Post Reply  Post Thread 
bmw 530d 2000 god
Author Message
kalaba
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
bmw 530d 2000 god

Pozdrav...

Evo da pokusam neki dobar savjet da nadjem i ovdje,naime imam navedeni auto i pojavljuje mi se problem?

Kada je hladan motor sve izgleda ok do nekog veceg zagrijavanja u ovim toplim danima,kada se tako zagrije podje da ljulja auto sam rad motora dok je na ler i tada vise nema tu snagu kao sto inace ima 193 ks.

Primjecujem da podje izbacivati crni dim pri kretanju i poveca se sama potrosnja goriva..

Kod servisera sam dobio informaciju da se radi o injektoru ali ni sami nisu sigurni ja bi kao trebao kupiti to i da oni zamijene a niti su sigurni da je to sto posto niti ja znam gdje to ima za kupiti???

Cuo sam da ima neko sredstvo za ciscenje tih injektora pa mozda treba pokusati ,sta vi kazete na sve ovo posto o bmw-u nemam nikakvo iskustvo...

06-22-2008 08:00 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
BMW-E30
Senior Member

RE: bmw 530d 2000 god

poz i dobro doso na forum...
ta proba kosta ca 1300€ samo materiala !!!!!!!
jesili bio na kompjuter test sta kaze !!!!

pocelo je ludilo na 4 tocka i vec sam hoda
06-22-2008 08:20 AM
kalaba
Junior Member
**

Jesam i kompjuter je kao pokazao da jedan od injektora ne radi kako treba,ali zasto radi kad je hladan???

Kazu da su imali isti problem nedavni i da je bilo do injektora ,jos kao ima majstora koji to mogu popraviti ili da se zamijeni sam injektor koji dodje polovan oko 200 km.

Moguce da je od loseg kvalitete goriva,ima li gdje novi za kupiti i koliko kosta???'

A mislio sam na neku tecnost koja se uspe u spremnik kao za ciscenje injektora koja je totalno jeftina..

Pozdrav svima na forumu

06-22-2008 08:32 AM
BMW-E30
Senior Member

kalaba Wrote:
Jesam i kompjuter je kao pokazao da jedan od injektora ne radi kako treba,ali zasto radi kad je hladan???

Kazu da su imali isti problem nedavni i da je bilo do injektora ,jos kao ima majstora koji to mogu popraviti ili da se zamijeni sam injektor koji dodje polovan oko 200 km.

Moguce da je od loseg kvalitete goriva,ima li gdje novi za kupiti i koliko kosta???'

A mislio sam na neku tecnost koja se uspe u spremnik kao za ciscenje injektora koja je totalno jeftina..

Pozdrav svima na forumu

hmm moguce da neradi jedan injektor (Düse) .
Hm pogledaj da nisu na injektorima rupice uze ,mozda je neko prestego cjev od goriva onako sa rukom,ili stvarno ima prljavstine u gorivu....
inace pogledaj u usisnoj grani one klappne (Drallklappen) pa vidi dali nisu labave... Vazno i pogledaj hitno

This post was last modified: 06-22-2008 09:17 AM by BMW-E30.

06-22-2008 08:58 AM
BMW-E30
Senior Member

BMW-E30 Wrote:

kalaba Wrote:

Pozdrav svima na forumu

hmm moguce da neradi jedan injektor (Düse) .
Hm pogledaj da nisu na injektorima rupice uze ,mozda je neko prestego cjev od goriva onako sa rukom,ili stvarno ima prljavstine u gorivu....
inace pogledaj u usisnoj grani one klappne (Drallklappen) pa vidi dali nisu labave... Vazno i pogledaj hitno

evo ove mislim

Attached File(s) Thumbnail(s)

06-22-2008 09:23 AM
pajero1987
Posting Freak

Ma druze ako sipas u SA ustvari u citavoj BiH, onda ti je sve do goriva i vecina kvarova tog tipa je do goriva...skoro je bio ovde naslov: "Najskuplje i najnekvalitetnije gorivo na svijetu"...i da od ponedjeljka jos skuplje...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
06-22-2008 09:59 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MK516
BMW MOD 516

kalaba Wrote:

Pozdrav svima na forumu

Kao prvo sve te stvari oko čišćenja dizni sa tečnošću koja se sipa u gorivo nisu učinkovite. Poboljšanje je minorno tako da ga na tom motoru možeš zaboraviti. Drugo; dizna se pokvari i radi upravo na način na koji si opisao; hladna uredu, vruća ne valja. Piezo-Electric elementi svi rade na isti fazon mada je to manje bitno, ono što je bitno je to da se ta dizna može očistiti direktno pošto se skine (ako je samo zaprljanje u pitanju) i to ti može uraditi Slavko iz Lukavice za 10-15 KM po injector-u (065 534 922) jer se koliko ja znam u Sarajevu jedini dokazao kao neko ko zna šta radi sa injector-ima. Inače u pitanju je ultrazvučno čišćenje i provjera mlaza preko posebne mašine koja daje mogućnost štimanja pritiska i vremenske baze rada same dizne. Treća stvar je ustvari pitanje gdje si radio dijagnostiku? Ja sam pola Bosne prevrnuo tražeći nekoga ko zna spojiti E30 sa par žica i očitati stanje ECU i našao sam jedino Ajdina_ZE. Živo me interesuje ko je ustanovio da je dizna u pitanju. Ako se može još kako pomoći pitaj, ne ustručavaj se i usput napiši ime da znamo s kim pričamo... Wink Sretno...

