad imaju i kineski dijelovi za Vw koji su jeftiniji od Turskih tacno sam se zaprepastio,pa dokle vise kad ce se vec jednom stati u kraj ovom javasluku i ciganluku...
A3M Tuning BiH 051/215-453
...0-100KM/h 9.3sec 402m-17.2sec
Testirano G-techom
jevreji su davno rekli :"nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"
idemo ja moja treba i njen frajer
on me pita :"imas li dvije marke?"
reko:"nemam, a i da imam odakle mi"