|
BIHAMK vs AMSRS i ostali...
|
| Author |
Message |
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
BIHAMK vs AMSRS i ostali...
Ljudi sramota , drama i na kraju nemam rijeci da opisem....
Navod (ako nije tacno neka me neko ispravi)!!!
Trke u organizaciji BIHAMK-a
Ustikolina 2005
Igman 2005
ono prvenstvo u vozanju na poligonu (nije ni reli II kategorije)
Trke u organizaciji AMSRS i AMK Banja Luka (koji su po BIHAMK-u nacelno nelegalni)
Borije 2005
Vlasenica 2005
Jahorina 2005
4 x kruzne trke na Zaluzanima za otvoreno prvenstvo BiH na krugu
Reli sampionat II kategorije
Dokad ce BIHAMK zloupotrijebljavati licenci FIA-e dobijenu za vrijeme rata (1994 god. ako se ne varam) i do kada ce nam sampionat liciti na djeciju igru (desavanja oko zadnje trke u Hercegovini)!!]
Zar nije krajnje vrijeme da se pravi sportski savez automobilista na nivou BiH????
Molim Vas za konstruktivne odgovore bez nacionalistickih stavova i pogleda!!!
|
|
| 10-13-2005 01:50 PM |
|
|
gazda_BL
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Koliko love toliko i muzike. Shvatite po slobodnoj volji
|
|
| 10-14-2005 06:06 AM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Procesore, Ti si potpuno u pravu. Samo jedinstven savez automobilista na nivou cijele države može riješiti probleme u auto sportu. Da bi se to ostvarilo, treba pregaziti puno, puno trnja. Ali, treba i ono što trenutno ne postoji kod nas: JEDINSTVEN STAV VOZAČA. Toga nema, i zato , u najvećoj mjeri jeste to što jeste: a to je NIŠTA. Nula. Najgora i najneorganizovanija sezona do sada. Što ljudi više stiču iskustva, to je više promašaja i amaterizma.
|
|
| 10-14-2005 06:23 AM |
|
 |
gazda_BL
Junior Member

Status:
|
Čuj jedinstven stav vozača. Pa bog te mazno dobar dio bi se najradije sa vrata odmah pobio izmedju sebe a kamoli da se dogovore.
Btw. AMSRS i BIHAMK su zabavljeni sami sobom to jest vodeći ljudi su zabavljeni svojim opstankom u stolicama i tu definitivno nema napretka ni u kakvom pogledu jer 90% svog radnog vremena troše samo na očuvanje stečenih pozicija. Da je suprotno, ne bi bilo problema da saveza ima koliko AMD i klubova zajedno, a kakva nam je narav i ako jednog dana bude jedan savez u njemu ce biti ljudi koji se bore za svoje guzice dok sve ostalo propada. Tak'a drzava, sta's.
|
|
| 10-14-2005 06:53 AM |
|
 |
Engin
Posting Freak

Status:
|
Slažem se s Gazdom
O vozačima i njihovoj slozi, ne treba trošiti riječi.Svako vuče na svoju stranu u zavisnosti od trenutne situacije, odnosno kako kome odgovara u datom momentu.Nekom treba neka trka jer mu fali bodova, a drugom ne treba i moli Boga da je ne bude. Takva kalkulisanja također doprinose ovom jadu...Niko nema jasan i definisan stav, a boje se BiHAMK-a i AMSRS-a pa ne smiju progovoriti...
a za stolice si isto u pravu,je*e se guzonjama ima li ili nema trke...
i je*e im se što je Ramić iz Austrije došao do Splita, pa ga vratili nazad
|
|
| 10-14-2005 06:58 AM |
|
 |
GMiljkovic
Junior Member

Status:
|
Ovo sve treba pojedinim vozacima koji nisu ni zasluzili da se zbog njih organizuju trke, bas mi je drago sto bihamk organizova ovogodisnje prvenstvo kako treba i dovede ga do kraja.
Imali su vozaci priliku vise puta da se ujedine ali nista, neki vise vole voziti street race i z...bavati se sa djecom nego doci na prave trke.,eto to su nam sampioni i nosioci zlatnih kaciga, ja cu im to i u lice reci jer mislim da imam ispravno misljenje o njima, ako grijesim ispravite me!
AMK Banja Luka nije clan nijednog saveza ali je zato organizovao cetiri trke u zaluzanima, trke koje se neboduju nizasa, niti su dio nekog sampionata i cak su nelegalne kako neko rece, ali su upak organizovane i to uspjesno.
Zasto je toliki problem organizacija kruznog sampionta?
Zasto je nemoguce napraviti po jednu trku u sarajevu i mostaru ?
Zasto je propala ideja super kupa?
Zasto nije organizovano hyndai kup takmicenje , za koje je pokrenuta inicijativa?
Zasto se nemoze kandidovati staza u banja luci za cez kruzno prvenstvo?
Zasto ponovo nepokranemo inicijativu za neko kup takmicenje?
Molim vozace koji posjecuju ovaj forum da mi licno odgovore!!!
Pozdrav Goran Miljkovic
|
|
| 10-14-2005 07:32 AM |
|
|
josipovic
Member

