evo dana sam malko montiro na kombiu,imo sam vremena nesta uradit.
promjenio deferencial slaufove za kocnicu i zadnje ledaj osovine,nakom 18 godina bilo je i vrjeme.Opet san stavio kratki prenos ,po gradu dosta jeli od aprila mi svakako sludi kao zimsko auto.
pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda !!!!!
problem !!!!! Vec je poceo da ujeda kuku meni sta da radim
This post was last modified: 01-17-2007 03:15 PM by BMW-E30.
BRAVO MAJSTORE !!! Tek sam sad vidio sta radis. Ja sam nedavno zapoce jedan projekat (325 ix, 2 vrata, 88 godina) i jos uvijek sam u fazi rastavljanja, i kupovanja dijelova koji mi fale. Hocu da ga restauriram po fabrickim normama da izgleda kao i kad je bio star jedan dan. Treba ce mi puno savjeta, a i dijelova koje ne mogu ovdje nabaviti ovdje. Za pocetak mi trebaju Orginalne felge koje si imao na 320 i karavanu. To mi je prvi auto koji hocu da uredim. Tako da te molim da mi pomognes. UNAPRIJED ZAHVALJUJEM
Hvala jarane,
nema problema ,ako tebi nesta treba javi ,pa cu pokusat da pomognem.
za ix BBS Kreutspeiche 7x15 sa 205/55R15V,ne pasu od obicnog e30.
pogledacu na ebay,pa cu javit sta se desava.
problem je u restoraciji da je sve orginalno skupo,ako je potrebna limarija,ondar samo orginal novo ili polovno orginal nac ,a aftermarkt djelovi zaboravi.
Hvala jarane,
nema problema ,ako tebi nesta treba javi ,pa cu pokusat da pomognem.
za ix BBS Kreutspeiche 7x15 sa 205/55R15V,ne pasu od obicnog e30.
pogledacu na ebay,pa cu javit sta se desava.
problem je u restoraciji da je sve orginalno skupo,ako je potrebna limarija,ondar samo orginal novo ili polovno orginal nac ,a aftermarkt djelovi zaboravi.
Imam skoro sve dijelove, a i felge su na njemu samo sto nisu moje. Felge su od 325 i karavana, i odlicno mu stoje. Ne vidim u cemu je problem..
Zaboravio sam te pitati..Kad mislis dolaziti u sarajevo ? Obavezno se moras javiti ! Nije taj ix jedini u garazi, ima jos par modela od iste firme.. A ako tebi bude nesto trebalo ovdje u Sa ili BiH, javi da rjesavamo..Ja isto cesto idem njemacku, pa ako bude prilike da se vidimo..Pozdrav
nema frke jarane,javi cu se kad budem kuci....pa ced mo malko sjest i nesta popit .Ja cu doc kraj februara .
sad neznam kako se zove (einpressstiefe)na BIH.Od obicnog e30 i ix su razlike felge ,a jos imam jedan set BBS Felgi za e30 normalnog.
evo danas ostalo malko vremena za 325i ,pa sitnica promjenio tako da sam auto odozdol sredio komplet.
promjenio sensor za nevo od ulja-kompletan mjenac od getribe.
This post was last modified: 01-18-2007 02:23 PM by BMW-E30.
Meni je ostalo jos da izvadim motor i mjenjac. Karoserija ide na opravku i onda lagano sastavljanje. Na ovim felgama kod mene , ET je 24. BBS 7x 15. koji bi trebao biti za IX ?