Mirza K.
06-22-2008 10:42 AM
kalaba
Junior Member
**

MK516 Wrote:

kalaba Wrote:

Pozdrav svima na forumu

Kao prvo sve te stvari oko čišćenja dizni sa tečnošću koja se sipa u gorivo nisu učinkovite. Poboljšanje je minorno tako da ga na tom motoru možeš zaboraviti. Drugo; dizna se pokvari i radi upravo na način na koji si opisao; hladna uredu, vruća ne valja. Piezo-Electric elementi svi rade na isti fazon mada je to manje bitno, ono što je bitno je to da se ta dizna može očistiti direktno pošto se skine (ako je samo zaprljanje u pitanju) i to ti može uraditi Slavko iz Lukavice za 10-15 KM po injector-u (065 534 922) jer se koliko ja znam u Sarajevu jedini dokazao kao neko ko zna šta radi sa injector-ima. Inače u pitanju je ultrazvučno čišćenje i provjera mlaza preko posebne mašine koja daje mogućnost štimanja pritiska i vremenske baze rada same dizne. Treća stvar je ustvari pitanje gdje si radio dijagnostiku? Ja sam pola Bosne prevrnuo tražeći nekoga ko zna spojiti E30 sa par žica i očitati stanje ECU i našao sam jedino Ajdina_ZE. Živo me interesuje ko je ustanovio da je dizna u pitanju. Ako se može još kako pomoći pitaj, ne ustručavaj se i usput napiši ime da znamo s kim pričamo... Wink Sretno...

Nermin iz Maglaja
Auto je do juce bio ok,usput iduci nasuo sam gorivo na jednoj od obliznjih pumpi i nakon pola sata voznje auto je poceo da se trese i pusta crni dim..

Ima li sta blize oko mog kraja da neko zna pouzdanu osobu za ovaj model motora da ga stvarno pregleda..

Iskreno da pregled kod koga sam bio nije bas sto posto pouzdan jer vidim po reakcijama da nije ni sam siguran u ono sto meni prica,opet svako zna svoje ali ja jedino znam da izgleda auto od oko 25000 km moze prije da te ostavi nego ono od 1000..

Razocaran sam u auto,prije ovoga sam imao passata 5 i bio sam prezadovoljan sa svime..

Pozdrav i Hissyfit8wr

06-22-2008 01:20 PM
MK516
BMW MOD 516

E buraz moj nemoj se razočaravati u auto. Današnja auta su kud i kamo više osjetljivija na mnoge stvari koje su smiješne kao uzrok kvara na mašinama iz 80.-tih. Diesel motora iz E39 sa sličnim kvarom i kvarom na pumpi visokog pritiska sam se nagledao i previše, a sve uzrok loše gorivo! Za pouzdanog majstora sam čuo, dakle, samo čuo, nisam bio kod njega, vidio šta i kako radi, a uz to i ne petljam se sa diesel mašinama. Ovaj za kojeg sam čuo ima preporuke od skoro svih ljudi koji se koliko toliko razumiju u novija auta, BMW uopšte i pumpe visokog pritiska. Lik se nalazi na samom ulazu u Mostar, br. telefona nemam, ali siguran sam da neko sa foruma zna o kome je riječ i da će ti pomoći. Samo, koliko sam još čuo, lik nije jeftin, tako da ako se odlučiš raditi nešto kod njega dobro se pripremi. Osim njega možda bi trebao otići do Muhameda (Fina auto), stara Breka. Jeste da je lik težak kao tuč, ali sigurno ti može pomoći, mada je i kod njega ulazak u servis skup, a o ostalom da ne pričam...

Mirza K.

This post was last modified: 06-22-2008 08:42 PM by MK516.

06-22-2008 08:38 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  BMW 524td- nema gasa Dog_Father 9 173 08-21-2008 07:18 PM
Last Post: drBMW
Icon_cry BMW 324d ne gasi lampicu za ulje bokiss 2 154 08-08-2008 12:40 PM
Last Post: bokiss
  bmw e36 tds problem poKle 2 152 08-03-2008 03:04 PM
Last Post: poKle
  Ins Tabla Audi A4  1.8T 2000+ Hybrid 4 415 11-23-2007 10:08 AM