Status:
|
Procesore, Ti si potpuno u pravu. Samo jedinstven savez automobilista na nivou cijele države može riješiti probleme u auto sportu. Da bi se to ostvarilo, treba pregaziti puno, puno trnja. Ali, treba i ono što trenutno ne postoji kod nas: JEDINSTVEN STAV VOZAČA. Toga nema, i zato , u najvećoj mjeri jeste to što jeste: a to je NIŠTA. Nula. Najgora i najneorganizovanija sezona do sada. Što ljudi više stiču iskustva, to je više promašaja i amaterizma.
Sto posto si u pravu samo si to vrlo meko rekao.
RAZLOG SVIH PROBLEMA SMO MI VOZACI JER SMO KO ROGOVI U VRECI.Radimo ono sto nam u datom trenutku treba.
Sjetite se Cazina prosle godine kad dotjerasmo sve do zida i onda se povukosmo ko pslednje p...e.Tako ce nam i biti koliko smo slozni i koliko kavkulisemo.
|
|
| 10-14-2005 07:33 AM |
|
 |
josipovic
Member

Status:
|
Ovo sve treba pojedinim vozacima koji nisu ni zasluzili da se zbog njih organizuju trke, bas mi je drago sto bihamk organizova ovogodisnje prvenstvo kako treba i dovede ga do kraja.
Imali su vozaci priliku vise puta da se ujedine ali nista, neki vise vole voziti street race i z...bavati se sa djecom nego doci na prave trke.,eto to su nam sampioni i nosioci zlatnih kaciga, ja cu im to i u lice reci jer mislim da imam ispravno misljenje o njima, ako grijesim ispravite me!
AMK Banja Luka nije clan nijednog saveza ali je zato organizovao cetiri trke u zaluzanima, trke koje se neboduju nizasa, niti su dio nekog sampionata i cak su nelegalne kako neko rece, ali su upak organizovane i to uspjesno.
Zasto je toliki problem organizacija kruznog sampionta?
Zasto je nemoguce napraviti po jednu trku u sarajevu i mostaru ?
Zasto je propala ideja super kupa?
Zasto nije organizovano hyndai kup takmicenje , za koje je pokrenuta inicijativa?
Zasto se nemoze kandidovati staza u banja luci za cez kruzno prvenstvo?
Zasto ponovo nepokranemo inicijativu za neko kup takmicenje?
Molim vozace koji posjecuju ovaj forum da mi licno odgovore!!!
Pozdrav Goran Miljkovic
U R E D N O
|
|
| 10-14-2005 07:35 AM |
|
 |
gazda_BL
Junior Member

Status:
|
I stalno problem sa pravilnicima, organizacijom, reorganizacijom... To ne dovlaci publiku. Zato i SR 402 privlaci ljude jer jednostavan: imas auto + imas vozaca = najbolja kombinacija pobjedjuje.
A ovo? Publiku to stvarno ne zanima. Ona hoce spektakl!
|
|
| 10-14-2005 08:12 AM |
|
 |
boris
Member

Status:
|
Citavo vreme sam se borio da to ne kazem,ali na kraju moram.IZGLEDA DA JE NAJVECI PROBLEM STO JE JEDINA PRAVA STAZA ZA KRUG U BL I REP.SRPSKOJ.
Moj je predlog da se sad posalje dopis klubovima da li su ili nisu za raspisivanje kruznog prvenstva BIH.Ako se klubovi izjasne za, ne vidim razlog zasto se isto ne bi raspisalo.U slucaju da savezi/nebitno koji/ odbije da raspisu prvenstvo,mislim da nije tesko organizovati KUP na krugu,za koji ne trebaju savezi.nego samo jak sponzor ili sponzori kupa.
Dalje trebaju se utvrditi tacni datumi odrzavanja takmicenja sto u slucaju kruga nije neki problem,jer ne trebaju razne saglasnosti za zatvaranje puta,itd...
O nekom savezu vozaca zaboravite,jer se ne mozemo nikad sloziti,sto smo i dokazali zadnjih godina.
|
|
| 10-14-2005 08:20 AM |
|
 |
|
|